szociális bérkiegészítés: jár vagy nem jár?

Üdvözlet mindenkinek.
Állami fenntartású, többcélú intézményben dolgozok, ahol a gyermekvédelmi szakellátás területén egy gyermekotthonban vagyok nevelő, több kollégámmal egyetemben.
A munkáltatóm rafinált, szereti egyedi módon értelmezni a rendeleteket, törvényeket.
Szerintük nekem és a tanár kollégáimnak nem jár a szociális bérkiegészítés, amit most július 1-től adnak. Mondván, hogy mi az Nkt. szerint vagyunk bérileg besorolva Ped.I.-be.
Ebben a kérdésben kérném hozzáértő segítséget. Valóban a munkáltatónak, vagy nekünk van-e igazunk?

2010-től dolgozom közalkalmazottként 4 órában megváltozott munkaképességüként.Szoc ágazati pótlékot kapok a potlékalap 43,5%-a 4350 Ft. 2016 novemberében januárig visszamenőleg mindenki megkapta a kiegésszitő potlékot. De nekem nem jár ennyit mondtak. Fogl jellege:516 012 Szakfeladat 889921 száma:120000 Témaszám 311001 00007150 2016 jan 1-től a C fiz .kat.06 fokozatból átsorolás a C fiz. kat 7 fizetési kategóriába. Azóta is csak a 4350 Ft-ot kapom. Ez igy jól van?

Sziasztok!

Március elejétől vagyok közalkalmazott családsegítő szolgálatnál, előtte 6 és fél évig dolgoztam nonprofit szervezetnél alternatív napközbeni ellátásban, ahol nem voltam közalkalmazott, de a bértáblánk hasonló volt, és járt néhány közalkalmazotti juttatás (pl. 50%-os utazási kedvezmény). F3-ként voltam számon tartva, és a mostani munkahelyemen közalkalmazottként is besoroltak F3-ba, az ágazati pótlékot is kapom. A kollégáim megkapták a szociális bérkiegészítést, én nem. A munkaügyes azt mondta, egy program számolta ki, továbbirányított a MÁK-hoz, onnan pedig visszairányítottak hozzá. Gondoltam azért nem kapom, mert még nincs meg az 1 éves közalkalmazotti jogviszonyom, bár az is megkapta, akinek októberben lett meg az egy év, és az is kapja, aki idén kezdett pályakezdőként.
Érdekelne, jogos-e, hogy nem kapom, vagy ha nem, kihez fordulhatok ez ügyben, hogy megindokoljam, miért járna?
Köszönöm a választ előre is!

Hát ez szomorú, de azért köszönöm a választ.

A munkáltatónak. A kérdést a 257/2000. Kormányrendelet szabályozza.

15/A. § (1) A közalkalmazottat - a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - a besorolása alapján ágazati pótlék illeti meg, melynek mértékét az 5. számú melléklet tartalmazza.
(2) Nem illeti meg az ágazati pótlék a 2. számú melléklet V. pontja szerinti pedagógus munkakörben, valamint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben foglalkoztatott közalkalmazottat.

15/B.§ (1) Az ágazati pótlékra jogosult közalkalmazottat - a fizetési osztálya és a közalkalmazotti jogviszonyban töltött időtartam alapján - 2015. július, augusztus, szeptember, október és november hónapra tekintettel kiegészítő pótlék illeti meg. A kiegészítő pótlék mértékét a 6. számú melléklet tartalmazza.

Magyarán:
Kiegészítő pótlék csak azt illeti meg, aki jogosult az ágazati pótlékra is. Akinek PED bértáblája van, őt ágazati pótlék sem illeti meg, ezáltal kiegészítő pótlék sem.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!