Van -e felmondási védelem próbaidő alatt?

Tisztelt Fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni! Az egyik ismerősömnek határozatlan idejű közalkalmazotti munkaviszonya van, 90 nap próbaidővel. Augusztus 17- én van a 90.nap. Ő jelenleg táppénzen van és úgy érzi a munkáltató próbaidő alatt fel akar neki mondani.
Táppénz alatt behívhatja -e őt, azért hogy próbaidő alatt felmondjon neki?
Van -e próbaidő alatt a táppénz miatt felmondási védelem?
Akár az utolsó napon, 17-én is megteheti még ezt vele a munkáltató?
Ha igen, hol van ez leírva, mely törvényben, mely paragrafus vonatkozik erre az esetre?

A válaszokat előre is köszönöm!

Szép napot! Engem az érdekelne, hogy próbaidő alatt estem teherbe, szóltam azonnal a főnöknek, aki kis gondolkodàsi időt kérve tőlem, elmondta mi lesz tovàbb. Megkért, hogy gyorsan menjek el orvoshoz,rendezzem el, hogy veszélyeztetett terhességet àllapítsanak meg nàlam, ezután gyorsan menjek tàppénzre,ő pedig màsnap fel fog mondani nekem. Ő szerinte így mindketten jól jàrunk. Okés legyen így, de akkor én ha beteglapon leszek, elmehetek új munkahelyre, vagy olyankor törvényt szegnék? Vagy eggyàltalàn fel vesznek-e így bàrhovà is?

Az lenne a kèrdèsem hogy a muka helyemen baleset tőrtènt velem de proba idö nem járt le ès most ki rughatnak vagy sem

Munkahelyi baleset èrt mèg december 28-án jegyzőkönyv nem kèszűlt jobb tèrdemben porcleválás ès inszalag sèrülès lett!Az orvos szerint min.6hèt gyógyűlási idő.Mindez mèg próba idő alatt tőrtènt,azóta megkaptam levèlben a felmondást!Mit lehet ez esetben tenni ?

Próba idő alatt,. bámelyik fél felmodhat INDoKLÁS nélkül

Kedves Fórumozók!

Köszönöm a hozzászólásaitokat, sokat segített!

Üdvözlettel: rebbbbbii

Tisztelt Kérdező!

Ahogy az lentebb is írva van (jogszabály hely szerint), próbaidő alatt bármelyik fél indokolás nélkül megszüntetheti a jogviszonyt. Ez alól a betegállomány sem véd. Csak próbaidő után.
A keresőképtelen állomány SOHA NEM hosszabítja meg a próbaidő tartamát!
Sajnos ennél jobb hírrel nem szolgálhatok a Kjt és az Mt. rendelkezési alapján. :-(

Kedves Kérdező!
Úgy gondolom, a próbaidő alatti közalkalmazotti jogviszony megszüntetése nem ütközik törvénybe.
A közalkalmazottak jogállásáról szóló, 1992. évi XXXIII. tv.-ben van szó a próbaidőről.
Bemásolom a próbaidőre vonatkozó paragrafust:
"21/A. § (1) A kinevezésben a közalkalmazotti jogviszony létesítésekor - a (4)-(5) bekezdésben foglalt kivétellel - három hónap próbaidő megállapítása kötelező.

(2) A kinevezésben a közalkalmazotti jogviszony létesítésekor három hónapot meghaladó próbaidő köthető ki, melynek tartama legfeljebb négy hónapig terjedhet.

(3) A próbaidő meghosszabbítása tilos. A próbaidő tartama alatt a közalkalmazotti jogviszonyt bármelyik fél azonnali hatállyal indokolás nélkül megszüntetheti.

(4) Nem kell próbaidőt megállapítani - kivéve, ha a közalkalmazotti jogviszony a 22. § (16) bekezdése szerint szűnt meg, és az újabb közalkalmazotti jogviszony létesítésekor a gyakornoki idő kikötése kötelező -

a) áthelyezés,

b) meghatározott munka elvégzésére vagy feladat ellátására szóló határozott idejű kinevezés, illetve

c) azonos felek közötti újabb kinevezés

esetén.

(5) Végrehajtási rendelet megállapíthatja munkakörönként azt a szakmai gyakorlatot, amelynek megléte esetén az (1) bekezdés szerinti próbaidőt nem lehet megállapítani."

Amennyiben a próbaidő kikötése nem volt kötelező, akkor van esélye ismerősödnek, hogy ne veszítse el az állását. A másik ok pedig, hogy - a betegség ellenére - az eddig végzett feladatellátással elégedett volt a munkáltatója, s nem küldi el. Fontos momentumnak tartom a (3) bekezdést.

Az említett tv. 25.§ (2) bekezdés f pontja kimondja, hogy a közalkalmazotti jogviszony megszüntethető azonnali hatállyal, a próbaidő alatt. Ez egyértelművé teszi, hogy a betegállomány nem mentesítő ok.
Sajnálom, hogy nem tudtam kedvezőbb választ adni!

Érdeklödnék hogy el-e bocsátjatnak munkahelyemröl,probaidös vagyok, munkahelyi baleset történt,munkaidőalatt! (kéztörés)

Ln ráadásul úgy tudom, hogy a betegállomány hosszabbítja a próbaidőt, tehát azok a napok, amikor beteg, nem számítanak bele a próbaidő időtartamába.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!