Veszélyességi pótlék

Idősek Otthonában dolgozom, ahol demens állapotú lakók is vannak. Érdeklődöm, hogy jogosultak vagyunk-e veszélyességi pótlékra?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Tüdőgyógyászati ambulancián dolgozok adminisztrátor ként,szakdolgozó még nem vagyok,de törekszem rá hogy elvégezzek egy egészségügyi operátor képesítést.
Érdeklődnék hogy nekem jár e veszélyességi pótlék,mert körülöttem mindenki jogosult rá. Megfordulnak nálunk COPD-SEK TBC-sek,stb. és koronavírussal diagnosztizált(de már elvileg negativ) betegek.
Nem tudom kit lehetne erről megkérdezni.
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv.:Éva

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Segítséget szeretnék kérni azzal kapcsolatban hogy az én munkámra jár e veszélyességi pótlék? szarvasmarha telepen dolgozok, teheneket fejek gépekkel.a tehenek bizony elég rúgós állatok főleg amelyik még életében nem tapasztalta meg mi van velük csinálva.ezen felül sok olyan van amelyik alá be kell hajolni.segítséget nem kapunk aki eléjük állna.kérem segítsen erre a kérdésemre választ adni.köszönöm megtisztelő válaszát (ha nem ide írna hanem a gyonyormarietta86@gmail.com email címre azt külön megköszönném
Tisztelettel Triebl Zoltánné

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Segítséget szeretnék kérni azzal kapcsolatban hogy az én munkámra jár e veszélyességi pótlék? szarvasmarha telepen dolgozok, teheneket fejek gépekkel.a tehenek bizony elég rúgós állatok főleg amelyik még életében nem tapasztalta meg mi van velük csinálva.ezen felül sok olyan van amelyik alá be kell hajolni.segítséget nem kapunk aki eléjük állna.kérem segítsen erre a kérdésemre választ adni.köszönöm megtisztelő válaszát (ha nem ide írna hanem a gyonyormarietta86@gmail.com email címre azt külön megköszönném
Tisztelettel Triebl Zoltánné

Szeretném megkérdezni, hogy aki tüdőszűrői adminisztrációval foglalkozik, betegfelvétel, de naponta 80-100 fő szűrést visz fel adatokat a számítógépre, és ennyi tajkártyát fogdos naponta, illetve közvetlen találkozik a beteggel.
Jár-e ebben az esetben veszélyességi pótlék?
Szakápoló végzettség nélkül.
Köszönöm megtisztelő válaszát.
Üdvözlettel Andrea

andrea.kocsi65@gmail.com

Én egy septikus osztályon dolgozom Jelenleg és mivel nincs kollektiv szerződés ezért uj dolgozónak számitok csak az ágy melleti jár a veszélyességi pótlék nem.Jogos -e ez az eljárás? Köszönettel!/Intézmény dolgozója vagyok évek óta sajnos a részleget ahol eddig dolgoztam megszüntették s igy kerültem ide ma már közel egy éve/

egészségügyben kinek jár?

Szennyvizes munkaköröknél adható 20% a többmunkáltatós kollektív szerződés szerint. Az eredmény az, hogy senki nem kap semmit.

Az ápolási díj max. 47.790.-ft/hó! Ebből nem hogy megélni, de még rezsiket kifizetni sem lehet! Hogy képzeli el az állam ezeknek az embereknek az élethelyzetét évek múlva, ha már most is nyomorogni kényszerülnek?Mikor lesz már végre elfogadható, emberséges kormányzás? Ami elismeri ennek az óriási felelősséget jelentő mumnkának a díjazását?Mégis meddig nyomorogjanak az ápolók és a családtagjaik! Csak azért mert az állam helyett felvállalták a teljes anyagi csődjüket, a gondozást: Segítség, megfelelő támogatás híján, meddig mehet ez még? Mikor lesz már végre emberség, és megfelelő bérezés, munkaviszony ebből? Hol van itt az emberi élet megbecsülése, védelme? Mindenért a család áldozatokat hoz! Mégis meddig nem veszi észre a kormány, hogy az ápolási díjon lévőket is megelelően támogatni kötelessége lenne!Ne tegyenek a képviselők úgy,mintha nem léteznének idős bezteg fogyatékkal élő, fekvő betegek! Azokról se felejtkezzenek el! Ők is élni szeretnének, és az ápolóik is! Nem nyomorogni a kormány felelőtlen politikája miatt. Ami nem ismeri el az idős emberek és családtagjaik életkörülményeinek javításáért küzdelmét a mindennapokban.Csak a kisgyerekesekre gondol, akiknek 90 ezer ft/fő fizetés mellett is van ingyen ebéd. És csak a kisgyerekeket ápolókra gondol. Hol vannak itt a beteggé vált idős szülők támogatása, Hol van itt az Őket ápolók támogatása? Róluk teljesen megfelejtkezett a Magyar Kormány?Ők is jogosultak lennének ugyanezekre a lehetőségekre! De Ők ma Magyarországon a legalacsonyabban díjazott ápolókl! Mégis, mire fel? Holott 3 ember helyett is dolgoznak! Mert nincs, aki leváltsa Őket! Nincs nyaralás, hétvégi piknikezés, se utazás, se kafetéria. Mégis meddig hagyják éhezni az otthoni betegápolókat? Az ápolási díjon lévőket, akik súlyosan fogyatékos, fekvő betegeket ápolnak? Nekik ki fog segíteni, ha nem a Magyar Kormány? Ne felejtkezzenek meg róluk, mert ez már súlyos jogsértés, az emberi jogvédelem, sárba tiprása! Kérjük az ilyen ápolási díjon lévő emberek sürgős támogatását! Mert mi lesz akkor, ha az ápoló belebetegedik abban, hogy állandóan nélkülöznie kell!
Mégis,meddig mehet mindez? Mikor fog már végre egy olyan kormány lenni, aki tényleg törődik az idős emberek és az Őket ápolók gondjaival is?!

Én egy kórház laboratóriumában dolgozom mint mosogató, véres,vizeletes és más testnedvekkel szennyezett üveg kémcsöveket és tárgylemezeket mosogatok el. Nem kapok veszélyességi pótlékot...azt mondják nem jár!!! Szeretném tudni a jogaimat!!

Nálunk is probléma a pótlék. Most akarják elvenni.
Közalkalmazotti törvény 72 par. illetménypótlék a) foglalkoztatására munkaideje legalább felében jogszabályban meghatározott egészségkárosító kockázatok között kerül sor. A pótlékra jogosító munkaköröket a kollektí szerződés, ennek hiányában a munkáltató állapítja meg.
Ezt most akkor, hogyan kell értelmezni? Mert van aki azt modja, hogy jár van aki azt, hogy adható.
Ha nincs kollektív szerződés akkor ez hol lehet leírva?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Engem is foglalkoztat ez a kérdés mert én ágy meletti pótlékot kapok, de nem idős otthonban vagyok gondozónő, hanem értelmi fogyatékosok otthonában.Bizony néha előfordul,hogy megtámadnak vagy lakókat kell szétszedni mert összeverekedtek és nincs férfi csak női dolgozó.
Szóval hol van erről törvény, hogy mikor mi jár? Érdekelne? Köszönöm válaszukat, kérem ha tudnak akkor segítsenek ebben.

Pszichiátriai intézetbe vagyok ápolónő. Volt már rá példa,h a beteg nem csak verbálisan..de manuálisan is megtámadott. Jár e veszélyességi pótlék az ágy melletti pótlék mellé? Üdv.

Én egy szociális otthonban vagyok konyhai dolgozó.AZ szeretném meg tudni hogy nekem jár e veszélyességi pótlék

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!