Veztői pótlék

A fenntartó megszüntette az iskolaigazgató helyettesi állást dec. 31-el.
Erről az érintettet nem értesítették. Az átsorolást utólagosan akarták január 1-hatállyal aláíratni (februárban) . A volt helyettes ezt nem írta alá, mondván, hogy értesítést nem kapott. Most az igazgató közölte, hogy a jegyző a vezetői pótlékot január 1 hatállyal letiltotta, de az érintet erről írásbeli értesítést nem kapott. Joga van e hozzá, ha nem mi a teendő?

Sürgős válaszukat kérem. Köszönöm.

Kedves Fórumozók!

Bedő János fórumozó sürgős választ kért!

Senki nem tud neki segíteni?

Akkor ez a fórum itt mire jó?

Kedves Kérdező!
Magát az eljárást nem kívánom minősíteni! Felháborít. Nagyon szomorú, hogy az érintett nem az egyetlen, aki ilyen megaláztatásnak van /volt/ kitéve a fenntartó által.
Érdemben a következőt tudom írni.
Ami a dolog egyik része:
Sajnos, az Oktatási tv. 1. mellékletében az intézményvezető- helyettes nem szerepel, mint kötelezően alkalmazandó ember.
A dolog reményt keltő oldala:
A 138/1992. Kormányrendelet 5.§-a az intézményvezető-helyettesi beosztást magasabb vezetőnek minősíti. /Régebben ez vezetői beosztás volt, ami határozatlan időre szólt. Ez azzal járt, hogy bármikor vissza lehetett vonni- mindenféle kötelezettség nélkül./
Nem tudom, írásban kapta-e meg Bedő úr a megbízást. Rajta van-e, hogy mely időpontig szól? Egyáltalán -akkoriban - foglalkozott-e a fenntartó ezzel a törvényi változással? Ha határozott idejű magasabb vezetői megbízása van a helyettesnek, akkor meg kell keresni azt a törvényi rendelkezést, ami ennek megszüntetésére vonatkozik. /Ez régebben úgy volt, hogy amennyiben a megbízást visszavonták, a határozott idő végéig járó pótlékot meg kellett fizetni./
Most még nem volt időm ezt a jogszabályt megkeresni, de próbálkozom. Javaslom, hogy amennyiben az általam gondolt helyzet áll fenn, ezen az úton induljanak el a további lépések megtételéhez.
Sok erőt kívánok: Judit

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!