Pedagógus szabadság magán intézményben

Magán óvódában is 46 nap szabadság jár az óvódapedagógusnak? Vagy a Mtk.alapján kell csak számolni?
Köszönöm a válaszokat: Zsóka

Kedves Hozzáértők! Pedagógus végzettséggel rendelkezem, de eddig az állami szféra más területein dolgoztam közalkalmazottként is köztisztviselőként, összesen 15 év közszolgálati jogviszonyom van, egyetemen is oktattam egy ideig nyelvtanárként. Most lenne lehetőségem középiskolában tanítani. Látom, hogy az elmúlt években a Kormány kiemelten emelte és évente emeli a pedagógus béreket és végre törődik az oktatással, így elgondolkodtam a váltáson. Kérdésem, hogy teljesen kezdő bért kapnék-e vagy beszámítanák az éveimet? Gondolom Ped. I-be kerülnék.

Kedves Válaszoló!
57.életévemet áprilisban töltöttem be.32 éves közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezem, ped. I. kategóriában. Részt kell-e vennem a minősítő eljárásban, hogy ped. II.-be kerülhessek vagy kaphatok-e mentességet?
Üdvözlettel
Dóra

Kedves Zsóka!

A 326/2013-as Kormányrendelet hatálya fenntartótól függetlenül kiterjed valamennyi a nemzeti köznevelési törvény szerinti nevelési és oktatási intézményre, tehát az ezen Kormányrendelet 30. §-ában rögzített pótszabadság Önt is megilleti. A pótszabadság a munkakörhöz tartozik és nem ahhoz, hogy ki a munkáltatója.

üdvözlettel: Zsuzsanna

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!