Szociális gondozó és ápolói szakkal kapcsolatos kérdések!

Érdeklődnék, hogyha valaki tanulta ezt a szakmát mostanában, akkor ő melyik tanfolyam mellett döntött és mik voltak a tapasztalatai az adott tanfolyammal kapcsolatosan, illetve mennyire lehet elhelyezkedni ezen a területen teljesen kezdőként, továbbá akik már benne dolgoznak azoknak a személyes tapasztalatai is érdekelnének, h mennyire nehéz pl. fizikálisan...de lényegében minden ezzel kapcsolatos tapasztalatot szívesen várok a már dolgozóktól és azoktól, akik még csak tanulják, vagy mostanság kezdtek el dolgozni benne.

sok sikert kívánok neked ehhez a munkához!kell hozzá kitartás bőven.Szerintem jellem kérdése a dolog, menni fog vagy nem.De vigyázz!ki is lehet égni.Én 7 éve csinálom.

Sziasztok!

Köszönöm az eddigi válaszokat nektek! :)
Végül is közben már elkezdtem a tanfolyamot és eddig minden nagyon tetszik számomra! :)
Már azon se aggódom, hogyha ezzel a szakmával sem tudnék esetlegesen boldogulni, mert önmagam irányába is eddig mindenképpen hasznosak számomra a tanultak.
Én annyira nem tartottam fontosnak, hogy körbe nézzek előtte, mert nagyjából a leírtak alapján is eltudom képzelni a dolgokat és arra jutottam, hogy alkalmas vagyok-e rá valóban az leginkább majd a gyakorlati órák alatt úgy is kifog derülni.
/ Hogy megbecsülik-e ezt a munkát az engem nem érdekel, a boldogulás, h dolgozhassak és az hasznos is legyen sokkal inkább izgat, mert eddig olyan helyeken dolgoztam, amit ugyan úgy ahogy megfizettek, de haszontalannak éreztem! /
Viszont továbbra is várnám a személyes tapasztalatokat, élményeket ezzel a munkával kapcsolatosan.

Kedves Claire79!
Én az ALFA KAPOS szervezésében végeztem el 7 hónap alatt szombatonként a szociális gondozó-és ápoló képzést. A képzéssel semmi gond nem volt.
Községünkben, ahol lakom kaptam az ajánlatot, hogy egyik házigondozó nyugdíjba megy, ha a sulit elvégzem, megpályázhatom a helyét - és sikerült, 1 éve járok az idősekhez. Én szeretem amit csinálok, igazán rossz tapasztalatom még nem volt az 1 év alatt, de igaza van az egyik hozzászólónak, aki a demenseket és esetleg a kötekedőbb időseket is figyelmedbe ajánlja!Valóban az idősek iránti tisztelet, szeretet és türelem a legfontosabb!Nézz körül ilyen helyeken, mielőtt belevágsz és pénzt ölsz a tanfolyamba!Ha pedig minden passzol, tanulj nyelvet és csináld ezt a munkát külföldön, mert ott mind erkölcsileg mind pedig anyagilag meg fognak becsülni érte!

Szia! Én azt szeretném megkérdezni, hogy milyen volt a vizsga?? mennyire volt nehéz?? köszönöm a választ előre is!

Kedves clair 79!

Ha ezt a hivatást választod nem lesz egyszerű az életed.Több idős beteg ember életébe csöppensz bele,ami rengeteg türelmet ,kitartást,fizikumot kiván.a tanfolyamokon csak az alapokat tudod elsajátitani ill az iskolában. Az igazi kihivás maga a munka.Nagyon megterhelö idegileg minnél több demens embert látsz el-és fizikailag is mert sok köztük az ágyban fekvő pelenkás is.sokrétü munka. Ajánlom ha van lehetöséged nézzél szét idős otthonokban, vagy beszélges el idős emberrel aki ellátást kap házi betegápolást,vagy olvass utána ha komolyan érdekel.Megfizetve ez a munka sincs ugy mint az ápoloi,és itt még zsebpénz sincs mint a korházakban.Nem beszéllek le de rá sem.Ez a hivatás kimondottan emberi és a szeretetre épül.

üdv. Liliann

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!