rendszergazda fizetés

Most ősztől mennyit keres egy rendszergazda egy ált. suliban vagy középsuliban? Egyetemi informatika tanári végzettségem.

Üdv.
Iskolai rendszergazdaként sajnos nem tudok jó hírekkel szolgálni, mármint ami a fizetést érinti. Egy vállalkozást indítva, vagy egy komolyabb cégnél elhelyezkedve jobb fizetést fogsz kani mint egy iskolában.
Persze ehhez hozzá kell tenni, hogy ezeknél a cégeknél nincs nyári szünet, téli szünet, meg tavaszi szünet. Szóval, ha szabadság kell, és hétfőtől péntekig tartó fix időpont akkor maradj iskolai rendszergazda.
Ha váltanál akkor meg keress meg.
https://www.kkv-informatika.hu

Rendszergazda voltam több mint 3 évig önkormányzatnál.
Nem akarok politizálni, ez nem az a fórum (és káromkodni sem). De! Hogy Hofit idézzem: "Hogy rohadna meg, az egész családjával együtt" aki kitalálta a közfoglalkoztatást. Mert hát a kedves önkormányzatnak az volt a legegyszerűbb, hogy közfoglalkoztatottként adjon számomra munkát. Nem, nem szemetet kellett szedni, nem is kukoricát kapálni, hanem teljes értékű rendszergazdai munkát ellátni. A minimum elvárt a napi 8 óra munka, de inkább több, viszont egy kanyi vassal sem több megbecsülés. Amikor oda kerültem nem informatikai hálózatról beszéltünk, hanem viccről. Az elődöm gyorstalpalón elvégzett valami gagyi informatikai képzést, és kialakított egy dágványt. Az első három hónapom azzal telt, hogy létrehoztam az adott anyagból egy működő rendszert. Természetesen e mellett végeztem még más dilettánsok munkáját is. Mit kaptam ezért? Egy húgyagyú, kormánypárti, komplexusokkal küzdő, elmebeteg barom megaláztatásait. 3 évig bírtam, aztán bedobtam a törölközőt. Szerettem a munkámat, a munkahelyemet, a kollégáimat, de ez a rothadó trágyadomb megkeserítette a mindennapjaimat. 20 éve csak és kizárólag informatikával foglalkozom, de elgondolkodtam a váltáson. Új élet gyomorgörcsök és vicsorgó, együgyű patkányok nélkül. Jól hangzik. Bele is vágtam. :)

És mibe vágtál bele? Bevált?

No én már nem dolgozom hónapok óta rendszergazdaként az oskolában.
Életem legjobb, legnagyszerűbb döntése volt.
Most van az az állapot hogy semmi nem működik már.
Rájöttek hogy rendszer nélkül senki sem tudja munkáját elvégezni.
Nagyon jó a műsor, de megérdemlik.
Mindenkinek ajánlom hogy nézzen körül, most nagyon jó a munkaerőpiac munkavállalás szempontjából.
Versenyszférában helyezkedtem el.
Kevesebbet kell dolgoznom, dupla annyi fizetésért.
/F11 közalkalmazotti kategóriában voltam NOKS-os/
Emberként beszélnek velem. /a ped felsőbbrendűség nevetséges/
A főnököm nem egy 68 éves nyugdíjból vissza KFT-zett hörgő fideszes biomassza.
Meneküljetek nagyon megéri, mind lelkileg mind anyagilag.

Szia!

Hol sikerült ilyen körülményeket találnod?

Köszönöm

Csak címszavakban:

520db gép, több mint 10db szerver, 1000feletti végpontszám, több tiz cisco hálózati eszköz, többezer hallgató és napi szinten dolgozó 100 feletti kollega, pontenciálisan előforduló összesen majd 300 user kollega összesen, ezek mind aktiv, élő AD felhasználók.

Éjjelnappali mobil telefonügyelet, falra, cetlikre és mindenhova kiírt céges mobilszámmal.

50 feletti porjektor és hangosítási rendszer, mindez két telephelyen.
(ideoda futkosás géppel, nyomtatóval hónod alatt, sárban, hóban, esőben is!)

És exchange, sokszáz postafiókkal, teljes csoportmunka környezet, egyedi csoportmunka megoldások, vagy 5-10 különféle korból származó állapotú és egymással is inkompatibilis szoftver a klf. dolgokat adminisztráló-oktató egységeknél, alszervezetknél, többtiz speciális postafiók, naptár, csoportmunka-meghajtó, stb.

Állandó szekatúrával kinek mire legyen, ne legyen, ne úgy legyen joga, hozzáférése, kinek mi a munkahelye, neve, titulusa, aznapi hasfájása éppen.

Az elvárt reakció, hibakezelés, telepítés, segítségnyujtás, beállitás, az _azonal_, munkaidőn kívül esetleg a köv. munkanapon reggel.

A kollegális viszony minimum tiszteletteljes, a legalacsonyabb takarító-karbantartó-legalsó adminsztrativ "kaszt" kivételével tanár-professzor stb asszony-úr megszólítás, amig te egy *csicska* vagy.

--És ne akard megmagyarázni, hogy mi miért van, mert neki a -nálad nyilván hozzáértőbb- bárki azt mondta, hogy az nem ugy van, és ezért kb azonnal legyen ugy.--

Ez napi szintű, ahogy a semmire elég (papiron elméletileg "rugalmas", jelnléti íven már kötött) munkaidőben kötelező részvétel a klf. semmirejó agyrohasztó értekezleteken, megbeszéléseken, álmodásokon, ahol a nagytiszteletű doktordoktordoktor és még nagyobb szintű különböző főfőfő "méltóságok" előadják álmaikat, és természetesen újabb és újabb elvárásaikat.
Néha személyre szabottan plusz feladatokkal is, néha általánosságban a jövőre nézve(ami szintén mindig plusz feladatot, problémát jelent majd)

Na szédültök már?:)

Ugyan alkatrész és csere az időszakosan van, ha elég agressziven követeled a beszerzést, és már tényleg pánikba kerülnek, hogy nem lehet majd oktatni,..akkor olyan 1-2 év, és történik is valami.

De ilyenkor az a ""jó"", hogy "rádömlik" 50-100-200 gép, monitor, nyomtató, sok szerencsét lebonyolítani a cserét, miközben mindenki dolgozna munkaidőben, és minden napi feladatot ugyanúgy el kell látni,.....

Máskor viszont semmi NINCS, néha azért nem lehet egy nyomtatót kihelyezni, mert nincs USB kábel. Vagy székre kell tenni, mert a fél méteres addig ér el.
Vagy keresni valakit (ez a gyakoribb) ahol szinte térdenállva esedezel, hogy hagy vidd el a méteres kábelét pár félévre(évre?), mert a főprofesszor okostojásnak nem teheted a bársonyhuzatú, bőrkarfás székre a nyomtatóját.
Szerszámok, eszközök *feleslegesek*, egyszerűen nem léteznek egy nagytudású egyetemi doktordoktordoktor fejében ilyen "alantas" dolgok, hogy tisztítószer, csavarhuzó, kábelek ,segédanyagok, ventillátorok, stb.
Old meg, vedd meg, csináld meg...nem érdekel senkit, vidd otthonról.

Tudni kell ,hogy a felsőoktatás annyiban más, nincs tábla, tankönyv és semiféle hagyományos tananyag lassan 10éve(ide ugyebár nem iskola maximum aktatáskával járnak), ha nincs hálózat, nem lehet belépni az AD-ba, hiába jó a gép, jó a projektor, nem lehet órát tartani.
Informatikai okból, amit rajtad vernek le.

Pedig lehet, csak a takarítónő tépte ki a partvissal a kábelt....(mint mult héten is, meg előtte is, meg évek óta rendszeresen)

Korai csattanó: erre a menyiségű gépre és melóra jelenleg van két, igen kettő, 2db ember. A többi felmondott vagy kirugták már.

Írhatnék még rengeteget, pl arrol, kockás ing nálunk természetesen szóba sem jöhet.....még viccből sem.

Vagy, ha nagyon szervezkednek a közoktatásban, hallottam olyat is, mehettek csapatépítő tréningre ti is.

Eláruljam az milyen? Inkább nem...majd tart nektek is a klikk ilyen 3napos jóságot, az isten háta mögött, kötelező részvétellel természetesen...

A kancellárok ahogy hallom _mindenhol_ imádják ezt, kapjuk mi is vastagon. Van aki elvált egy másik intézményben, a párja egyszerűen nem viselte el ezt, hogy napokra dolgozni elhúz valahova, még abban a kevés szabadidőben, hosszu hétvégén, stb is, ami adódik nagyritkán.

Meg egyébként is folyton a gép előtt ülünk (én is) mert csomó hálózati és központi adminisztrációt frissítést, telepítést csak munkaidőn kívül lehet lebonyolítani.
Esetleg fél éjjel, alvás helyett.

Munkaidőben meg örülsz, ha a futkosással megoldottál valamit, és legalább nem érzed ugy 20másodpercig, hogy egy végtelen, teljesen értelmetlen, céltalan, megalázó mókuskerékben vagy.

Na, ki szeretne cserélni?!?:))
Aki igen, jelentkezzen, elárulom mennyivel többet lehet 10év után keresni a netto 90ezernél.

Már, ha a fél(!) **kjt szerinti** fizetéses 3 hónap próbaidőn (tehát havi 4x ezer nettón) tuljutsz egyáltalán! Ami csak akkor esélyes, ha most így hirtelen fejből vágod, vagy maximum 2perc alatt megtalálod, mi volt a múltheti (újabban rendszeres) un. "microsoft cirkusz", melyik frissités volt a rossz, kbxxxx szám szerint, mit okozott, milyen gépeken és mi volt a leggyorsabb megoldás.

Élesben ilyenkor majd 2db embert nyugtatsz telefonon szimultán, és közben 5 gép közt futkosol, hogy manuálisan javítsd.

:D

Nem ezt kerestem de ha ide lyukadtam ki már én is írok pár sort.

Rendszergazda ként dolgozom egy általános iskolában. Gondolom várható volt ha már ide írok :).

A munkaköröm:
-számítógépek laptopok szoftveres hardveres karbantartása na jó nem eget verő de vagy 60 munkaállomás amit ugye úgy tarts karban hogy semmire nincs pénz.
-A hálózat üzemeltetése.
-Egyéb a pedagógusok és irodai munkások által használt elektrotechnika eszközök karbantartása javítása és esetlegesen használatának segítése. (nyomtató,Schwanner,projektor,interaktív tábla,fénymásoló stb.
-Az iskola honlapjának szerkesztése és ami vele jár.
-Tankönyvezés
-Rendezvényeken való hangosítás ezekhez esetlegesen zen vágása videó készítése.
-néha hétvégén is ha úgy alakul.
-A hangtechnikai dolgok karbantartása. (mikrofon erősítő stb.)
-Iskolatej kiosztása.
-Fénymásolás Szkennelés és ezen anyagok szerkesztése.
-ja és ki ne hagyjam kopektort rakd vissza a helyére lámpakapcsolót csináld már meg.
-Az online naplót is rám akarták sózni de nem volt időm foglalkozni már vele rájöttek ez már lehet sok.
-mindemellett semmi megbecsülés. És hát ugye mivel mindenki azt hiszi csak az van amit ő rám adott ha csak 2 vagy 3 órakor tudok ebédelni az sem baj.

és ugye mindezt a szakmunkás minimálbérért 82 ezer valamennyi.
tudom nincs főiskolai végzettségem csak 2 szakmám de hát azért attól még kaphatnék jó bért már ha értem a dolgom én úgy gondolom. Plusz ennyi munka azért lássuk be hogy ezért a bérért ha van főiskola ha nincs elég csekélyke.

Kedves Kolléga! Nekem főiskolai végzettségem van, +2 szakmám, 15 éve dolgozom, 80+ mindössze a fizetésem, csak tudj mihez viszonyítani. Ugyanazt csinálom mint Te, ...gondolom KLIK :(

Nettó 79 a fizetésem, 2 éve vagyok iskolai rendszergazda, 30 évesen. Műszaki mérnök info-aszisztens képesítéssel, 2 nyelvvizsgával.

Ha ilyen komoly végzettséged van, akkor benned van a hiba amiért ott ragadtál. Tessék lépni.

VALÓBAN!
Szomorú ezeket a sorokat olvasni, mert velem is ez történik. Nem tudunk ellene mit tenni, plusz ezekhez hozzá jön még nálunk a folyamatos megalázások sorozata.... Nevetséges és szánalmas a helyzet és mindezt 77.290 Ftért
:(

"A közszférában dolgozók háromlépcsős illetményemelésben reménykedhetnek, első lépésként januártól 15 százalékkal növelik a fizetéseket a kormányközeli Magyar Nemzet szerint. Sőt a katonák sem maradnak ki a jóból, a Honvédségnél is indul január 1-jétől az életpályamodell."

Ezzel mi lett? 2013. júliusi cikk. 2014-ben is felböfögték. Én nem éreztem a 3 lépcsőből egy fokot sem.

Rendszergazda vagyok egy egyetemen. 52 évesen 30 éves munkaviszonnyal.
Fizetésem F9 közalkalmazotti kategóriában 160 bruttó azaz 104 ezer nettó.
A feladat:
3 helyszínen 200 asztali pc /MAC és windows vegyesen/, 50 laptop, 50 mobileszköz üzemeltetése.
Gépterem üzemeltetése a szerverekkel. Active directory /DNS, DHCP, GP, WSUS...stb/, MAC open directory.
Hálózat üzemeltetése SISCO layer3 switch-ek, sisco routerek.
Központi nagyteljesítményű nyomtatók üzemeltetése, központi scanner funkcióval, plotterek üzemeltetése.
App szerverek üzemeltetése.
A fenn leírt informatikai felépítés megtervezése, bővítése, üzemeltetése.
Egyedül vagyok minderre, semmilyen supportom nincsen, mindennek működnie kell minden időpillanatban.
A fizetésen kívül semmilyen juttatás nincsen, kajajegy nincs, szép izé nincs, túlóra kifizetés nincs...stb.
Ami van ha szólok: HE-HE.
Állást keresek most.

Szerintem is reménytelen 30 év munkaviszony után. :)
SISCO eszközök helyett ajánlanék inkább CISCO eszközöket használni!

Jómagam tudom ki vagy. Egy S-C elgépelésre akarsz alázni.
Tudásodat kellene fejleszteni arról a szintről, hogy összedugom a projektort a laptoppal, meg nyomkodom a tanárok helyett a word-t, excel-t, másfélszer annyi fizetésért mint a mérnök informatikusé. Kummantásban te vagy a világbajnok.

Szia Keresel még állást? :)

Hasonló munkakörbe keresünk szerveres rendszergazdát másik egyetemre. Sokkal jobb körülmények közé. Bruttó 270-300-ért. Ha érdekel, írj választ gyorsan. Február 1-ig lehet pályázni.

üdv,Z.

Full ugyanez nálam is 300 fölötti pc-vel, 200 laptoppal és hangosítani is kell, de van 2db fél segítség. Fizum 8-assal indul és nem 6 jegyű

3 helyszín? És csak ennyi? Ez brutális.

tamvar3
A rendszergazdák a kjt. bértáblája szerint vannak besorolva, de 2015. szept. 1-től amennyiben rendelkeznek pedagógusi végzettséggel, a pedagógus bértábla szerint kell besorolni őket.
VGyurinak, Radminnak
Elég nagy az informatikus hiány, miért nem lépsz, miért nem teszel magadért, hogy több legyen a fizud? Felsőfokú végzettség nélkül a versenyszférában sem keresnél többet, de egyetemi végzettséggel, amennyiben valóban jó vagy, főleg programozásban- akár bruttó 800000-1000000 Ft-t is kereshetnél.

Kedves tamvar3!
A fenti kijelentésed:
"A rendszergazdák a kjt. bértáblája szerint vannak besorolva, de 2015. szept. 1-től amennyiben rendelkeznek pedagógusi végzettséggel, a pedagógus bértábla szerint kell besorolni őket."
mennyire valós? Meg szeretném kérdezni, hogy honnan van ez az információ?
Köszönöm!

Én írtam be tamvar3nak!
Nem "úgy hallottam" a forrásom, hanem mindennek -időt nem kímélve- utána nézek, és csak jogszabályokra építkezek.

2013. évi CXXXVII. Törvény a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény módosításáról
MK2013-143.

3. § Az Nkt. 65. §-a a következő (9) bekezdéssel kiegészülve lép hatályba:
„(9) A 64–65. §-ban foglaltakat alkalmazni kell
a) a pedagógiai-szakmai szolgáltatást nyújtó intézményben pedagógiai szakértő, pedagógiai előadó munkakörben,
b) a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény hatálya alá tartozó intézményben
pedagógus-munkakörben
foglalkoztatott tekintetében is.”
4. § Az Nkt. 65. § (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(9) A 64–65. §-ban foglaltakat alkalmazni kell
a) a pedagógiai-szakmai szolgáltatatást nyújtó intézményben pedagógiai szakértő, pedagógiai előadó munkakörben,
b) a nevelési-oktatási intézményben nevelő- és oktatómunkát közvetlenül segítő munkakörben pedagógus szakképzettséggel rendelkező,
c) a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény hatálya alá tartozó intézményben pedagógus-munkakörben
foglalkoztatott tekintetében is.”

"15. § (1) E törvény – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a kihirdetését követő napon lép hatályba.
(2) A 4. § 2015. szeptember 1-jén lép hatályba."

Most a 3. § van a kntv-ben, de szept.1-től a 4. § lesz hatályos. A lényeg a 4.§. b)pontjában van. Mivel a rendszergazda a kntv szerint a nevelő- és oktatómunkát közvetlenül segítő munkakör, ezért a rendszergazdákra is vonatkozik ez a módosítás.

Persze az is előfordulhat, hogy módosítják a 2013. évi CXXXVII. törvényt és nem lép életbe ez a kedvező módosítás. A januári "minimálbérhez kötés" eltörlése óta, sajnos minden elképzelhető. De én bízom benne, hogy nem nyúlnak bele.

Szép Estét!

Lehet tudni erről jelenleg valamit? Lett valami módosítva? Vagy a 2015. szeptember 1. még élő időpont?

Köszönöm szépen tiger!
Ez így konkrétabb. Hát igen, reménykedjünk, hogy nem módosítják!
Köszi még 1x!

Nem kell egyetemi végzettség ahhoz, hogy jól keress. Most már sajnos a legtöbb esetben a kapcsolataidon múlik egy állás, legyél akár milyen jó vagy kreatív. Na és persze a szerencsén és a kitartásodon is.

Nem értek veled egyet. Ebben a fizetési kategóriában olyan tudást fizetnek meg, melyet csak egyetemen lehet megszerezni. Általában 3 rostán megy át a jelentkező, és kimondottan a tudása, kreativitása számít. Ezen a szinten nincsenek csókosok. Az IT szektorban csak a teljesítmény számít.

A gyakorlat számit nem az iskola. Ha van 5-7 év gyakorlatod az felér egy egyetemi végzettséggel.

Nem kell velem egyetértened. Neked is van egy nézőpontod, nekem is. Nem óhajtok vitába bocsátkozni, eltérni az eredeti tárgytól. Próbáljunk szorítkozni a közalkalmazotti státuszra.

Most olvastam pont egy KLIK-es rendszergazdai állást:
Üzemelteti a belső hálózatot. Számítógépes rendszerek szoftveres telepítését végzi. Rendszer konfigurálást végez és ellenőriz. Webtartalmak telepítését, frissítését és ellenőrzését végzi. Állandó kapcsolatot tart, támogatást nyújt munkatársainak. Feladatát vezetői utasítás, ellenőrzés mellett végzi.
Felsőfokú képesítés, általános rendszergazda,
rendszergazdai – Legalább 3-5 év szakmai tapasztalat
És még amit utána a nyakadba varnak...azért van elvárás a nettó 77 ezres fizetésért, ugye? :D Akkor inkább elmegyek takarítónak, annak legalább nincs felelősség a nyakán.

Létre kellene hozni egy fórumot, ahol meg tudnánk beszélni ezeket a problémákat és lépéseket tudnák tenni. Mert egyenként hiába ugatunk. SZTRÁJK!

33 éves vagyok, 20 éves számítástechnikai múlttal 84e a nettóm egy általános iskolában. Döbbenet.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!