Noks 7+3%

Sziasztok! Én azt szeretném kérdezni hogy 2018 januártól felemelt garantált bérminimumra is jár e a 7+3%? Elvileg ez nem egy egyszer adott bérpótlék volt hanem béremelés.
Köszönöm

Sziasztok!
Igen, jár minden évben a 7+3 %, amig a korm rendeletet nem módosítják.
"326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet
32/A. §202 (1)203 A pedagógus szakképzettséggel vagy szakképesítéssel nem rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatott kinevezésben szereplő illetménye, munkaszerződésben szereplő alapbére nem lehet kevesebb, mint a Kjt. szerinti besorolásukhoz tartozó garantált illetmény - ha az érintett személy a kötelező legkisebb munkabérre vagy garantált bérminimumra jogosult, ez utóbbiak - százhét százaléka.
(2) A Magyarország központi költségvetéséről szóló törvény a Kjt. szerinti garantált illetmény - amennyiben az érintett személy a kötelező legkisebb munkabérre vagy garantált bérminimumra jogosult, ez utóbbiak - száztíz százaléka erejéig biztosítja a fedezetet az illetmény, munkabér (1) bekezdésben meghatározott mértéket meghaladó, munkáltatói mérlegelésen alapuló emelésére. "
Tehát 7% az alapbérre kötelező jelleggel minden noks dolgozónak, és 3 % a munkáltató éves döntése alapján pótlékként, de nem kötelezően, viszont csak és kizárólag erre költheti, nem tarthatja vissza,ám eloszthatja az intézmény noks dolgozói közül, akinek akarja. Tehát van aki kap, van aki nem, van aki duplán, ha ugy látja jónak a munkája alapján. A Ped. Szakszerv. oldalán megtalálható 2017. február 20. 15:39 dátummal.
Sziasztok!

Nem gondolkodni kell, hanem megnézni a jogszabályt. Egyértelműen le van írva, hogy a 7+3-at a besorolás szerinti bérre(ha magasabb a gar. bérminimumnál), vagy a garantált bérminimumra kell megadni.

Szia! Ez egy nagyon jó kérdés én is el gondolkoztam rajta. Nagyon nem lenne szép ha ezt elvennék. Akkor ott vagyunk ahol voltunk.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!