RATKÓ GYEREKEKNEK is kellene a nyugdíj 55-60 éves korban

A Ratkó gyerekek számára egyre távolodik és elérhetetlenebb a nyugdíjazás.
Húzzák előttünk,mint a mézesmadzagot a nyugdíjkorhatárt.

Háromszor emelték már a nők számára az elmúlt néhány évben a korhatárt, kitakarítottak minden kedvezményt, s immár 65 éves korig kell dolgozni azoknak, akik generációk sorának a nyugdíjazásához járultak hozzá igen nagy mértékben, mint legnagyobb számú és legtöbbet befizető korosztály.

S mi lesz a mi nyugdíjunkkal,mert pillanatnyilag úgy tűnik nem akarnak nekünk fizetni, hosz újabb emelések és szigorítások rémképe azt festi föl számunkra, hogy csak arra várnak mielőbb haljunk meg...

SZÉGYEN egy korosztállyal szemben, akiknek meg kellett születni, mert kellet a népszaporulat (akkor), anyáink nem mehettek ezért abortuszra, most pedig - miután jócskán fizettünk a nyugdíjalapba, amit már kifizettek, és fizetnek másoknak - azt várják lassan, csöndbe, költségmentesen kússzunk ki olcsó a temetőbe.

Ugye sokan vagyunk és ugye meghallanak minket is azok, akiknek kellene !?!

Az egyetem nappali tagozatán végzett diplomás nőknél a szolgálati időbe beleszámít az 5 év egyetem, de a nők 40 év + programba nem. Ezzel a réteggel senki se foglalkozik, ők nem lehetnek betegek, nem lehetnek segítő anyák/nagymamák a családban, nekik húzniuk kell, ha van/lesz hol. Kicsit durva szerintem, hogy a nők nyugdíjkorhatárát 10 évvel, a férfiakét 5 évvel emelték. Sok fiatal nem talál a végzettségének megfelelő munkahelyet, ezért megy külföldre dolgozni. Nem véletlenül volt az, hogy az emberek elmentek nyugdíjba a fiatalok pedig mentek a helyükre dolgozni, ez a világ rendje, legalábbis régen ez volt. Szép jövőt! :)

Kedves Diplomás Nő!
Valóban diplomás réteggel szemben nagyon igazságtalan a nők 40 év program. Nem is értem az okát. Ők a nappali felsőfokú tanulmányaik miatt bűnhődnek, nem lehetnek segítő nagymamák. Egyébként egy ma 65 éves férfi 60 évesen mehetett nyugdíjba 5 éve, míg egy ma 60 éves férfi vagy a nők 40 programra nem jogosult nő 65 évesen.
Ugyanakkor ennek a korosztálynak még nem hívták fel a figyelmét az öngondoskodásra, csak az állami nyugdíjra számíthat.

Már 4 gyermekem dolgozik itt Magyarországban ,adózik. Én mindennap kérem az energiát ,hogy még bírjam 3 évig.Mert nekem nem jár a nők 40 évi nyugdíja. úgy kell nekem.MIért neveltem ennyi gyereket!!!

Én 55 év felett mindenkit nyugdíjba küldenék, férfiakat, nőket egyaránt, nem is engedném hogy nyugdíj mellett dolgozzon. Így lenne mindenkinek boldog időskor, a fiataloknak munkahely és nem mennének el külföldre, nagyszülői segítség a kisgyerekeseknek és nem kellene kirúgni őket a sok táppénz, gyerekbetegség miatt. Sokat segítene az egész országon. Fizikailag is nehéz már idősebben, ezt emberségesen figyelembe kéne venni.

Elgondolkoztató az is hogy sok nyugdij több mint a dolgozó fizetése.(mai viszonyok)A mai 40+ korosztály nem lesz nyugdíjas! Munkanélküliség,ha valakinek van munkája nem biztos hogy holnap is lesz.Aki teheti adjon el mindenét,vegyen vidéken tanyát jó sok földdel,és gazdálkodjon a saját családjával saját magának.Mindenki más haljon éhen,de ha nem majd a sok kűlhonbol behozott génkezelt olcsó selejt úgyis végez a néppel.Az irodistákrol meg csak annyit hogy ez a szép új világ hozománya(amit tesznek).Érték teremtés nincs,csak papír pazarlás,persze ezért fizetik őket......

Minden szó igaz!!! Mi csak fizettünk, és eltartottunk, és építettük az országot. Szégyen, h MA IS: 28500.- a minimál nyugdíj, miközben: vannak akik havi nyugdíja IRDD, ÉS MONDD: 1millió és 300ezer forint!!!!!! Persze: "Ő" meg dolgozott érte, MI pedig nem!!!!! Nem kéredzkedtünk erre a világra, ki kényszerítettek bennünket!!!! Mire volt jó ez az egész????

Minden szó igaz!!! Mi csak fizettünk, és eltartottunk, és építettük az országot. Szégyen, h MA IS: 28500.- a minimál nyugdíj, miközben: vannak akik havi nyugdíja IRDD, ÉS MONDD: 1millió és 300ezer forint!!!!!! Persze: "Ő" meg dolgozott érte, MI pedig nem!!!!! Nem kéredzkedtünk erre a világra, ki kényszerítettek bennünket!!!! Mire volt jó ez az egész????

Hiába örültem,hogy elmehetek nyugdíjba mert megvan a 40 év szolgálati időm,mert nincs 32 év munkában töltött időm.Azért nincs,mert a négy gyermekem mellett sokszor nem kellettem a munkaadóknak.Emellett sokszor voltak betegek is./talán emiatt féltek úgy tőlem./Sajna nem segítettek a nagyszülők./ Ma már két gyermekem dolgozik,fizeti az adót és a mások nyugdíját/Vajon ezt miért nem veszi figyelembe a kormány?/Úgyhogy az én álmomnak is annyi.Viszont tudom,hogy sokan a mezőgazdasági munkával manipuláltak és az bejött. Úgyhogy akinek a felmenői dolgoztak TSZ-ben az próbáljon szerencsét.remélem,hogy nemcsak panaszkodtam,hanem segítettem is.

Címlap » Fórum » Általános fórum » Prémium évek, nyugdíj
1953 született Férfiak / Prémiumév ből-nyugdíjba menetele /

Nézet
Szerkesztés

Beküldte: Frák Ferenc Időpont: 2010, október 1 - 19:43.
Témakör:

Prémium évek, nyugdíj

Öt évvel a nyugdíj előtt 2007.11.20:val fel ajánlották a prémiuméves programot, mivel a közalkalmazotti státuszom meg szüntetik és ne keljen munkanélkülivé válnom. 2008.01.01:vel.-- Két év elteltével,2010.07.14:vel kaptam egy 2016.06.25.ig szóló meg hosszabbított módosítást.--2013.01.07:én be mentem a Békéscsabai nyugdíjfolyósítóhoz tályékozódási céllal ahol igen kellemetlen választ kaptam. Mivel az előre hozott nyugdíjazást eltörölték így az öt évvel ez előtti felajánlási törvények paragrafusok érvénytelenek semmissé váltak. Igaz a szolgálati időm el kezdődött 1967.07.15:vel és tart egyenlőre 2016.06.25:ig( ha addig egy újabb kormány nem dönt másképpen mert ha be hozzák az új korhatárt 65 évre akkor egy újabb módosítással 2018.06.25:vel KB 49 éves munkaviszonnyal már teljes értékű nyugdíjat kaphatok ha marad még a pénztárba valamicske és feltéve ha).....Frák Ferenc

Hány évet kell egy ratkó gyereknek dolgozni ebben a szétlopott országban, vagy bennünket azért csináltak hogy néhány ezer nép nyúzó jól éljen, és hazudozzon immár mint milliárdos és énekelje a föl te éhes proletár nevű nép butitó nótáját

Igen mindennel egyetértek ami le van írva a RATKÓ gyerekekkel kapcsolatban se nyugdíj se munka 37 évi munka után kiraktak az utcára a közszférából leépítettek innen is 56 évesen ide sem kellettem megszülettem az jó volt dolgoztam az is jó volt de most már nem kellek se nyugdíjasnak se dolgozónak mit csináljak még 8 évig talán felforduljak mindenkinek az lenne a legjobb

NINCS MIT HOZZÁFŰZNI...
SZOMORÚ...........és az lesz...

Ebben az országban csak öregnek, betegnek, és szegénynek nem szabad lenni.
HA MI M O S T !!!! NEM TESZÜNK MAGUNKÉRT, SENKI NEM FOG.

Ennek az írásnak és a mi korosztályunknak nagyobb hangot kellene kapni.
Teljesen egyetértek a cikk írójával,mi fizetünk az életünkkel azért,mert nem megfelelően gondoskodott az állam a befizetéseinkkel.
Azt senkitől nem hallottam,olvastam: nekünk a régi rendszerben kötelező volt a sorkatonai szolgálat!!! Nem akartunk katonák lenni és védeni a rendszert,de ha megtagadtuk,akkor öt év börtön járt érte és utána le kellett tölteni a két év szolgálatot is.Ezért legtöbbünk elszenvedte a két év értelmetlen sokszor kegyetlen "börtön büntetést" vagy nevezzük sorkatonai szolgálatnak.
Ezek a legszebb éveink voltak,addig nem dolgozhattunk,kiesett a kerestünk család,baráti körök szakadtak szét e miatt. Most ezt figyelembe sem veszik, "KÁRPÓTLÁSUL" elveszik a nyugdíjba vonulás lehetőségét is. Tudjuk,a férfi lakosság többsége nem éli meg ezt a kort a tervezett mt. még hozzá segít a "jó egészségügyi ellátás mellett! Azoktól kellene elvenni,akik idáig juttatták az országot , ott a pénz is. A legegyszerűbb újra bosszút állni azokon,akik addig a legtöbbet fizettek az állam kasszába.

Ezen hozzászólásokat elkéne olvasni miniszterelnök ,ill. a emberi erőforrás miniszter uraknak,hátha idióta ,átgondolatlan,döntéseikben segitene!! Nem csak azt kéne szajkózni,hogy európa más országaiba 65,év, anyugd. korhatár,persze ez sem igaz,és arról galádul halgatnak,hogy Pl. Németországba 45. év szolg. idő,ut bárki kortól függetlenül nyugd, ba vonulhat és csökkentés nélkül!!!Nos uraim miről beszélünk!!!

"Van egy jogszabály nyújtotta kedvezmény, ami van, akire vonatkozik, van, akire nem."
Ebben igazad van, de én elsősorban a felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek hívnám fel erre a tényre a figyelmét. Ez van. Okosok, csak nem értik meg, hogy-hogy nem ők a kedvezményezettek, mint a bérezésnél, az adózásnál. Lehet, sőt biztos, hogy lenézik azt akik kétkezi munkával, vagy középfokú végzettségű munkával szerezték meg a 40 év "munkaviszonyukat". Egyébként ez jellemző is erre az országra, nem csodálkozom.
Addig "énekelnek" amíg ki énekelik a másik embernek a szájából a sajtot.
Jobb lenne talán megbékélni talán a helyzettel! Miért nem az egy kulcsos adó- rendszer ellen "énekelnek" inkább?? - vagy talán ott már hátrányt szenvednének, amikor most előnyt szereztek a rosszul fizetett irigyeltekkel szemben??

Ezekszerint egy cseppet rosszul tájékozott. Édesanyám diplomás, közalkalmazott, és az egy kulcsos adónak köszönhetően 15 ezer ft-tal kevesebb a fizetése. Az meg, hogy valaki hatvan év körül nyugdíjba szeretne menni mert már belefáradt, nem diploma, nem diploma függő, ha becsülettel, szorgalmasan ledolgozta a 40 évet, így is úgyis megérdemli.

40 év: a munkának, a betegségnek,a munkabérnek, a nyugdíjnak nincs neme...

Lesz-e a pedagógusoknak szolgálati / munkaviszony idő kedvezmény

Ha heti 28 órát kell kötelezően tanítani a 40 órás munkahétből, akkor ez azt is jelenti, hogy az aránytalan terhelés miatt a nyugdíjazáshoz szükséges munkaviszony ideje csökken 20 évre...?

28 óra lesz és a nyugdíjhoz korkedvezmény is?
Mert ilyen terhelés mellett már a bányászbéka szintjére jutunk, s a bányászatban pedig van korkedvezmény...

Vendég írta:"bányászatban pedig van korkedvezmény."
Nem jó az infó: már ott sincs!!

28 kötelező óra - és lehet, hogy 44 órás munkahét...?
Mert én az 5.5 napos munkahétből erre következtettem.
Valaki írja már le mi is ez, mert én már igazán nem értem mi történik.
A '70-es években lettünk végre minden második héten szabad szombatosok, aztán a '80-as években minden szombat szabad lett végre.
Most visszagondolok, hogy milyen jó volt, amikor végre a család együtt volt...

A gondom az, hogy, ha növekszik a pedagógus köt. óraszám és a heti munkaaidő is akkor hány munkahely szűnik meg. A pedagógus munkakörökben kb. 20-25 % álláshely, munkakörtől függően, a közszolgák és MT hatálya alá tartozóknál pedig ez a munkahét/munkaóra hosszabbítás további 10%-ot jelenthet...

Én értem félre vagy tényleg így lesz? Jó lenne, ha én tévednék, akkor még bocsánatot is kérek.

Bizony,a felsőfokú intézményekben nem volt könnyű 4-5-6 évig...
Utána pedig beilleszkedni, bizonyítani, hogy a diplomával meg fogunk felelni...

A kérdés egyébként az, hogy miért is nem lehet a gyermekek után plusz kedvezményes évet kapni, mint korábban...?

Most az derült ki a kérdésre adott válaszból, hogy valójában a munkaviszony idejébe úgy számít be, mint ahogy eddig is, hiszen csupán fizetés nélküli szabadság volt ez az időszak, amelyre a GYES, GYÁS vagy GYET járt, ha még emlékszünk...
Aki tehát munkaviszonnyal rendelkezett folyamatosan, annak eddig is - minden gyermeke után... - beszámított a gyermeknevelési idő!

Akkor ki jár jobban most? Természetesen az, aki 8. osztály után dolgozni ment, nem tanult tovább!

Akkor miről vitatkoztok? Mi a fő gond?

Annyira sajnálom tényleg,hogy ilyen szörnyű "megpróbáltatásaid" voltak hát ez katasztrófa...:)mindjárt elsírom magam.Én fizikai munkát végzek + másodállásban szellemit is, felsőfokú tanulmányok folyamatban de képzeld el,hogy nem nehezebb könyveket olvasni tanulni vizsgát tenni mint kétkezi munkát végezni.Szánalmas amikor a légkondícionált irodában havi 150.000 ft-os fizetés mellett elégedetlenkednek mert nekik ugye van diplomájuk és szerintük többet érdemelnek,meg hogy ez semmire nem elég mennyi kiadásuk van...bla bla bla.Nagyon tisztelem a kétkezi munkából élőket.Ők nem nyavalyognak hanem dolgoznak mert nekik nem büdös a munka meg hát valakinek dolgozni is kell ebben az országban.Mert ha ő nem műveli a földet ,nem termel a gyárban stb akkor te nem eszel nincs rajtad ruha,szinte mindent amit magad körül látsz azt kétkezi munkás munkájának gyümölcse havi 60.000-80.000ft-ért.Én szégyellem magam helyetted...

Ezek szerint a Te szlogened: "ha a paraszt nem kapál,az úr nem zabál?"
Talán még igaznak is érzed??? Meghagylak a hitedben.
Ps:Diplomád neked is lehet/ne és dolgozhatnál "légkondicionált irodában" is,ha lenne,lett volna megfelelő szellemi kapacitásod. Így számodra csak a fröcsögő irígység és az amúgy nem lebecsülendő "kétkezi munka" maradt. Kááááááár, mondaná a varjú.

Lesz-e a pedagógusoknak szolgálati / munkaviszony idő kedvezmény?

Egy adalék, a Ratkó gyerekek státuszáról:

"Ennek az írásnak és a mi
Beküldte: egy ratkó (nem regisztrált) Időpont: 2011, augusztus 4 - 17:53.

Ennek az írásnak és a mi korosztályunknak nagyobb hangot kellene kapni.
Teljesen egyetértek a cikk írójával,mi fizetünk az életünkkel azért,mert nem megfelelően gondoskodott az állam a befizetéseinkkel.
Azt senkitől nem hallottam,olvastam: nekünk a régi rendszerben kötelező volt a sorkatonai szolgálat!!! Nem akartunk katonák lenni és védeni a rendszert,de ha megtagadtuk,akkor öt év börtön járt érte és utána le kellett tölteni a két év szolgálatot is.Ezért legtöbbünk elszenvedte a két év értelmetlen sokszor kegyetlen "börtön büntetést" vagy nevezzük sorkatonai szolgálatnak.
Ezek a legszebb éveink voltak,addig nem dolgozhattunk,kiesett a kerestünk család,baráti körök szakadtak szét e miatt. Most ezt figyelembe sem veszik, "KÁRPÓTLÁSUL" elveszik a nyugdíjba vonulás lehetőségét is. Tudjuk,a férfi lakosság többsége nem éli meg ezt a kort a tervezett mt. még hozzá segít a "jó egészségügyi ellátás mellett! Azoktól kellene elvenni,akik idáig juttatták az országot , ott a pénz is. A legegyszerűbb újra bosszút állni azokon,akik addig a legtöbbet fizettek az állam kasszába."

Bizony nagyon sokat, a legtöbbet fizettük be. Ha nem nyolc osztályt végeztünk, akkor nőkként sem érjük el a nyugdíjkorhatárt csak a temetőt (persze azt is csak, ha elég gyorsak vagyunk, mert ott meg nem lesz lassan hely... :))

Bizony nagyon sokat, nagyon-nagyon sokat, szerintem is a legtöbbet fizettük be (másoknak...!).
És valóban ha nem nyolc osztályt végeztünk, akkor nőkként sem érjük el a nyugdíjkorhatárt.
A "temetőt (persze azt is csak, ha elég gyorsak vagyunk, mert ott meg nem lesz lassan hely... :))" hát arra se nagyon számítsunk,mert kezdenek lassan megtelni,hisz azok is már több száz évesek...és az előző rendszerekben beteltek...
Szóval oda is jó lesz sietni...Ha így haladunk a RATKÓSOKNAK nyugdíj se lesz, pihenő hely se lesz...

Ez a hozzászólás summázza azt, ami sajnos minden 55-57 évesben megfogalmazódik.
Valóban, mi RATKÓSOK senkinek sem kellünk már, hisz immár kiszolgáltunk... Megszolgáltuk ugyan, járni jár, de nem jut...
Igaza van a hozzászólónak maximálisan.

"Ha így haladunk a RATKÓSOKNAK nyugdíj se lesz, pihenő hely se..
Beküldte: Ratkós (nem regisztrált) Időpont: 2012, január 8 - 19:56.

Bizony nagyon sokat, nagyon-nagyon sokat, szerintem is a legtöbbet fizettük be (másoknak...!).
És valóban ha nem nyolc osztályt végeztünk, akkor nőkként sem érjük el a nyugdíjkorhatárt.
A "temetőt (persze azt is csak, ha elég gyorsak vagyunk, mert ott meg nem lesz lassan hely... :))" hát arra se nagyon számítsunk,mert kezdenek lassan megtelni,hisz azok is már több száz évesek...és az előző rendszerekben beteltek...
Szóval oda is jó lesz sietni...Ha így haladunk a RATKÓSOKNAK nyugdíj se lesz, pihenő hely se lesz..."

Bizony nagyon sokat, nagyon-nagyon sokat, szerintem is a legtöbbet fizettük be (másoknak...!).
És valóban ha nem nyolc osztályt végeztünk, akkor nőkként sem érjük el a nyugdíjkorhatárt.
A "temetőt (persze azt is csak, ha elég gyorsak vagyunk, mert ott meg nem lesz lassan hely... :))" hát arra se nagyon számítsunk,mert kezdenek lassan megtelni,hisz azok is már több száz évesek...és az előző rendszerekben beteltek...
Szóval oda is jó lesz sietni...Ha így haladunk a RATKÓSOKNAK nyugdíj se lesz, pihenő hely se lesz...

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!