Pályakezdő óvodapedagógus diploma nélkül

Üdv mindenkinek!
Júniusban államvizsgáztam a Debreceni Egyetem Gyermek és Felnőttképzési karán, óvodapedagógusként. Diplomát azonban még nem kaptam, hiszen csak a fél nyelvvizsgám van teljesítve.
A kérdésem pedig az lenne, hogy diploma nélkül hogyan tudnék ebben a pályában dolgozni? Ugyanis több csoporttársam is dolgozik diploma nélkül, azonban itt Debrecenben azt mondják hogy diploma nélkül nem lehet alkalmazni... Ezek szerint mégis van valami "kiskapu" ? Ha igen, akkor milyen feltételeknek kell szerepelniük a szerződésben...stb ? Ki mit tud erről?
A válaszokat előre is köszönöm!

Sziasztok, óvódapedagógus szakra jelentkeztem. Szerintetek idéntől mennyire viszik fel a ponthatárokat?

Szevasz Anci02! A ponthatárokat nem viszik le vagy fel, hanem attól függnek, hogy milyen okos emberek jelentkeztek arra a szakra. Ha csupa 5-el jön mindenki, akkor 400 pont lesz például a szakhatár.
Viszont a nyers pontjaidnak - az emelt érettségi után járó kivétellel a pluszpontok nélküli pontoknak - legalább el kell érni a 260-at, hogy bárhova is bekerülhess.

Üdv!
Hivatalosan nem vehetnek fel ilyen munkakörbe, amíg nincs meg a diploma. Viszont nekem is volt olyan csoporttársam, aki úgy tanított, hogy ez hiányzott neki. De neki ismerőse volt az iskolában és az igazgató kikötötte, hogy x időn belül teljesítenie kell a követelményt. (Debrecen közeli kisvárosban, tehát nem Debrecenben.) ja, én is debreceni vagyok. :)

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!