Végkielégítés

Kedves Fórumozók!
A gondom a következő lenne:2002-2009 júniusig határozatlan idejű közalkalmazotti szerződésem volt, ekkor rákényszerítettek, hogy vállaljam el az 1 éves határozott idejű szerződést.Amit kénytelen voltam elvállalni,ekkor módosították a szerződésemet 1 év határozott idejűre, majd mikor lejárt az 1 év elengedtek.Nem kaptam meg a júniusi cafetériát, és nem fizették ki a szabimat sem:(8 napot vettem addig igénybe,E kategóriába voltam besorolva , két gyerekem van és 36 éves voltam és képzés nélküli óvónőként dolgoztam)Kérdésem a következő lenne:
Járt volna végkielégítés?
Járt volna-e a cafetéria?
Ki kellett volna fizetni a szabadságomat?
Egyáltalán mennyi szabadság illetett volna meg?
Előre is köszönöm a válaszaitokat.

Hasonló helyzetben vagyok éne is. Én gyes-es kollégát helyettesítek, aki február második hetében fog munkába állni. Nekem tavaly március óta nincs kifizetve a helyettesítésem és a túlórám (megjegyzem, hogy szeptember óta táppénzen lévő dolgozót is folyamatosan helyettesítek). Tehát már nem kevés pénzem nyugszik a fenntartó kasszájában. Most úgy tervezem, hogy a munkaviszony megszüntetőmet nem írom addig alá, amíg minden elmaradt béremet ki nem fizetik. Jogosan követelem? Segítsen tanáccsal aki tud!

Ha határozott idős vagy nincs is mit aláírnod igazán, adott napon megszűnik a jogviszonyod. A bizonyítható dolgokat ki kell fizetniük, ha ezt nem teszik mehetsz Munkaügyi Bíróságra.

De vigyázz, az hogy dolgoztál valaki helyett, aki éppen gyesen volt, nem alapoz meg semmilyen követelést ha erről nincs papír (túlóra elrendelés, megállapodás plusz munkavégzésről stb.)

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!