szociális bérkiegészítés: jár vagy nem jár?

Üdvözlet mindenkinek.
Állami fenntartású, többcélú intézményben dolgozok, ahol a gyermekvédelmi szakellátás területén egy gyermekotthonban vagyok nevelő, több kollégámmal egyetemben.
A munkáltatóm rafinált, szereti egyedi módon értelmezni a rendeleteket, törvényeket.
Szerintük nekem és a tanár kollégáimnak nem jár a szociális bérkiegészítés, amit most július 1-től adnak. Mondván, hogy mi az Nkt. szerint vagyunk bérileg besorolva Ped.I.-be.
Ebben a kérdésben kérném hozzáértő segítséget. Valóban a munkáltatónak, vagy nekünk van-e igazunk?

Üdv!
A kérdésem a következő lenne. Közalkalmazott vagyok már 10 éve. Szociális gondozóként dolgoztam 8 évig, egészségi állapotom megromlása miatt idén januártól áthelyeztek adminisztratív munkakörbe. És az összevont ágazati pótlékom elvették, hogy az én munkakörömhöz nem jár. Egy Szociális Család és Gyermekjóléti Intézményben dolgozom.
Kérdésem, hogy jogosan vették el tőlem az ágazati pótlékot?

2010-től dolgozom közalkalmazottként 4 órában megváltozott munkaképességüként.Szoc ágazati pótlékot kapok a potlékalap 43,5%-a 4350 Ft. 2016 novemberében januárig visszamenőleg mindenki megkapta a kiegésszitő potlékot. De nekem nem jár ennyit mondtak. Fogl jellege:516 012 Szakfeladat 889921 száma:120000 Témaszám 311001 00007150 2016 jan 1-től a C fiz .kat.06 fokozatból átsorolás a C fiz. kat 7 fizetési kategóriába. Azóta is csak a 4350 Ft-ot kapom. Ez igy jól van?

Sziasztok!

Március elejétől vagyok közalkalmazott családsegítő szolgálatnál, előtte 6 és fél évig dolgoztam nonprofit szervezetnél alternatív napközbeni ellátásban, ahol nem voltam közalkalmazott, de a bértáblánk hasonló volt, és járt néhány közalkalmazotti juttatás (pl. 50%-os utazási kedvezmény). F3-ként voltam számon tartva, és a mostani munkahelyemen közalkalmazottként is besoroltak F3-ba, az ágazati pótlékot is kapom. A kollégáim megkapták a szociális bérkiegészítést, én nem. A munkaügyes azt mondta, egy program számolta ki, továbbirányított a MÁK-hoz, onnan pedig visszairányítottak hozzá. Gondoltam azért nem kapom, mert még nincs meg az 1 éves közalkalmazotti jogviszonyom, bár az is megkapta, akinek októberben lett meg az egy év, és az is kapja, aki idén kezdett pályakezdőként.
Érdekelne, jogos-e, hogy nem kapom, vagy ha nem, kihez fordulhatok ez ügyben, hogy megindokoljam, miért járna?
Köszönöm a választ előre is!

Hát ez szomorú, de azért köszönöm a választ.

A munkáltatónak. A kérdést a 257/2000. Kormányrendelet szabályozza.

15/A. § (1) A közalkalmazottat - a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - a besorolása alapján ágazati pótlék illeti meg, melynek mértékét az 5. számú melléklet tartalmazza.
(2) Nem illeti meg az ágazati pótlék a 2. számú melléklet V. pontja szerinti pedagógus munkakörben, valamint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben foglalkoztatott közalkalmazottat.

15/B.§ (1) Az ágazati pótlékra jogosult közalkalmazottat - a fizetési osztálya és a közalkalmazotti jogviszonyban töltött időtartam alapján - 2015. július, augusztus, szeptember, október és november hónapra tekintettel kiegészítő pótlék illeti meg. A kiegészítő pótlék mértékét a 6. számú melléklet tartalmazza.

Magyarán:
Kiegészítő pótlék csak azt illeti meg, aki jogosult az ágazati pótlékra is. Akinek PED bértáblája van, őt ágazati pótlék sem illeti meg, ezáltal kiegészítő pótlék sem.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!