nyelvvizsgamentesség

Sziasztok!
Nem tudom tud-e esetleg nekem valaki segíteni abban, hogy a munkáltató lemondhat az újonnan szerzett diploma nyelvvizsga követelményéről, ha az nem szükséges a betöltött munkakör ellátásához. Ezen igazolás kiadásával kiváltható a nyelvvizsga és kézhez vehető a friss diploma nyelvvizsga bizonyítvány nélkül is.
Amennyiben azt méltányossági jogcímen a kérelem alapján megítéli az Oktatási Intézmény.
Előre is köszönök minden segítséget!
Utolsoperc

Idegen nyevből rendelkezem felmentéssel, vajon így lediplomázhatok?

HITEL AJÁNLAT!!! Gondolt már arra, hogy stresszes hitelt szerezzen egy jó hírű hitelezőtől? Szüksége van sürgős kölcsönre? és megtagadják a helyi banktól? Szüksége van-e kölcsönre a vállalkozásba történő befektetéshez vagy a ház vásárlásához? Gratulálunk, ezt a közeget szeretnénk felhasználni arra, hogy mindenkit tájékoztassunk arról, hogy megbízható hiteltámogatást nyújtunk. Örömmel ajánlunk fel Önnek hiteleket 2% -os kamatlábbal minden ügyfél számára, vegye fel velünk a kapcsolatot: (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős hitelajánlat.

Húzz el innen jó messzire!

Sziasztok ,
MARIKA vagyok, a győri magyarországi képviselőt és csak nagyon komoly köszönetét szeretném mondani a Rossella Szövetkezetnek őszinteségéért, nyitottságáért, átláthatóságáért, őszinteségéért, szeretetéért és támogatásáért a kölcsönökből történő kölcsönszerzés során és után. Sokat éltem a csalók kezében, és az idő nem engedi, hogy elmondjam mindazt, amit az elmúlt hónapokban online voltam a vendégben, vagy hitelt szereztem, hogy itt otthon szerezzek szlovénul, de Isten válaszolt ima és támogatása Mrs. Rossella Riccardo részéről, aki kezdeti kétségeim és szüntelenség ellenére ölel fel és velem megértett, jó szívéből és szeretetéből 2% -os kamatlábú kölcsön alapjaiban most háztulajdonos vagyok, és megígértem, hogy terjessze ezeket a híreket, és azt is elmondja a világnak, hogy még mindig vannak valódi és kevés jó online kölcsöncég, amelyek segítenek és újraéleszteni a száraz csontot, mint én korábban voltam. Ne hallgassa meg és olvassa el ezt a bizonyságot, mert ez egy valódi életváltoztató tapasztalat, és bárki, akinek szüksége van ilyenfajta megfordulásra, ne habozzon vagy kételkedjen abban, mert bizonyítottam, és esküszöm az ég Istenére, hogy ez a történet valós és a velük való tapasztalataim története is. Nézze meg őket e-mailben, ha pénzre van szüksége! e-mail: rossellacooperative@hotmail.com, vagy kapcsolatba léphet vele e-mailben: rossellacooperative@hotmail.com a gyors csevegéshez vagy a WhatsApphoz / +35677926593

Kösz
MARIKA

Van itt olyan, aki már nyelvvizsga hiányában megkapta a diplomáját az egyetemtől? Kellett hozzá a kérelem. Én 3 hete leadtam, mondták, hogy májuk 7 től postázzák, de azóta is semmi.

Nekem sem sikerült a mai napig megkapnom! Viszont invitálnak diploma átadóra, miközben postázást kértem... :(

Hasonló a helyzetem mint neked.Május vége óta várom az oklevelet.

Kedves Forum!

Szerintem itt egyik oldal sem relevans!
Miert?
- Tudtad mit varnak el mikor jelentkeztel egyetemre.
- Van munkad, igy mihez szukseges a vegzettseg?
- Mas tanult elerte a diplomajat, nyelvvizsgait majd most barmilyen oknal fogva is allaskereso lehet majd hatranyba szorul.
- Tobb kitartas ellenere is mas ervenyesul helyette.

Miert irom?
- Mert en vagyok az, aki az egyetemre is kozepfoku nyelvvizsgaval ment
- Mert en vagyok az, akinek azota 4,5 db nyelvvizsgaja van, e feletti szinten
- Mindezek ellenere most nincs megelhetesem :(
- Egyetem utan tesztek megirasa utan felvettek majd elutasitottak egy allasnal, a nyelvvizsga hianya miatt
- Az utanam vegzett turnus az egyetemen nem volt 2 szakmai nyelvvizsgara kotelezve, mig en igen
- nem panaszkodtam, de ezt kovetoen miutan sikerult jeleztem megse vettek fel
- vartam fel evet es panaszkodtam :(
- nem volt megelhetesem 5 ev egyetem utan
- mindenki azt mondja olyan a papirja mint nekem, holott teljesen mast tanult
- sokat palyaztam ertemes anyagokat adtam be
- azota 10 eves tapasztalatot gyujtottem es egy masodik vegzettseget is
- jelenleg megsem vesznek fel, vagy megalazo munkakorokbe tisztessegtelen versenyre vagy helyzetekbe vagyok kenyszeritve
- es nem vagyok eleg vidam, sajnos.

Szerintem tiszteld, amid van es remelem, aki olvassa egyszer segit, hogy nincs egyedul, masok meg elhallgatnak vegre.
Itt elek!

Amit írsz fordítva is igaz
Nekem kozepfokút kellett volna tennem úgy, hogy másoknak elég volt az alapfokú vagy még az sem kellett
Azok dolgoznak a szakmában míg én nem tehettem ezt.
40 éves vagyok és kínszenvedés a nyelv. Ez a mi generációnak terhe. A mai fiatalok már könnyebben vannak vele.
Egyébként nem a papír miatt nincs munkád
Munka mindig van...csak akarni kell

Szerintem pedig mese habbal.
Szolgalatkesz rabszolga is lehet valaki de csak tobbet akarnak es frissebbet vagy a kedvet elvenni vagy tancba kuldeni. Utana meg, ha nem sikerult nyelj nagyot, amig birod. Beszolnak, hogy beszolhassanak, hogy NINCSJOKEDV, hogy farasztanak. Hogy a mentalitast alazzak es a vilagszemleletet.
Rengeteg palyazatot kuldtem az elmult 2 honapban, es korabban is szinte latszik az elvezet mikor visszautasitanak joszandekba burkolva, eroszakosak neha megnevelnek. Persze indokolni sem kell egyebkent.
Szerintem felet annak, amit leirtam nem is erti, vagy orult, hogy majd az akarni kell mondataval segit.
Remelem, hogy lesz munkam csak hajam nem marad!
De, hogy ezt leirtam, mar tanul belole mindenki nekik mennyivel jobb lesz, es attol en meg nem kapok munkat. Rengeteg tervet szerettem volna megvalosítani az egeszsegem es az onbecsulesem is ramegy.
Minden jot!

Persze a szakertelem, ami itt a lenyeg es nem tudtam onzo erdekeim miatt erre egybol ravilagitani es veletlenul allamvizsgaztam le, vagy feltetelezi nem vagyok kepes teljesiteni, vagy ismeretlen.
Ahogy mindenki tudja nem hirdetik a legtobb munkahelyet en megis ezen tisztesseges palyazatok utjan is megprobalom.
A tobbi ervemet hadd ne irjam, van valaszom!

Addig alaznak, tesztelnek mig barmit elvallalok, hogy utana ismet elegedtt lehessek.

Azert koszonom. Szerintem a mai alkalmazasokkal konnyebb.

Kedves Forum!

Hozza tennem, hogy nem a megelhetes megneheziteset es barmilyen nehez helyzet eloteremteset szeretnem tamogatni, berkategoriat is jelent egyben gondolom. Csak jeleztem, hogy van ilyen is. Ezzel pedig ennyi!

Mi a különbség a felsőfokú szakképzés és a Felsőoktatási szakképzés között?

A Corvinus Egyetem teljesen elérhetetlen...Valaki tud segíteni abban, milyen forumon lehet kérelmezni a diplomakiadást. Mail cim, tel.szám, bármi jó lenne!
Köszönöm :)

Szia!
Én éjszaka a Debrecen Egyetem honlapján kitöltött nyomtatvánnyal kezdeményeztem, postán fogom megkapni, de kérhető személyesen is!

Kérem, hogy a Tanulmányi irodát vagy a Hallgatói Szolgáltatások irodáját keresse fogadói időpontban. Email küldése lenne a legcélravezetőbb!

prilis 10-én jelent meg a Kormány 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelete, melynek értelmében aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.
A kormányrendelet tehát minden végzett hallgatóra érvényes, akit csak a nyelvvizsga hiánya választott el a diploma átvételétől. A Pannon Egyetem Oktatási Igazgatóságának közleménye alapján az oklevél kiállítását a Neptun rendszeren keresztül kell kérvényezni. Azok a hallgatók tehát, akik 2018. és 2020. között záróvizsgáztak, április 15., szerdától kérvényezhetik az oklevél kiállítását, akik 2015. és 2017. között, ők április 22-től, akik 2010. és 2014. között, ők április 29-től, akik pedig 2010. előtt záróvizsgáztak, ők május 6-től kérvényezhetik az oklevél kiállítását a Pannon Egyetemtől.

Az oklevelek csak személyesen vehetők át, így a Pannon Egyetem Oktatási Igazgatósága online időpontegyeztetés után a járványhelyzetnek megfelelő eljárásrendben adják ki az okleveleket.

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szerdatol-mar-igenyelhetik-a-nyelvvizsga-nelkuli-okleveleket-a-pannon-egyetemen-vegzettek-3713457/

"A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) utánajárt a legfontosabb szabályoknak a nyelvvizsgamentességgel kapcsolatban, és Budai Marcell a HÖOK sajtófőnöke arról tájékoztatta az Eduline-t, hogy a korábbi részletek mellett kiderült, hogy a kedvezmény valamennyi egyetemi és főiskolai diplomára vonatkozik függetlenül attól, hogy alap- vagy mesterszakos diplomáról van szó.

Tehát nem számít, hogy egyetemen vagy főiskolán szereztetek felsőfokú végzettséget, ettől függetlenül kézhez kaphatjátok az okleveleteket. Továbbá nem számít az sem, hogy két éve vagy tizenkét éve szereztétek meg ezt a végzettséget, amennyiben valamikor nyelvvizsgahiány miatt nem kaptátok meg a diplomátokat, ez most megváltozik.

Arra is választ kaptunk, hogy a felsőoktatási szakképzésen tanulókra is vonatkozik-e a kedvezmény. A válasz: igen, a FOSZK-os oklevelekre is érvényes a szabály."
Link: https://eduline.hu/felsooktatas/20200415_nyelvvizsgamentesseg_kerdesek_es_valaszok

A kérdésem az lenne - mivel nem találtam rá utalást -, hogy aki alapképzésben tanul turizmus-vendéglátás szakon, és a nyelvvizsga követelmény 2 db középfokú, szaknyelvi (tehát nem általános) nyelvvizsga, melyek közül az egyik kiváltható egy felsőfokú általános nyelvvizsgával, arra is vonatkozik ez a nyelvvizsgamentesség?

Magyar Közlöny 2020. évi 71. szám / 1927-1928. oldal //
101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelete 6.§ (Konkrétan: adott közlöny, 10. oldal)

"Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól."

Tisztázás: van főiskolai (=alapképzésben) és egyetemi szintű (=mesterképzésben szerzett) oklevél. (Mindkettő diploma=latinul mondva, vagy oklevél=magyarul mondva.)

Mivel a Kormányrendelet egyéb kitételeket nem tartalmaz, ezért minden záróvizsgát szerzettre kiterjesztett, aki 2020. augusztus 31. éjfélig (egyetemi/főiskolai) záróvizsgát tett/tesz.

Hivatkozási link: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/c5c5bf027c6a87b58563fb499dcbaf14cf3dab90/megtekintes
(10. oldalon, 6. §)

Ma beszéltem a PPKE tanulmányi osztályával, ahol azt mondták, meg kell várniuk, míg megjelenik a jogszabály erről.
Nem értem a helyzetet. Jelenleg rendeleti kormányzás van, így ez a legmagasabb szintű szabályozás. ha meg a közlönyben is megjelent, akkor a közt. elnök is már aláírta.
Milyen jogszabály megjelenésére vár a főiskola?

Én is ezt a választ kaptam és jelenleg sincs még semmi válasz... Esetleg valaki tudja, hogy a ppke-n mikor kezdik el az ügyintézést vagy hogy megint jelezni kéne?

A Közlöny ezen szám h meg van és bemásoljuk akkor azzal már küldhető valamiféle kérelem az iskolák felé?
A közlöny melyik számában jelent meg ezt tudjátok pontosan, Vagy be tudnátok másolni?

Magyar Közlöny 2020. évi 71. szám / 1927-1928. oldal //
101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelete 6.§ (Konkrétan: adott közlöny, 10. oldal)

6.§ "Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól."

Tisztázás: van főiskolai (=alapképzésben) és egyetemi szintű (=mesterképzésben szerzett) oklevél. (Mindkettő diploma=latinul mondva, vagy oklevél=magyarul mondva.)

Mivel a Kormányrendelet egyéb kitételeket nem tartalmaz, ezért minden záróvizsgát szerzettre kiterjesztett, aki 2020. augusztus 31. éjfélig (egyetemi/főiskolai) záróvizsgát tett/tesz.

Hivatkozási link: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/c5c5bf027c6a87b58563fb499dcbaf14cf3dab90/megtekintes
(10. oldalon, 6. §)

A ZAK-ra is vonatkozik? Tudja valaki?

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!