szabadság

Kedves Olvasók!
Kormánytisztviselőként dolgozok és a problémám az, hogy nem nagyon engednek el szabadságra. Jelenleg több, mint 40 napom van, mivel egyik évről másikra átvihetem őket. Kérdésem az lenne, hogy mi van akkor, ha esetleg felmondok, munkahelyet váltok? A mostani munkáltatóm köteles kifizetni a bent lévő napjaimat, vagy esetleg két hónap fizetett szabadságra kell mennem? Azt semmiképp nem szeretném, hogy elvesszenek ezek a napok.
Minden tanácsot előre is köszönök.

Sziasztok!

Olyan szakmai kérdésben lenne szükségem válaszra, hogy az ügykezelő, akinek osztályvezetői vezetői beosztása van, az alapszabadsága - tekintve a korát illetően, hogy 50 éves - 30 alapszabadság + 11 osztályvezetői pótszabadság lesz, vagy az életkora alapján nem jár az alapszabadság növekedés, és csak a 20 nap és vezetői pótszabadságra lesz jogosult?

A törvényben egyértelműen kiolvasható, hogy a besorolás alapján járó pótszabadságot kiváltja a vezetői pótszabadság, tehát csak a vezetői pótszabi jár az alapszabin felül. Ugyanakkor az ügykezelőknél az életkor szerinti alapszabadság nem számít pótszabadságnak, hanem konkrétan beépül az alapszabadságba, tehát nem tartom egyértelműnek, hogy nem adhatom meg az ügykezelőnek az életkora alapján járó alapszabadságot.
Így viszont több szabadság jár neki, mint az államtitkárnak.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Kérdésem lenne!
Hosszan tartó táppénz után 2016 évben ha visszamegyek dolgozni- kormánytisztviselő vagyok- vezető főtanácsosi besorolással jogszabály szerint 36 nap szabadság járna ezt meg fogom kapni 2016 évre?

A menyem problémájára szeretnék választ, vagy segítséget kérni. 2012.jan. 22.én született kisfia,jan 1.-től tgys-n volt, a második gyermeke 2013.nov. 11.én született 2015.dec.31.ével felmondta a munkaviszonyát mert máshol szeretne elhelyezkedni. Eddig iskolapszihológusként dolgozott egyetemi végzettséggel egy vidéki iskolában 4 órában.A leendő munkahelyén is ilyen formában dolgozna. A régi munkahelyén azt a felvilágositást kapta, hogy csak a szabadság letöltése után zárják le a munkaviszonyát, mert a szabadságot ki kell vennie . Úgy tudjuk felmondás esetén a ki nem vett szabadságot ki kell fizetni, jól tudjuk e?.De nem tudjuk mennyi szabadság jár neki.Az átsrolásról nem kapott semmi értesitést.201o.július 1-től határozatlan munkaszerződése volt.
Kérem a segitségét,előre is köszönöm a választ. Ági

2016 júl.19-én megyek nyugdíjba. Közalkalmazotti jogviszonyom van, gyógypedagógus vagyok. Kérdésem, a jövő évi szabadságomból időarányosan 15 napot levon a munkáltatóm azzal az indokkal, hogy szorgalmi időben megyek szabadságra. Ez év nov. 20-tól felmentési időmet töltöm.(4 hónap) Rendben van ez így? Nem találok ilyen jogszabályt. Kérem ha valaki ismeri az erre vonatkozó jogszabályt írja meg nekem .Köszönöm.

Sziasztok az lenne a kérésem, ha 4 órában megyek vissza dolgozni (GYED extrával) ugyanannyi szabadság jár, mintha 8 órában dolgoznék, vagy csak a fele? Illetve ez a kérdés vonatkozik a cafetériámra is. Köszönöm a válaszotokat

A szabadság napok semmiképpen nem vesznek el. Jogviszony megszűn(tet)ése esetén köteles a munkáltató az időarányosan járó szabadságot pénzben megváltani, ha annak kiadására nem került sor.
Viszont a gazdasági helyzet miatt a munkáltatóknak kevés költségvetési fedezet áll rendelekezésükre, ezért, ha ragaszkodnak a felmondási időhöz, akkor abba beleszámolhatják, illetve közös megegyezéssel történő megszüntetés esetén megállapodhatnak annak kiadásában is a felek.

Kifizetni több, mint valószínű, hogy nem fogják, mindenképp vedd ki mindet!
Most már tavaszodik, kirándulj, horgássz, takaríts, moss ablakot, stb.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!