utolsó munkában eltöltött nap

A közalkalmazotti jogviszonyom 2009.04.27. napjával kezdődően 2009.12.27. napjára az 1992. évi XXXIII. tv. 30. § (1) bek. (e) pontja alapján- írásbeli kérelmemre- felmentéssel megszüntetve. A Kjt. 33. §-a (1), valamint a (2) bek. f) pontja szerint -tekintettel arra, hogy 1973.03.30. napjától 36 év közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezem -8 havi felmentési idő illet meg, melynek felére a Kjt 33.§ (3) bek. alapján mentesítve vagyok a munkavégzés alól.
A Kjt 78. § (1), valamint (4) bekezdése értelmében 40 éves jubileumi jutalomra jogosult vagyok, mely 5 havi illetménynek felel meg. A jubileumi jutalom megállapításáról, valamint kifizetéséről külön határozatban intézkedik a munkáltatóm.
A felmentési időben történő munkavégzés, a munkavégzési kötelezettség alóli felmentés ütemezése, valamint a a szabadság kiadásának ideje a következő:
Felmentési idő kezdete :2009.04.27.
Felmentési idő vége :2009.12.27.
A munkavégzés alóli mentesítés 2009.08.28.-2009.12.27. között történik.
46 nap szabadság kiadására az alábbiak szerint kerül sor:
2009.06.27.-2009.08.27-ig 46-nap.
Kérdésem az, hogy mely napon kell a munkáltatómnak a jubileumi jutalmat számomra kifizetni, ui. azt olvastuk, hogy az utolsó munkában eltöltött napon. A fent leírtakat figyelembe véve mely nap számít utolsó munkában töltött napnak?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel
simi1

2011.jan.-tól érvényben lévő lehetséges nyugdijazást kérelmeztem, a kellő 40 évem /több is/ megvan, jelenleg a Nyugdijintézetnél folyamatban van az intézés.
A munkaadóm kilátásba helyezte azt a lehetőséget, hogy a felmentési időt nem adja meg senkinek, mert túl sokan kértük egyszerre, egyidőben. Kérdéseim a következők: l./ megteheti-e? 2./ kiléphetek-e én úgy, hogy nem kivánok élni a felmentési idő lehetőségével, magyarul lemondok róla? 3./ van-e, ill. lehetséges-e ebből nekem valamilyen hátrányom? Köszönöm V.

Felmondani bárhol felmondhatsz. Emiatt nem ér hátrány. Az állás elvesztése miatt meg nem kell aggódni, hiszen nyugdíjas leszel.

A felmentési időn azonban ha közalkalmazott vagy, elrágódnék, több hónap is lehet és nem mindegy, hogy megkapod-e a pénzt vagy sem.
Ha köztisztviselő vagy ott max. 2 hónap lehet a felmentési pénz, ha kekeckednek különösen nem streszelnék emiatt a "piti" összeg miatt.

Az "azonnali hatállyal felmondás" c.műsorról, itt a mi berkeinkben /eü.közszolgák vagyunk/ azt mondják a vezetők, hogy nem érdemes, mert állitólag akkor 2 havi bért vissza kell fizetnem!Mostmár tényleg nem tudom mit csináljak, hogyan szüntessem meg a munkaviszonyomat, lassan a Nyugdijintézetnek dátumot kell mondjak mikortól kérem a nyugdijazásom, s nekem fogalmam sincs, de ha lehetne, holnaptól! V.

Ez a bérvisszafizetés úgy hülyeség, ahogy van. A Közalkalmazotti törvényben le van írva világosan milyen jogok illetnek meg.

25. § A közalkalmazotti jogviszony megszüntethető:
(2) c) lemondással (így nevezik a közalkalmazottaknál a felmondást)
28. § (1) A közalkalmazott a határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyt lemondással bármikor megszüntetheti.
(2) Lemondás esetén a lemondási idő két hónap. Ezen időtartam egy részére, vagy annak egészére a munkáltató mentesítheti a közalkalmazottat a munkavégzés alól.

Mi a teendőd ha ki akarsz lépni?
1. Írsz egy papírt (hivatkozhatsz benne az itt bemásolt törvényre) melyben közlöd, hogy felmondasz.
2. A munkáltatónak ezt el KELL fogadnia, nincs neki semmilyen mérlegelési jogköre.
3. Ezután még max. 2 hónapot kell a munkahelyeden dolgoznod, tehát ha február 2-án lemondasz a munkaviszonyodról legkésőbb április 2-től már szabad ember vagy.

Köszönöm a felvilágositást, jól hangzik, ezt fogom tenni!Ez a 2 hónap tuti? Nem lehet munkahelyenként más-más, esetleg a letöltött munkaviszony után emelkedő vagy ilyesmi? Ki kell számolnom a nyugdijaztatási kérelmem dátumát előre igaz?, mert mi van akkor, ha még a felmondási időmet töltöm? Nagyon köszi mindent! Kicsit vidámabb lettem, hála Nektek!!!! V.

Ez a 2 hónap mindenhol egyforma, minden közalkalmazottra egységesen vonatkozik bárhol, bármit dolgozik az országban.
Fontos, hogy ha így döntesz a 2 hónapra megkapod mindenképp a béredet, legfeljebb nem kell dolgozni, HA a munkaadó mentesít a munkavégzés alól.

És igen valahogy úgy kérd a nyugdíjad kezdetét, ahogy írtam, a felmondás beadásától számítva a 2. hónaptól szabad vagy.

Mindent értek, mindent kimásoltam, holnap megirom a papirokat! Azt tudtam, hogy 40 éven át hogyan kell nap, mint nap robotolni, de hogyan kell abbahagyni, azt már nem! Hálás köszönet K.V.!

Még valami eszembe jutott, ha még arra tudnál válaszolni, leköteleznél. Rendes évi szabadságom természetesen részarányosan eloszlik.Mondjuk áprilisig jár 10 nap. Ezt a felmondás előtt vegyem ki, vagy felmondás alatt is élhetek vele? A másik: mi történik, ha a felmondási idő alatt lebetegszem? Várom, itt ülök, köszi V.

1. A szabi kiadását főként a munkaadó határozza mag. Ha belemegy, kiveheted bármikor, ha azonban a felmondásod végéig nem veszed ki a szabikat, pénzben meg kell váltania.

2. Megbetegedni állampolgári jog, nincs halasztó hatálya vagy ilyesmi, de ez csak azután történjen, hogy mindent aláírtál a munkahelyen, így nem tudnak kekeckedni. :)

1992.XXII.MTK 92§ /2/....A 30 napos felmondási idő a munkáltatónál munkaviszonyban töltött: a./ 3 év után 5 nappal, b./5 év - 15, c./8 év - 20..stb. g./ 20 év után 60 nappal meghosszabbodik. Ez már igy 3 hónap. De találtam egy olyat is, ahol azt irják, hogy a 30 minimum, de lehet l év is, de azt már nem haladhatja meg. Most ilyenkor mi van? a 4o évem miatt akárhány hónapot kitalálhat a munkaadóm?

Beadtam a lemondásom, elfogadták,részarányos szabim visszaszámolása után febr.23.-ig kellene dolgoznom, de mivel ebbe a dekádba -l9 órával megyek át, minusszal nem zárhatok, igy 16-ig még ebbe a dekádba a szabadnapjaimra irták ki a szabit,viszont a maradék visszaszámolása után, igy febr.27.-ig kell lennem. Nem gondolom, hogy ez helyes. Miért nem mehetek el minusszal? Legfeljebb levonják nem? Állitólag nem lehet! Amúgy köszi mindenki segitségét, főleg Neki, aki a jogszabályokkal leirva adta a tanácsot a lemondásra. KösziK.V.

Szeretném a segitségeteket kérni.2011.02.02-án fölmondtam a munkahelyemen és még a mai napig nem kaptam meg az elszámolási papirjaimat sem a pénzem.2011.02.18.Ha valaki tud segiteni mi ilyenkor a teendő hova tudok fordulni jogorvoslatér.

De tényleg rágd át mit szeretnél, mert lehet, hogy elesel a felmentési időtől és/vagy a jubileumi jutalomtól. Egyébként értelmezésem szerint a munkáltató megteheti - tekintve ha tényleg sokan kérték egyszerre a nyugdíjba vonulást - hogy nem ment fel, mivel a törvény feltételes módot használ.

30. § (1) A munkáltató a közalkalmazotti jogviszonyt - a 30/A-30/B. §-ban foglalt korlátozással - felmentéssel akkor szüntetheti meg, ha
d) a közalkalmazott a felmentés közlésének, illetőleg legkésőbb a felmentési idő kezdetének napján nyugdíjasnak minősül (37/B. §); illetve
e) az előrehozott öregségi nyugdíjjogosultság életkori, valamint szolgálati idővel kapcsolatos feltételeivel legkésőbb a felmentési idő utolsó napján rendelkező közalkalmazott azt írásban kérelmezi

Rád a (4) vonatkozik, mivel 36 éves jubileumi jutalom nincs, a megszűnés évében nem esedékes semmilyen jubileumi jutalom számodra, viszont a kjt. értelmezésében nyugdíjasnak minősülsz, ezért a 36 év közalkalmazotti jogviszony után megillet a 40 éves jubileumi jutalom, amit a közalkalmazotti jogviszony megszűnésekor kell kifizetni, és nem az utolsó munkában töltött napon.
"(3) Ha a közalkalmazott jogviszonya a 30. § (1) bekezdés d) vagy e) pontja alapján szűnik meg, részére a megszűnés évében esedékessé váló jubileumi jutalmat az utolsó munkában töltött napon ki kell fizetni.

(4) Ha a közalkalmazott közalkalmazotti jogviszonya - a fegyelmi elbocsátás büntetés vagy a 25. § (2) bekezdés b) 1. pontja szerinti áthelyezés kivételével - megszűnik és legkésőbb a megszűnés időpontjában nyugdíjasnak minősül [37/B. § (1), illetve (3) bekezdés], továbbá legalább harmincöt évi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik, a negyvenéves közalkalmazotti jogviszonnyal járó jubileumi jutalmat részére a jogviszony megszűnésekor ki kell fizetni"

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!