Pedagógus bértábla 2019-ben

Cikkek: 

Nem változik a pedagógusok fizetése januártól, ugyanis a vetítési alap a 2019. évi költségvetési törvényben is változatlan maradt. A pedagógus bérek számítási képletéből 2015-től kivették a minimálbér emelkedésének hatását, helyette továbbra is a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven.

A 2019-ben érvényes bértábla:.
A táblázat számait a 195.000 forintos bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban. A törvény szerint a munkáltató a tanévre vonatkozóan a pedagógus besorolásától eltérően is meghatározhatja az illetményét.
pedagógus bértábla 2019

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2019-ben is 101500 forint.

2. Az illetményalap a vetítési alap
a) 120 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 180 százaléka alapfokozat esetén,
c) 200 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Olyan kérdésem lenne, hogy ha elvégzem a közoktatás vezetőit,de nem szeretnék jó pár évig vezetőként indulni, az a szakvizsga jelent-e a bérezésben többletet, vagy más besorolást.

Tisztelt Szakértők

Jelenleg Csed-en vagyok. A kollégák akik aktívan dolgoznak kaptak karácsonyra utalványt. Én nem kaptam semmit. Kérdésem az lenne, hogy Önök szerint ez nekem járt volna e? És ha igen, hol tudok erre jogi leírást találni?
Válaszukat Köszönöm

2020,01,01-től Ped.1 5-ös kategória szerint 255 ezer volt a bruttó bérem.Kismamaként állományban vagyok november 1-től,a fizetésem 247 ezerre csökkent.Pontosan 7800-al Ft-al(valamilyen pótlék nem jár..)Érdeklődnék,hogy ez CsED és GYED alatt ennyi lesz?Illetve,ha újra munkába állok,akkor ugye visszakapom a 255-öt?

Óvodapedagógusként és tagóvoda vezetőként dolgozom. Van egy óvónői főiskolai végzettségem és egy két éves egyetemi közoktatás vezetői végzettségem. Mindkettőt használom a munkámhoz. A besorolás szerint főiskolai végzettség alapján kapom a béremet. Figyelembe vehető-e az egyetemi végzettségem?
Előre is köszönöm a válaszát.

A közoktatási vezető végzettséged szakvizsga, ami a diplomáddal egyenértékű diplomának számít. Ha a legmagasabb végzettséged főiskola, akkor főiskolai szintű diploma -függetlenül attól, hogy egyetemen szerezted -, tehát helyes a besorolásod.

A szakirányú továbbképzés olyan, felsőfokú végzettségi szintet nem biztosító képzés, amelyre az alap- és mesterfokozatot illetve egyetemi vagy főiskolai szintű végzettséget tanúsító oklevéllel lehet jelentkezni, és amelyben - általában 2-4 félév alatt - szakirányú szakképzettség szerezhető.
ez a www.felvi.hu ról való, http://www.felvi.hu/index.ofi?mfa_id=13&hir_id=7087
Ilyen szakirányú továbbképzés a pedagógus szakvizsga, szerintem neked ilyen van, közoktatásvezetői szakiránnyal.

Most kezdtem rajz tanárként dolgozni, 10 éve végeztem, de az elmúlt tíz évből 7et külföldön voltam, 1,5 éve költöztünk haza de akkor meg a kisfiam még csak 10honapos volt. Mielőtt a diplomám szereztem ,dolgoztam, több mint 6 ev munkaviszonyom van, ez beleszamit7a besorolásba vagy gyakornok leszek, mindenhol azt írjak hogy bármilyen munkaviszony beszámít, de mégis a tankerulet gyakornoknak sorolt, hogy van ez?

Üdvözlöm!
Német szakos bölcsész (MA) diplomám mellé előre láthatólag januárban szerzem meg a gyógypedagógusi (BA) diplomámat. Eddig 13,5 év munkaviszonyom van, amiből csak 6 hónapot dolgoztam nyelvtanárként.
Szeretném megkérdezni, hogy milyen besorolásra számíthatok februártól, amikor gyógypedagógusként szeretnék elhelyezkedni, illetve számít-e a bérem szempontjából, hogy használom-e az első diplomámat? Ebben az esetben más a besorolásom is?

Köszönettel,
Anna

Mesterpedagógusként 2018-ban középiskolából általános iskolába mentem áthelyezéssel. A besorolásom, bérem maradt ugyan, de az illetményemet úgy állapították meg, hogy az egyetemi végzettség és a főiskolai végzettség közötti részt munkáltatói illetménykiegészítésként kaptam meg. E miatt másodszor kerültem hátrányban a fizetést illetően, mert az alacsonyabb bért veszik figyelembe a pótlék és kategórialépés esetén is! Jogszerű e ez az eljárás?

1988-1989es tanévben óvónő voltam.
1992ben tanítói diplomát szereztem.
1992-től 3 teljes éven keresztül tanítónőként dolgoztam.
Majd egy időre otthagytam a pedagógus pályát. 1995től 2 teljes éven át titkárnő voltam.
1997től 3 teljes éven át ismét tanítottam, de nem tanítónőként, hanem felnőtteket. Eközben még egy diplomát szereztem: kertészmérnök lett Ezután szültem, majd otthon maradtam a lányommal 3 éves koráig. 2004től 4 évig kertészmérnökként dolgoztam, majd egy év munkanélküliség következett. 2009től 6 teljes évig a turizmusban dolgoztam, majd néhány hónap munkanélküliség után, ismét turizmus egy évig. Most ismét pedagógusként fogok dolgozni 2020 szeptembertől. Milyen besorolásba tartozom? Milyen bérre számíthatok? A második diplomám (kertészmérnök) beszámítható-e valahogy? pl. mint mesterképzés? Előre köszönöm a választ :)

Szia! Hasonló változatos pályám van nekem is. A kertészmérnöki végzettségedet csak kertészeti suliban fogják megfelelő bérrel díjazni.Sok helyen a bér egyéni alku tárgya. Ált. isk csak a tanítói éveidet fogják + az ovit fogják a beosorolásnál szakmai gyakorlatnak elfogadni. Sok dolog a vezetők hozzáállásán is múlik. Nekem a vállalkozásban oktatással töltött éveimet, amikor 2013-ban visszamentem a közoktatásba, az igazgatóm nem számította be. Így kerültek be az adataim a nyilvántartásba Képes volt arra, hogy ped. szakvizsgával és 12 év oktatási gyakorlattal (gyesek nem számítanak!) annyi bért adott, mintha 2 év munkaviszonyom lett volna. Év végén átnézettem a tanker-rel és ők korrigálták. ( az ig. a tanév során azt hazudta, hogy már rákérdezett és nem jár jobb besorolás) 700.000Ft-tal a korrigálta a tanker. a 12 havi különbséget...de így is rosszul voltam besorolva és nem íhgattam portfóliot, szakvizsga ellenére, mert szerintük nincs / nem volt meg a 8 évem... Írtam a EMMI-be több címre is, pont 1 évvel ezelőtt, hogy vajon méltányosságból, megengedik-e, hogy írhassak portfóliót, de nem válaszoltak azóta sem. A szakvizsga mellett sok szakirányú továbbképzést is végeztem és egy bölcsész MA-t is, de ezek sehová nem számítanak eg yált. iskolában. Januárban pályát váltottam. 56 évesen, túlképzetten, 200.000 nettó volt a bérem a közoktatásban...

Mi a különbség az adható és a garantált illetmény között? Melyiket kell mindenképpen kifizetni?
A bértáblában a garantált illetmény van feltüntetve?

1994-ben kezdtem tanítani. Folyamatos a munkaviszonyom. 2017-ben tévesen soroltak át I/9-be, mert ezt 2018.jan.1-én kellett volna meglépni. 2017-ben 283388 ft lett az alapbérem ,amire kaptam 2018.szept-ig 8600ft differenciált bért. Ezt 2018-ban visszavonta az intézményvezető. Így maradt a pénzem 283388 ft. A gondom az, hogy 2018.jan-tól az I/9-s kategória alapbére 292320 Ft. A mai napig 283388 Ft-ot kapok, mert az alapbéremből levonják a visszavett bérkiegészítést. Jogszerű-e ez a dolog. Tudomásom szerint a törvényben előírt, évek alapján megítélt garantált alapilletményből nem lehet levonni semmilyen jogcímen. Igazam van-e?

2005-ben végeztem angoltanárként főiskolán. Nyáron elkezdtem itthon dolgozni más területen, majd decembertől az Egyesült Királyságba költöztem és ott éltem, dolgoztam(bejelentve) 2011-ig. Ekkor haza jöttem, félévet dolgoztam nyelviskolában angoltanárként, majd 2012-től különböző multicégeknél dolgoztam 2015-ig amikor is elmentem gyesre. Most akarok visszamenni tanítani 2020 szeptembertől, egy általános iskolával egyeztem meg. Bér szempontjából mire számíthatok? Milyen kategóriába fogok kerülni?

Köszönöm a válaszokat!

Üdv.
2 főiskolai diplomával (nem ped.) 17 évet dolgoztam multinál
most, friss alapfokú (bsc) diplomával vállaltam pedagógus besorolással közalkalmazotti poziciót
kérdezném, milyen besorolásra, milyen fizetési kategóriára számíthatok?
köszönöm!

Csak az a kérdés miért jöttél el multitól a langyos vízbe, államnak dolgozni.

Pedagógus I, 6. kategória: 264 915.

tudnál nekem is segíteni?
ha igen, kérdeznék ;)
köszönöm :)

köszönöm szépen!

Segítséget szeretnék kérni.

2012. augusztus 29. óta dolgozom pedagógus munkakörben, két helyen, egy óvodában és egy pedagógiai szakszolgálatnál. Az óvodában csak 2017. szeptember 1-e óta vagyok foglalkoztatva félállásban. Ped I-be sorolásom minősítő eljárás nélkül 2015-ben történt meg, az átmenti rendelkezéseknek megfelelően.

A Szakszolgálatnál 2020. januártól Ped. I. 04. fizetési kategóriába léptem. Az óvodámban azonban ez az átsorolás nem történt meg. Álláspontjuk szerint a Ped I. 3 kategória a helytálló, annak ellenére, hogy augusztus 29-től már 8 teljesített évvel rendelkezem pedagógusként, tehát a 9. évemet kezdem meg. Mivel az átsorolás a kjt szerint tárgyév első napján kell, hogy megtörténjen, értelmezésem szerint ez 2020. január 1. Az óvóda fenntartója szerint viszont tárgyév majd 2021.január 1-től lesz, addig nem akarnak átsorolni.

Kérdésem, hogy kinek van igaza? És amennyiben nekem, de az önkormányzat jogásza ezt nem hajlandó elismerni, hova fordulhatok jogorvoslatért? Előfordulhat, hogy két helyen foglalkoztatnak pedagógusként, eltérő besorolással? Az egyik intézmény KLIK-es, a másik önkormányzati fenntartású. De számomra akkor is furcsa a kétféle besorolás.

2021. a helyes.

Információt szeretnék kérni a következőkkel kapcsolatban: Az idei tanévben gyakornokként kezdett foglalkoztatni a munkáltatóm, mivel nyelvvizsga hiányában nem tudott ped1-be sorolni (több, mint 6 év közalkalmazotti munkaviszonyom van). Jövő tanévre elő van írva a szerződésemben a minősítő vizsga. Most mgszereztem a nyelvvizsgát, így a diplomámat is megkaptam. A kérdésem az lenne, hogy automatikusan átsorolnak-e ped1-be, vagy a szerződés miatt kötelező lesz minősülnöm a jövő tanévben?

Segítséget szeretnék kérni! 10 éves munkaviszonyom van pedagógiai munkát segítőként. 2016ban államvizsgáztam óvodapedagógusként, viszont a nyelvvizsgámat csak most 2020. Január 7-én kaptam meg. Jelenleg pedagógiai asszisztensként dolgozom. Kérdésem az lenne h akkor most ped 1 be sorolnám e vagy gyakornoknak kell lennem?

6 éves munkaviszony felett bármit elfogadnak, nem kell közalkalmazotti legyen, egyből ped 1be kerül az ember. Ez persze új szerződéskötéskor számít. Ha rendes a munkáltató, akkor felbontja, és újraköti. Ha nem, akkor minősülni kell....

Köszönöm szépen a segítséget!

Talán valaki tudja a választ, és megadja nekem. 1998-ban szereztem tanári diplomát, azóta folyamatosan volt munkaviszonyom, ebből 5 és fél év külföldön. Sosem tanítottam. Időközben szereztem egyetemi diplomát is más szakterületen. Pedagógus besorolással kapcsoaltban mire van esélyem?

Tisztelt Szakértők!
2017. Minősítést szereztem a Ped. II. fokozatra. Meg is kaptam 2018. januárban az érte járó alapilletményem.
2019. január 1. beléptem az F13 kategóriába. Megkaptam az érte járó illetményt, és kinevezést. Ugyanezen év /2019./ augusztusában munkahelyet változtattam azonos tankerületben, csak másik iskolába kérve áthelyezésem.
A meglepetés 2019. októberében ért a fizetésnél. Az alapilletményem bruttó tíz ezer forinttal lett kevesebb. Mikor a szeptemberi kinevezésmódosításnál rákérdeztem, hogy miért csökkent a bérem, egy 2017. évi rendeletben rögzített illetményre vonatkozó szabályra hivatkozott az új igazgató.
Ugyanehhez a tankerülethez tartozó előző iskolámban 9 hónapig járt az F13, Ped. II. kategória alapilletménye,amit meg is kaptam,de ugyanabban a tankerületben a másik iskolában nem jár…?
Kiváló minősítést szereztem, nem hiányoztam egy napot sem, példaértékű munkát végzek, lassan nyugdíj előtt állok és ezt teszik velem. S Most úgy áll a helyzetem, mintha F13. Ped I. be lennék sorolva!
Az áthelyezésemkor egy szóval nem tájékoztatott senki, hogy az új munkahelyemen az igazgató, saját hatáskörében kevesebb pénzre differenciálhat engem, és a hozzám hasonlóan újonnan érkező kollégáknak is, 8-10ezer Ft-tal csökkenti az alapilletményeinket...Talán a legfelháborítóbb az egészben, hogy a 2019.szept. 2-án keltezett "kinevezésmódosítás papírt" 2019.október 1-én íratta alá velünk. Esélyt sem kapva a 30 napos fellebbezésre.
Miért? Ez lehetséges? Szabályos? Kihez fordulhatok?

Köszönöm szépen a válaszát:
Balyi Kinga Ágnes
0620/5619788

Kedves Balyi Kinga Ágnes!

Én azt feltételezem, hogy azt a bizonyos 3.5 százalék pedagógus illetménykiegészítést, amit nem lehet beépíteni az alapbérbe, csak tanévenként osztható ki, valószínű, hogy Önnek nem adta meg az új helyen az igazgató ugyanabban a százalékos mértékben, mint a régi helyen. Ahol van az intézményben kompetencia és teljesítmény alapú pedagógus értékelési rendszer, annak eredménye alapján differenciálhat a vezető: tehát van, aki 3.5 százaléknál kevesebbet, van aki meg többet kap egy adott tanévben. Úgy tűnik, Önt, mint új dolgozót, ebből kisebb mértékben részesítik ebben a tanévben(helyileg szabályozottnak kell lennie, hogy mik a differenciálás feltételei, pl. újonnan belépő esetében). Amivel biztatni tudom: a következő tanévben ez változhat, emelkedhet is, amire nagy az esélye, mert mint írja, példaértékű munkát végzett eddig, és ez biztos így lesz ezen az új munkahelyén is. Üdvözlettel: Szrnka Anna óvodavezető, szaktanácsadó.

Köszönöm szépen a választ. Megértettem.

Kedves Hozzáértők!

Pedagógus besororlással kapcsolatos kérdésem lenne:
2020. szeptemberétől szeretnék elhelyezkedni pedagógusként (akkorra lesz meg a szükséges MA szakos diplomám), viszont már dolgoztam 5 és fél évet nem pedagógusként az előző diplomámban. Az a kérdésem, hogy milyen besorolásra számíthatok?
Beszámítanak az éveim?
Illetve, ha meglesz a 6 évem a 326/2013. (viii.30.) kormányrendelet értelmében Ped I.-be kerülök?
És akkor mi lesz a besorolásom, a Ped I. bértábla 6-8 évre vonatkozó 3-as kategóriája?
Sehol nem találom a választ ezekre!

Előre is köszönöm a segítséget!

Oldalak