Segítség! Felmondtak!

Szeretném a segítségeteket kérni. 2000. áprilisa óta dolgozom ennél a Hivatalnál, mint köztisztviselő( júliustól, mint kormánytisztviselő). Át szerettek volna helyezni egy másik jogutód szervhez, de nem vállaltam, mert nem 3 10 év alatti gyermekem van és nagy a távolság a lakóhelyem és az új munkahelyem között.
14 évi közszolgálati jogviszonyom van. Mennyi felmentési idő jár és mennyi végkielégítés?
Köszönöm a segítséget!

Abban kérem a segítséget, hogy a végkielégítés kiszámításánál mi vehető figyelembe. Ha az előző munkahelyemen is ktv. voltam, de ott nem kaptam mikor elbocsátottak akkor az az idő beleszámít-e vagy sem!

A törvény alapján mazsolázok, nem biztos, hogy 100%.-ban jó, amit írok.

Kormánytisztviselő törvény:
8. § (1) A kormánytisztviselői jogviszonyt
a) a kormánytisztviselő lemondással,
b) a munkáltató felmentéssel
indokolás nélkül megszüntetheti.
9. § (1) A lemondási idő és a felmentési idő két hónap. Lemondás esetén a felek a két hónapnál rövidebb időben is megállapodhatnak.
9. § (4) A kormánytisztviselőt a felmentés időtartamának legalább a felére a munkavégzési kötelezettség alól mentesíteni kell, erre az időtartamra átlagkeresetre jogosult.

A végkielégítés 4 havi lehet a KTV. 19. § (2) d) pont alapján, de ez lehet, hogy nem jár, mivel a köztisztviselő törvényben van benne (jelenleg még nem tiszta számomra, mikor melyiket alkalmazzák)

a ktv-nek ezt a részét szerintem nem változtatta meg a kornymánytisztviselői tv., de lehet, hogy nincs igazam! Szerinted?

18. § (1) A felmentési idő legalább két hónap, de a nyolc hónapot nem haladhatja meg. Ettől eltérően, ha a felmentés - az egészségügyi alkalmatlanság esetét kivéve - a 17. § (2) bekezdésének b) pontján alapul, a felmentési idő egy hónap.

(2) A két hónapos felmentési idő a közszolgálati jogviszonyban töltött [72. § (1) bekezdés]

a) öt év után egy hónappal;

b) tíz év után két hónappal;

c) tizenöt év után három hónappal;

d) húsz év után négy hónappal;

e) huszonöt év után öt hónappal;

f) harminc év után hat hónappal

meghosszabbodik.

(3) Határozott idejű közszolgálati jogviszony megszüntetése esetén a felmentési idő nem terjedhet túl azon az időponton, amikor a közszolgálati jogviszony a kinevezés értelmében felmentés nélkül is megszűnt volna.

(4) A köztisztviselőt a felmentés időtartamának legalább a felére a munkavégzési kötelezettség alól mentesíteni kell, erre az időtartamra átlagkeresetre jogosult. A 21. § (2) és (3) bekezdésében meghatározott összeférhetetlenségi szabály nem alkalmazható a munkavégzési kötelezettség alól mentesített köztisztviselővel szemben.

(5) A köztisztviselő a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés idejére járó átlagkeresetre havonta egyenlő részletekben jogosult.

ja kevertem, bocs. :)
Attól még igaz amit írtam az előzőekben.

Amit írtál az a felmentési időre vonatkozik, nyugdíj esetén.

Elbocsájtásnál végkielégítés jár. (meg a szánk)

Valaki azt mondja, hogy az összes jogviszony számít a felmentésnél, valaki, hogy csak az adott munkahelyen töltött idő. Ebben az ügyben nem tudom mi a valós joggyakorlat.

Én logikusabbnak tartom az adott helyen eltöltött időt, és ez alapján számoltam is, de simán lehet, hogy nincs igazam.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!