Az Iskolák, tanárok, oktatás, nevelés, kultúra kategória aktív témakörei

>> Itt nézd meg a fórumtémák listáját ebből a kategóriából >>

 

közalkalmazott

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy a milyen törvény alapján lehet foglalkoztatni egy dolgozót ugyanazon a munkahelyen két fél állásban?
Pedagógus végzettségű ped.asszisztens lenne szabadidő szervező és rendszergazda fél-fél állásban. Azt nem tudom lehet-e, és ha igen milyen törvény szerint.
A gyors választ megköszönöm. Üdv. Magdi

pedagógusok kategóriába sorolása

Arra szeretnék választ kapni, hogy a pályán lévő pedagógusok új rendszerbe történő átsorolásánál, a 3 évenkénti magasabb kategóriába sorolásnál figyelembe veszik-e a nem pedagógus munkakörben, de közalkalmazotti jogviszonyban töltött éveket. Visszasorolhatnak-e F10-ből Pedagógus 1/5 -be? Számomra nem egyértelmű a megfogalmazás. Az auguszus 30-án megjelent végrehajtási rendelet így szól: "aki 2013. szeptember 1-jén már
legalább 2 éves szakmai gyakorlattal rendelkezik, első minősítéséig a Pedagógus I. fokozatba és a közalkalmazottak

Művésztanár

A következőben szeretnék segítséget kérni: van egy zeneművészeti főiskolát - előadóművész, zenekar- és kórusvezetés szakirány - végzett hölgy. Pedagógus tanulmányokat elkezdett, de megszakított, viszont vállalja az újbóli elkezdését a 2017/2018 tanévben. Szolfézst tanítana. Kérdésem, hogy besorolható e az nkt. hatálya szerint, vagy csak sima közalkalmazottnak? Köszönöm

Tantárgyak tanításához szükséges végzettség

Biológia-környezettan szakos tanár vagyok, sajnos évek óta, sőt lassan már 10 éve nem találok biológia tanári állást. Az egyetemen , ahol a környezettant végeztem garanciát adtak arra, hogy ezzel a végzettséggel kémiát is taníthatok. Így most kémiát, tanulólószobát, SNI-ben természetismeretet tanítok, persze nem ez volt az álmom. Azonban a mostani óráim is veszélyben vannak, mert azt írták a nefmi oldalán, hogy csak olyan tantárgyat taníthat egy tanár, aminek a tanításához a módszertant elsajátította /környezettan tanításának módszertana, nem pedig kémia tanításának módszertana/.

Óvodapedagógus álláslehetőség szociális munkás végzettséggel!

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket/véleményeteket kikérni!
Óvodapedagógus állást hirdetnek,viszont a környékünkön nincs ilyen végzettségű személy.
Esélyes lehetek az adott állásra esetleg napközibe?
Külföldön szállodában dolgoztam kisgyermekekkel,szociális munkás diplomával és babysitter végzettséggel is rendelkezem!
Vagy csak Pedagógiai asszisztens középfokú végzettségűnek vehetnek fel maximum?

Köszönöm szépen előre is!

Eszter

Pedagógus minősítő eljárás alóli mentesség

32 év közalkalmazotti munkaviszonnyal rendelkezem (pedagógus I. kategóriában). Szeretnék élni a nők részére jelenleg érvényben lévő kedvezménnyel, ami lehetőséget nyújt a 40 év munkaviszonnyal rendelkezők nyugdíjba vonulására. Kérdésem a következő: kötelezhetnek-e a hátralévő 8 év folyamán a pedagógus minősítő eljárásban való részvételre?

Válaszukat köszönöm, tisztelettel: Kati

Oldalak