Pedagógus bértábla 2019-ben

Cikkek: 

Nem változik a pedagógusok fizetése januártól, ugyanis a vetítési alap a 2019. évi költségvetési törvényben is változatlan maradt. A pedagógus bérek számítási képletéből 2015-től kivették a minimálbér emelkedésének hatását, helyette továbbra is a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven.

A 2019-ben érvényes bértábla:.
A táblázat számait a 195.000 forintos bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban. A törvény szerint a munkáltató a tanévre vonatkozóan a pedagógus besorolásától eltérően is meghatározhatja az illetményét.
pedagógus bértábla 2019

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2019-ben is 101500 forint.

2. Az illetményalap a vetítési alap
a) 120 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 180 százaléka alapfokozat esetén,
c) 200 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Üdvözlök mindenkit!

Jelenleg pedagógus 1 bertábla 3.fokozatában vagyok, Gyermekjóléti Szolgálatnál dolgoztam 6 évet és most bölcsődében 2 évet! Van egy szociális munka diplomám és most szereztem meg az óvodapedagógus diplomát! Kérdésem, ha most átmegyek oviba, akkor ugyanúgy megkapom a ped1 3 fokozatú bért?

Akik visszamenőleg kapták meg azt, ami eleve járt (volna), mire hivatkoztak? Hogy indították el a folyamatot?
Köszönöm szépen!

Kedves Szerkesztők, kedves Olvasók!
5 tanévnyi szakmában eltöltött időt tudok prezentálni. Mik a kilátásaim egy esetleges pozitív interjú után, 55 évesen?
Csak tanítói végzettségem van.
Segítségeteket, válaszaitokat megköszönve, tisztelettel...

Sziasztok!
15 éve szereztem tanári diplomát, nem dolgoztam benne. 15 év ledolgozott évem van, melyböl 4 év közalkalmazotti. Milyen besorolásba kerülnék? Az éveknèl az össz ledolgozott idő számít, vagy csak a pedagógusi?
Köszönöm a segítséget!

Szia az osszes Magyarorszagi hivatalos idodet beszamitjak a kozalkalmazotti idobe.Csak a kulfoldi munkaviszonyt nem.

Nyolc éve szereztem meg a tanítói diplomámat, de nem dolgoztam benne. 15 éves munkaviszonyom van más (HR) területen. Az lenne a kérdésem, ha most kezdenék el tanítani, milyen fizetésre számíthatok, illetve gyakorlat nélkül ( mivel rég diplomáztam), általában milyen esélyekre számíthatok?

Sziasztok! Most végeztem tanítóként szeptembertől kezdenék dolgozni egy iskolában. A nyelvvizsgám még nincs meg, de 6 év munkaviszonnyal már rendelkezem. Elkezdhetek úgy dolgozni, hogy nincs meg a nyelvvizsgám és ha meglesz akkor megkapom a ped1-t vagy inkabb ne dolgozzak míg nincs meg a nyelvvizsgám mert akkor lehet h gyakornoki besorolást kapok és akkor a 2 év utáni minősülésig gyakornoki bért is fogok kapni?

Sziasztok
Angol diplomám és postgraduate vegzettsegem van, anyanyelvi angol tanár vagyok 15 év tapasztalattal. Milyen táblába kerülnék ha közép iskolában lennék angol tanár? Köszönöm

Sziasztok,
Én még nem vagyok, de szeretnék ped. asszisztens lenni. Közgazdász főiskolai végzettségem van és középfokú c típusú nyelvvizsgával rendelkezem.
Bérezés érdekelne az én esetemben, nyelvpótlék esetleg jàrna e, vagy a főiskola miatt valami egyéb pótlék?
Mostanában mennyi a bruttója egy ped. asszisztensnek?

Köszönöm

A ped. asszisztensek bére a közalkalmazotti bértábla szerint alakul.Jelenleg a garantált bérminimumot (bruttó 195.000,-Ft) kapja a többség, mivel a bértábla nem lett hozzárendezve.
Erre talán még jön 3+7%, ha iskolában dolgozol. Nyelvpótlék rég nincs, a diploma ugyanannyit ér, mint az érettségi, mivel a bértábla "összecsúszott".
Ha pedagógus diplomád is van, akkor megkapod a tanári bért ped. asszisztensként is. Igaz, hogy ez teljesen igazságtalan, de a ped. lobbi elérte, a közalkalmazotti szervezetek meg kussolnak.

Ahhoz hogy a pedagógus 1 be kerüljek ugyanazon helyen kell ledolgozzam a gyakornoki idő 2 évèt?
Egy intézményben?

A hely mindegy, a letöltött idő számít, de oktatási intézménynek kell lennie.

Segítsèget szeretnèk kèrni. 2003-ban diplomáztam a fősulin töri-művszerv.szakon. 2 èvet voltam napközis nevelő,majd 2 èv munkanèlkül. 2006 jan1.-től-2012-ig közalkalmazott,majd 2012.június 1-től egyenruhás (hivatásos állomány).
Ha váltanèk ès vissza szeretnèk menni pedagógusnak mennyi lenne a bruttó fizum? Besorolásom?
Köszönöm!

Kedves Bea 78!
A besorolásnál a pedagógus I. Fokozatba kerülnél, az eddig közalkalmazottként ledolgozott éveid beszámításával. A bértáblában ez alapján tudod kikeresni a rád vonatkozó adatokat.
Ped. II. Minősítésre a szakmában eltöltött hat év gyakorlat után jelentkezhetsz, a korábbi éveidet is beleszámítva.

Üdv az oldalon! Két pedagógus diplomám van, egy tanítói és egy gyógypedagógus tanári. Van két szakvizsgám is, az utóbbit 1 éve szereztem tehetségfejlesztésből. A törvény szerint "Ha a közalkalmazott további szakképesítést szerez, és ezáltal magasabb fizetési osztályba sorolásra válik jogosulttá, a diploma megszerzését követően haladéktalanul át kell őt sorolni. A szakvizsga, illetve szakirányú továbbképzés teljesítésének igazolását követő január hónap 1-jétől kell átsorolni a közalkalmazottat, ha szakirányú továbbképzést követően szakvizsgát tett, vagy azzal egyenértékű oklevelet szerzett." Jogosult vagyok az átsorolásra? Kihez forduljak ez ügyben? Köszönettel, Kné Liza

Nem fognak átsorolni, hiszen jelenleg is főiskolai végzettséggel dolgozó pedagógusként vagy besorolva. Ha magasabb végzettséget (egyetemi végzettséget) szerzel, akkor az egyetemi diplomád megszerzését követő hónap elejétől történik meg az átsorolásod.

Sziasztok!
Idén végzek óvodapedagógusként az ELTE-n.
Szeptembertől már elhelyezkedek és szeretném tanulmányaimat neveléstudományi (MA) mesterszakon folytatni. Miután lejár a 2 év gyakornoki időm, már mester diplomával fogok rendelkezni. Ezzel átkerülök a besorolás alapján PED1 2-es kategória, MA/Msc bérezésre?
Válaszokat és a segítséget köszönöm!

Üdv Mindenkinek!
10 éve köztisztviselő vagyok. A kérdésem az lenne, hogy ha most óvodapedagógus lennék, beszámítanák-e ezt a 10 évet, illetve, hogy az első 3 évben ugyanúgy gyakornok lennék-e garantált bérminimumért? Köszönöm a választ előre is!

Szia
A 10 évedet beszámitják és nem lennél gyakornok.

Pedagógusként dolgozom immáron 10 éve, ped. I. kategóriában vagyok, azonban idén szereztem még egy diplomát. Előző pedagógia szakos nevelő, a mostani óvodapedagógia. Jelenleg a 4-es kategóriában vagyok, a bruttó bérem 246.645 Ft. Az lenne a kérdésem, hogy a bértábla szerint mennyi jövedelemre számíthatok a jövőben, vagyis mi alapján tudom ezt kiszámolni? Köszönöm válaszát!

Az életpályamodell bevezetése után fizetés szempontjából teljesen mindegy, mennyi diplomával rendelkezel, több bér nem jár. Amennyiben jelentkezel minősítésre, a sikeres teljesítése után kerülsz pedagógus II. fokozatba a minősítést követő év január 1-től.

Ez ugye most valami vicc???

Kedves Hozzászóló!
Sajnos ez nem vicc!
Pár nap múlva befejezem, és megszerzem a 6, diplomámat és a 7. is félbe van. De Semmi nem jár arra, hogy kinek hány diplomája van... :(

Nem, ez a valóság. Az általad leírtak alapján nem változik a fizetésed.

10 éve vagyok a pályán, 2 szakirányú szakvizsgát tettem. A mostani szabályok szerint, ha 2013-ban törvény alapján soroltak ped 1-be, nem jelentkezhetek minősítési eljárásra, ha pont 2013 után voltam 1 évig GyED-en. ( 2013 óta nincs meg a 6 év gyakorlati időm, csak, ha az előtte levő időszakot is beleszámolom) Tud valaki gyorsan segíteni? Nagyon köszönöm!

Az idén sorosan léptem a ped II. 9-es kategóriába.
A táblázat szerint 319 725 Ft járna BA/ BSc kategóriában.De a munkahelyem szerint csak 309 000 Ft jár viszont mivel sokat és jól dolgozom munkáltatói döntés alapján kiegészítik 2019. 08. 31-ig 319 725 Ft-ra.Ez hogy lehet? Nem jó a feltett táblázat vagy ????

Én úgy tudom, hogy a 2016-os bértáblát kell nézni,
nekem is ugyanez a problémám csak más kategóriában.

A 174,5% -kal,s nem a 180%-kal számolt illetmény van feltüntetve, a 180% valóban opcionális, csak adható kiemelkedő munkavégzés esetén, s ez mindig csak egy tanévre szól. Jól tájékoztattak a munkahelyeden. Az ezzel kapcsolatos jogszabály: Nkt. 65§ (1-2.)

Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy ha év közben áprilisban telik le az első 6 évem pedagógus munkakörben, akkor csak 2020. Január 1.től emelkedik a bérem vagy már májustól?
Köszönöm a válaszokat!
Anna

2019. január 1-től emelkedik (kellett volna).

Oldalak