Pedagógus bértábla 2014

Cikkek: 

Figyelem! Ez a 2014-es bértábláról szóló cikk! 2015 szeptemberétől módosult a bértábla számítási módja,
>> az új adatokat itt nézheted meg >>

2014 szeptemberétől emelkedtek a pedagógus fizetések. A bejelentett fokozatos emelési program keretében kormányrendelet írja elő az illetményalap mértékének emelkedését. A béremelés ezzel nem ért véget, a jelenlegit követően 2015 és 2016 szeptemberében is további pedagógus béremelés van előirányozva.


A 2014 szeptemberétől érvényes bértáblákat a hatályos jogszabályok alapján számoltuk ki a Gyakornok, Pedagógus I. és Pedagógus II. kategóriákra:

pedagógus bértábla 2014A számításhoz felhasznált adatok:

1. A minimálbér 2014. január 1-jétől 101500 forint.


2. A 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet 38. § (1) szerint
2014. szeptember 1. és 2015. augusztus 31. között az illetményalap a teljes munkaidőre megállapított kötelező legkisebb alapbér (minimálbér) havi összegének
a) 118,9 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 163,3 százaléka alapfokozat esetén,
c) 179,6 százaléka mesterfokozat esetén.

A minimálbér és a fenti százalékok segítségével kiszámítható az illetményalap.


3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:
Hozzászólások

Osztatlan 4. éves zongoratanár hallgató vagyok. Már tanítok egy zeneiskolában, mint gyakornok. Szeretnék érdeklődni, hogy 11 órával számolva mennyi lenne a keresetem? Valamint gyakornokként a felsőfok alap végzettség kategóriából számolják ki a keresetem?

üdv

2014.évben módosultak a Ptk.szabályai.Ha a gondnokoltak felülvizsgálatát a törvény változása miatt hivatalból nem kezdeményeztea gyámhatóság,akkor a régi Ptk szabályai érvényesek a korlátozottan cselekvőképes ellátott vagyoni rendelkezésére, vagy az új törvényi szabályok!Szép napot!Borza Valér Gyula

Én most kezdek tanítani szakközépiskolában. Diplómás ápolói és eü. mendzseri diplomám van. Melyik kategóriába kerülök? 17 évig közalkalmazottként dolgoztam kórházakban. Ez a szolgálati idő a pedagogusi bér besorolásnál nem számít?

2011. 09. 01-től dolgozom pedagógusként. 2013. 09. 01-ig határozott idejű szerződéssel, azt követően kaptam kinevezést. A béremet a 3. kategória alapján kapom, bruttó 236 982, ami 6-8 év alatt járna. Akárhogy is nézem, nekem a 2. kategóriában kellene szerepelnem. Az igazgató is utánajárt, mert ő is furcsállta, de azt a választ kapta az illetékesektől, hogy ez így van rendben. Ha "rájönnek", hogy még sincs ez így rendben, kérhetik visszamenőleg a különbözet visszafizetését? Egyáltalán kihez forduljak, hogy valóban így van-e ez, ha már a vezető is utánajárt? Kihez kellene fordulnom?

Köszönöm!

Én pont ugyan így jártam! Gyakornok helyett pedagógus I. be soroltak, ebbe a fokozatba fél évig voltam. Miután tisztázódott a hiba, átsoroltak a jó helyre, majd a különbözetet vissza kellett fizetnem. :(

Most én is hasonló cipőben járok!
Óvodapedagógusként dolgozom '12. szept. 1. óta. Eddig gyakornok kategóriába voltam besorolva, most viszont megkaptam a szerződés módosításomat miszerint 2015. jan. 1-től ped. 1-be kerültem. Mivel 2013 szept. 1 előtt lettem alkalmazva így tudomásom szerint 3 éves gyakornoki idő vonatkozik rám ami elvileg ennek a nevelési évnek a végén telik le vagyis majd csak augusztusban. Tehát elvileg csak 2015. szeptemberétől kerülhetnék át ped. 1-be. Hol lehet ennek utána járni?

Örülök a pedagógusok béremelésének, de egy anomáliáról kell írnom.

Egy ismerősöm hat éve egyetemi tanársegég, 130 000 forintot keres.

Miért? Miért nem pedagógus ő is? Az egyetemi tanárokért senki sem áll ki?

Jól látja, aki egyetemen dolgozik, az nem pedagógus. Hiába tanít. És kutat. Meg csinálja azt, amit épp rábíznak... Tanársegédként mindössze nettó 114 500 Ft-ért. Előléptetés és fizetésemelés csak akkor lesz, ha megszerezzük a PhD fokozatot. Már ha a ránk bízott feladatok mennyisége mellett van időnk és erőnk kutatni, és megírni a dolgozatot. Ha a szerződésben meghatározott ideig nem tennénk meg, még fel is mondhatnak. Miért csináljuk? Vállveregetésért. Vagy szeretjük az embereket és a szakmánkat? Ezt sokszor kell ismételni magunkban, hogy ne szedjük fel a sátorfánkat. Talán jobb lenne elmenni kukásnak. Ott is sok a diplomás. Ráadásul ugyanannyi munkáért jobban is fizetnek. Ha elromlik a kukásautó, megjavítják. Ha elromlik az egyetemi oktatónak a munkahelyi számítógépe? Vegyen saját pénzéből másikat. A 114 ezerből. Pótlásra persze nincs pénz, vagy használom a sajátomat, vagy nem dolgozok. Akkor kirúgnak. Csak az a bibi, hogy szeretem csinálni, ezért maradok még... A doktori dolgozat megírására is lesz talán időm, és elérhetem az adjunktusi beosztást is talán egy-két éve belül. Végre kereshetek kb. 140 000 forintot. Hurrá, álomfizetés, tán nyaralásra is futja majd... Ha addig nem vonnak el még pénzeket az egyetemektől. Mert akkor lehet, hogy pár hónap múlva fizetés sem lesz. Ki tudja, biztos jó nekünk az, ha eszébe jutunk a vezetésnek. Ha emelésről nincs szó, csak rosszul járhatunk... Maradok, szeretek oktatni, kutatni folyamatosan új dolgokat tanulni. Csak ezért. Erre nem sokunknak van lehetősége. Egyszer majd csak bekövetkezik a fizetésemelés amelyre 2008 óta várunk...

Üdvözlöm!

Kérdésem az, hogy ha bármilyen doktori képzést elvégzek, DLA/PhD, akkor emelkedik-e a fizetésem. Alapfokú Műv. Iskolában dolgozom, zenetanárként.

Előre is köszönöm szíves válaszukat!

1954. május 11-én születtem.
1975. augusztus 16. óta vagyok pedagógus, megszakítás nélkül.
2010 decemberében lettem prémium (határozott idejű munkaviszony 2017. Novemberéig) éves közalkalmazott és jelenleg is az vagyok.
A 40 éves nyugdíjjogosultsági szolgálati időm 2014. december 9-én lesz meg a nyugdíjbiztosító által dokumentálva és szeretnék nyugdíjba menni.
Megkaphatom-e a jubileumi jutalmat 2014. decemberében, vagy csak 2015. augusztus 16-án, amikor ténylegesen is meglesz a 40 közalkalmazotti évem.
Ha tudna valaki segíteni ebben a témában nagyon jó lenne.
Előre is köszönöm.

Kérdésem: Van 1 évem képesítés nélküli és van 29 évem képesítéssel. Így megkaphatom-e a 30 éves jutalmat, vagy összefüggően kell,hogy meglegyen a 30 évem?

Nem kell összefüggőnek lenni, csak közalkalmazotti munkakörnek.

Az lenne a kérdésem, hogy a pedagógus bértábla középfokú része milyen munkakörre vonatkozik.
Köszönöm, ha valaki tud válaszolni.

Szakoktatók egy részei is középfokú végzettséggel rendelkezik.

Vannak még óvodapedagógusok akik szakközépiskolában végeztek és nem végezték el utána a főiskolát. Ők is dolgozhatnak még óvónőként, bár azóta megszűntek a szakközépiskolák.

Én óvodában dolgozom, és tudomásom szerint nincs középfokkal rendelkező óvónő, és nem is dolgozhatnak már főiskola nélkül, ellenben rengeteg pedaszisztens és dajka dolgozik középfokú végzettséggel gyerekek mellett szakmunkás minimálbérért ami ll8.000 ft bruttó. Hogy is van ez, akkor mért nem vonatkozik rájuk ez a bértábla???

Rosszul tudod.
Köznevelési tv. mai napon hatályos változata:
99.§
"(6) Az e törvényben foglaltaktól eltérően pedagógus-munkakörben továbbra is foglalkoztatható és újonnan alkalmazható
b) óvodapedagógus-munkakörben, aki óvónői szakközépiskolában szerzett érettségi-képesítő bizonyítvánnyal rendelkezik, abban az esetben, ha a bizonyítvány, oklevél megszerzése óta 1996. szeptember 1. napjáig az adott pedagógus-munkakörben legalább hét év szakmai gyakorlatot szerzett."

Igen vannak még szakközépiskolával dolgozó pedagógusok!Az én kolléganőm is ilyen óvodapedagógus,sőt tagintézmény-vezető is.Másnak egy életen keresztül kell tanulnia,hogy dolgozhasson.Legalább is a mai fiataloknak!!!!

Úgy hallottam, hogy az igazságügyi dolgozókból kormánytisztviselők lesznek 2015-ben. Úgy gondolom, hogy ez mindenképpen hátrányt jelentene az igazságügyi alkalmazottak számára. Ha valaki tudna pontos felvilágosítást adni, hogy konkrétan ez mit jelentene, jó lenne.

Kedves Kollégák!
Nektek teljesen felesleges mentegetőzni, védekezni, megmagyarázni, miért van nyári szünet, miért mennyit kerestek stb.. Senki és semmi nem védekezik és magyaráz olyan lelkifurdalás-tudattal, mint Ti..minek? Van tán az országot sikkasztóknak, adót nem fizetőknek, a médiában milliókért érték nélkül vonaglóknak lelkifurdalásuk?? Nincsen! Ti gyermekeket oktattok, neveltek, tanítotok, tettétek ezt mindig. Azon emberek gyermekeit, azon emberek legdrágább kincseit, akik itt szitkot szórnak rátok..Miközben Ti gyermekeiknek adtok a kezébe tudást, értéket, motivációt, ők ülnek a számítógép előtt és üres, átgondolatlan kommenteket írnak az egyik legfontosabb és legnemesebb tevékenységről a tanítók munkájáról, teszik ezt anélkül, hogy a lehető leghalványabb fogalmuk lenne az egészről! Vannak országok, ahol elképzelhetetlen erkölcsi, morális és anyagi presztízse van a pedagógiának, de ez egy másik megközelítés. A lényeg, hogy miközben Ti az itt szitkozódok gyermekeikkel vagytok elfoglalva, ők írják ezeket a kommenteket. Vicc. Nem inkább szánalmas. De mindenki rakja össze saját lelkében, hogy rendben van e ez így, egyenes, erkölcsös dolog-e ez..

Kedves Hozzáértők!
Napok óta próbálok választ kapni, de ahány helyen megkérdeztem annyi féle választ kaptam. Napközis tanári állás betöltésére lenne lehetőségem. 1965-ben születtem, 1980-84-ig szakközépiskolába jártam, 2007-ben szereztem pedagógia szakos nevelői diplomát, 2009-ben felsőfokú közigazgatási versenyvizsgát tettem. 1984-től folyamatosan dolgoztam, kis megszakításokkal /voltam GYES-en, és voltam munkanélküli is kis ideig/ Ha minden kieső időt összeadok biztosan nem haladja meg az 5 évet. /a legrosszabb esetben is 20-25 év munkaviszonnyal rendelkezem/. Tudomásom szerint a szakközépiskolai képzés is munkaviszonynak számít /legalábbis annak idején ez hangzott el/. Eddig nem voltam közalkalmazott, de a munkám mellett 12 évig voltam önkormányzati képviselő, ahol mindvégig az Oktatási Bizottság tagjaként fiatalokkal dolgoztam. A pedagógus bértáblán hová fognak sorolni ezek alapján? A munkában töltött évek ez esetben is számítanak, vagy csak a diploma megszerzése után ledolgozott időt veszik alapul? Szeretnék gyors választ kapni, mert döntenem kell, és nem szeretnék kellemetlen meglepetést magamnak. Előre is köszönöm, ha valaki megtisztel válaszával :-)

Nekem is fel kell e töltenem a portfóliómat, ha
20 éve dolgozom és 2014 júniusában szereztem szakvizsgát (közokt.vezető és ped. szakvizsga).
Hogyan tudom megnyitni a felületet?

2015. febr vegeig kozzeteszi a miniszter a 2016-os keretszamokat.
A munkaltatod velemenyet kikerve 2015. marc 31-ig kezdemenyezed a minositest a kormanyhivatalnal, megjelolve az elerni kivant fokozatot. Kozben toltheted fel a portfoliodat.
Apr vegeig dontenek es te majus vegeig megtudod, hogy minositenek-e.
Juni vegeig jelolik ki azokat a szakertoket, akik minositenek. Ok keresik az intezmeny vezetojet, egyeztetnek, de akarhogy is szamolod, ez mar 2015 osze. Ha sikerul a minositesed, akkor 2016. jan elsejevel sorolnak at.

2012. 09.01 óta dolgozom óvodapedagógusként, a szerződésem határozatlan. A kérdésem az lenne, hogy nekem mikor kell beadnom a portfóliómat, illetve mikor kerülhet sor leghamarabb a minősítővizsgára. Nem vagyok vele tisztába, mivel olyat is hallottam, hogy aki 2013.09 előtt került alkalmazásra, arra még a Kjt. vonatkozik, azaz az óvodavezető és a mentor minősíti. A választ előre is köszönöm! Üdv!

Jól tudod, de a kjt. szerinti gyakornoki idő 3 év. 2015 szeptemberéig minősíteni kell téged. Kötöttetek egyáltalán gyakornoki szerződést? Ugyanis már akkor is kötelező volt. Minél előbb pótoljátok, ha nem.

Kedves Közszolga.hu!

Egy évet dolgoztam megbízási szerződéssel tanárként mikor behozták a pedagógus életpálya modellt. Valaki azt mondta, hogy az nem számít bele a két év gyakornoki időbe. Eltelt fél év a pedagógus életpálya modell bevezetése után, majd abbahagytam a tanítást. Most ismét tanítani kezdtem, és a munkahelyemen azt mondták, hogy sem az egy, sem a fél év nem számít bele a két év gyakornoki időbe, tehát nulláról kezdem az egészet. Én már semmi logikát nem találok ebben.
Tudna nekem ebben a kérdésben segíteni valaki?
Előre is köszönöm a választ.

Köszönettel: Feri bácsi

Én úgy tudom hogy csak határozatlan szerződéssel tudja megpályázni a minősítő vizsgát. Nekem nyáron lett fix a munkahelyem és csak most kaptam e-mailt 2hete az oktatási hivataltól, hogy feltölthetem a portfoliomat. De az Oktatási Hivatalt telefonon megkeresve választ kaphat.

A Bérszámfejtőnek teljesen igaza van! Minden közalkalmazott megérdemelné a béremelést!!!!!!!!!!!!!
Egy pedagógus.

Minden jel szerint 3 féle közalkalmazotti bértábla létezik. Egy a pedagógusoknak, egy az egészségügyi szakdolgozóknak és egy az összes többi ide nem sorolható munkakörben dolgozónak.
Csak arra lennék kíváncsi, mit csinálna a doktor úr, és az iskolaigazgató, ha nem kapna fizetést, mert nincs egy szintén főiskolai végzettségű pénzügyes a háttérben aki az ő fizetésüket számfejti és feladja, vagy nem lennének anyaggazdálkodók, akik a tanításhoz, gyógyításhoz szükséges anyagokat-eszközöket beszerzik, vagy karbantartók, informatikusok és még sorolhatnám.
Ezek a dolgozók a ledolgozott évek és a végzettség alapján a kategóriájuk minimumát kapják!!!! a sima közalkalmazotti bértábla szerint.

Oldalak