Tantárgyak tanításához szükséges végzettség

Biológia-környezettan szakos tanár vagyok, sajnos évek óta, sőt lassan már 10 éve nem találok biológia tanári állást. Az egyetemen , ahol a környezettant végeztem garanciát adtak arra, hogy ezzel a végzettséggel kémiát is taníthatok. Így most kémiát, tanulólószobát, SNI-ben természetismeretet tanítok, persze nem ez volt az álmom. Azonban a mostani óráim is veszélyben vannak, mert azt írták a nefmi oldalán, hogy csak olyan tantárgyat taníthat egy tanár, aminek a tanításához a módszertant elsajátította /környezettan tanításának módszertana, nem pedig kémia tanításának módszertana/. Akkor miért indul olyan képzés, amihez nem tartozik valós létező tantárgy, szerintem ez megint egy óriási baki, nem beszélve arról, hogy az egyetemi évek alatt, ugyanazt tanultuk , mint a kémiások, akkor kérjek az egyetemtől egy új diplomát csak környezettan helyett kémia szerepeljen rajta?
Nem beszélve arról, hogy ennyi erővel a földrajz tanár sem taníthat természetismeretet? Ha van valakinek erről valami véleménye tapasztalata, kérem írjon. Ha tud valaki biológia tanári állást kérem az is írjon!

környezetvédelem szakot végeztem, a környezettan általános iskolás kistestvérét. 2000-ben kezdtem a főiskolát, amikoris azt ígérték, hogy felmenő rendszerben bevezetik új tantárgyként a környezetvédelmet, egészségtant, stb. Ha így lett volna, nagyszerű természettudományos képzettségű tanulók végeznének Magyarországon.
Persze nem így lett, mert pár év múlva, már tantárgyi intergrációról volt szó és környezeti nevelésről. pl. környezeti nevelés a kémiában, környezeti nevelés a matematikában, környezeti nevelés az ének-zenében... persze mind szép és jó, én meg éveket vártam, mire bevezették, hogy a nők nyugdíjba mehetnek 40 év munkaviszony után, így végre szükség van a munkámra.
a szuper tanárok megvannak, csak persze munka nélkül.

Ha környezettan szakkal lehet tanitani kémiát,fizikát,biológiát, egészségtant,természetismeretet,földrajtot.Akkor miért képeznek továbbra is fizika,biológia stb szakos tanárokat.Hiszen ezek szerint 4év kepzési idő alatt "szuper tanárok"lépnek ki az életbe.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!