Rokkantsági nyugdíj, felmentés, végkielégítés

Segítséget szeretnék kérni az alábbi munkajogi kérdésben:
Több mint 32 éve dolgozom egy városi önkormányzatnál. A sok túlórázás, túlterheltség miatt egyre többet betegeskedtem, ennek ellenére gyakran nem vettem igénybe a keresőképtelenséget. Betegségem előrehaladott állapota miatt 2011. január 28-ától szükségem volt a betegszabadságot, majd táppénzes állományt mégis igénybe venni, amely 2011. szeptember 30-áig szólt. Eközben az I. fokú orvosszakértői bizottság III. csoportú (64 % mértékű) rokkantságot, egészségkárosodást állapított meg részemre. Ennek, valamint életkorom, és szolgálati időm alapján jogosultságot szereztem a rokkantsági nyugdíj igénybevételére.
Szeptember 1-jén a munkáltatómhoz fordultam, és első alkalommal írásban kértem, hogy közszolgálati jogviszonyomat a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (Ktv.) 17. § (2) bekezdés e) pontja szerint munkáltatói felmentéssel szüntesse meg, hogy azt követően a rokkantsági nyugdíj megállapítását tudjam igényelni. (A nyugdíjigazgatóság rokkantsági nyugdíj iránti igényem elutasítására vonatkozó határozatát megkaptam, mivel az ellátás megállapítását jogviszonyom fennállása miatt nem lehet igénybe venni!)
2011. október 5-én kaptam meg a munkáltató felmentési határozatát, amelyben a Ktv. 17. § (2) bekezdés e) pontja, illetve a 17. § (8) bekezdése alapján jogviszonyomat 2011. november 30. napjával felmondta, a felmentési idő teljes időtartamára mentesített a munkavégzési kötelezettség alól, rendelkezett 66 munkanap (még 2010-ben sem tudtam kivenni mindet!) megváltásáról, de a végkielégítésről az iratban nem esett szó. A felmentési irat kelte 2011. szeptember 29-e volt! (A munkáltató számára a fent említett orvosszakértői szakvéleményt, valamint a nyugdíjigazgatóság elutasító határozatát korábban részükre csatoltam.) Megjegyzem: a felmentési iratot a szüleim vették át a munkahelyem ügyfélszolgálatán egy tértivevény aláírásával kórházi ápolásom miatt, s nem volt arra lehetőség, hogy azt saját magam aláírjam, és tudomásul vegyem.
Mivel a felmentés időpontjában nem minősülök nyugdíjasnak, ilyen ellátást az illetékes hatóság még nem állapított meg részemre, a határozat kézhezvételét követően 2011. október 21-én a munkáltatómhoz fordultam (korábban nem volt lehetőségem kórházi kezelésem miatt), és kértem, hogy rendelkezzenek a végkielégítés kifizetése iránt. Egy hét határidőt biztosítottam személyes egyeztetésre, együttműködési szándékom, hosszú ideje eltöltött, és eredményes munkám figyelembe vételével, s mellékeltem egy keresetlevél-tervezetet, amelyben a határidő eltelte utáni szándékommal a bírósághoz kívánok fordulni jogos igényem érvényesítése céljából. A határidő eltelt, de sem telefonon, sem írásban, sem e-mailben nem kaptam választ, csupán az elszámoló lap ami a felmentés irat mellékletét képezi módosítását kaptam meg október 28-án, amelyben a 66 munkanap szabadság-megváltásomat 2010-re, és 2011-re bontották indokolás nélkül, 2011. október 24-ei keltezéssel.
Állásponton szerint megillet a végkielégítés, hiszen nem esem a Ktv. 19. § (8) bekezdés b) pontja szerinti kivétel hatálya alá, hiszen a jogviszony megszűnésének 2011. november 30. időpontjában nem minősülök nyugdíjasnak (19/A. § (1) bekezdés). Szerintem jogviszonyom megszüntetése jogellenesen történt a felmentési tilalomra, a végkielégítésről szóló rendelkezés hiányára stb. hivatkozással -, ezért segítségüket kérem abban, szíveskedjenek tájékoztatni, hogy esetemben milyen szabály lett volna alkalmazandó a felmentésemmel, végkielégítésem kifizetésével kapcsolatban.

Segítségüket előre is köszönöm! Vjulia

Eseted a "Munkaviszony megszűnése egészségügyi alkalmatlanság miatt"kategóriába tartozik, ezért jár a végkielégítés.
A kjt.-ben legalábbis ezt írja a törvény, -bár a köztisztviselőkét kevésbé ismerem,de valószínű ott is van ilyen tv.-fejezet.
32 év után szép összeg lenne a végkielégítés, ezért érdemes lenne tisztáznod ezt a kérdést egy munkaügyi jogásszal.Biztos megtérülne a tanácsadód munkadíja
is ezáltal.
Addig is tanulmányozd fent(e honlap tetején) a "TUDÁSTÁR"-ra kattintva a köztisztviselők jogállásáról szóló, idevonatkozó törvényt!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!