Noks 7+3%

Sziasztok! Én azt szeretném kérdezni hogy 2018 januártól felemelt garantált bérminimumra is jár e a 7+3%? Elvileg ez nem egy egyszer adott bérpótlék volt hanem béremelés.
Köszönöm

Kedves Volt Kollégák!
Igaz, hogy az állásomba került, DE a munkaügyi bíróság megítélte a NOKS pótlékot visszamenőlegesen! Ezzel egyidejűleg a jogellenessé nyilvánította az elbocsátásomat! Iskolatitkárok, rendszergazdák, dajkák stb ... JÁR! mindegy milyen fenntartású az intézmény!
Nevelést oktatást segítő munkakörök:óvodatitkár, iskolatitkár, kollégiumi titkár * * * *
4 dajka * * * *
5 gondozónő és takarító * * * *
6 laboráns * * * *
7 könyvtáros * * * * * *
8 szakorvos * *
9 pedagógiai felügyelő * * * * *
10 gyermek- és ifjúságvédelmi felügyelő * * * *
11 pedagógiai asszisztens * * * *
12 gyógypedagógiai asszisztens * *
13 szabadidő-szervező * * * * * *
14 pszichopedagógus * * * * *
15 műszaki vezető * * * *
16 ápoló * * * *
17 hangszerkarbantartó *
18 jelmez- és viselettáros * * *
19 úszómester *
20 rendszergazda

Pontosan mettől jár(na)?

2018.01.01-től fogom megkapni.

Kérdésem a következő!
Eddig Egységes óvoda.bölcsödeként müködtünk.Kisgyermeknevelö vagyok,az új kormányrendelet szerint az óvodán belül egy csoportszoba mini bölcsöde lett..A vezetönk az óvoda vezetöje.Eddig én is kaptam a 7+3 de mivel egyik csoporszobábol átmentem egy másik csoportszobába mert mini bölcsőde lettünk
elvették a 7+3-at..
Kérdésem ezt jogosan tették?
Óvodán belül,ugyanaz a cégjegyzékszám,semmi nem változott csak egy másik csoportban vagyunk.Fenntartó az önkormányzat.Köszönöm

Szia
Igen jár a 7+3% 2018-ra is ! A 7 kötelező a 3 meg ha szerencséd van akkor megkapod !!!
Mi tavaly novemberben kaptuk meg először januárig visszamenőleg, idén már kereken 10% kaptunk!
Ha az i.vezetőn múlott volna a 3% azt soha nem kaptuk volna meg,de a polgármesterünk felhívta a figyelmét, hogy amúgy is alacsony a bérünk és ha már az államkasszában ott van a fedezet akkor miért ne segítsenek rajtunk egy kicsit! Hálával tartozunk a jó Polginak ,hogy ezzel a pár ezrecskével többet hozunk haza !

Mi megkaptuk tavaly év végén, visszamenőleg 2017. január 1-ig. Most ismét csak a garantált bérminimumot adták. Már nagyon unom, hogy szórakoznak velünk!

Én megkaptam a 7+3%-ot a garantált bérminimumra.

Egész éves viaskodás után, 2017. novemberben hónapban visszamenőlegesen megkaptuk. 2018-ban még csak bérpapírt akarták ""megetetni"" velünk gar. bérminimum és kész. Szóval keresem az új munkahelyemet... kb 3 éve vagyok itt, de ha nekem mindent így kell kicsikarni ami törvényesen járna... velem ne bohóckodjanak! Szorgalmas vagyok, lelkiismeretes, be tartom a szabályokat! Talán egy iskolában a munkaadómtól is elvárható, hogy tartsa be a törvényeket!

Sziasztok!
Igen, jár minden évben a 7+3 %, amig a korm rendeletet nem módosítják.
"326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet
32/A. §202 (1)203 A pedagógus szakképzettséggel vagy szakképesítéssel nem rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatott kinevezésben szereplő illetménye, munkaszerződésben szereplő alapbére nem lehet kevesebb, mint a Kjt. szerinti besorolásukhoz tartozó garantált illetmény - ha az érintett személy a kötelező legkisebb munkabérre vagy garantált bérminimumra jogosult, ez utóbbiak - százhét százaléka.
(2) A Magyarország központi költségvetéséről szóló törvény a Kjt. szerinti garantált illetmény - amennyiben az érintett személy a kötelező legkisebb munkabérre vagy garantált bérminimumra jogosult, ez utóbbiak - száztíz százaléka erejéig biztosítja a fedezetet az illetmény, munkabér (1) bekezdésben meghatározott mértéket meghaladó, munkáltatói mérlegelésen alapuló emelésére. "
Tehát 7% az alapbérre kötelező jelleggel minden noks dolgozónak, és 3 % a munkáltató éves döntése alapján pótlékként, de nem kötelezően, viszont csak és kizárólag erre költheti, nem tarthatja vissza,ám eloszthatja az intézmény noks dolgozói közül, akinek akarja. Tehát van aki kap, van aki nem, van aki duplán, ha ugy látja jónak a munkája alapján. A Ped. Szakszerv. oldalán megtalálható 2017. február 20. 15:39 dátummal.
Sziasztok!

Nem gondolkodni kell, hanem megnézni a jogszabályt. Egyértelműen le van írva, hogy a 7+3-at a besorolás szerinti bérre(ha magasabb a gar. bérminimumnál), vagy a garantált bérminimumra kell megadni.

Szia! Ez egy nagyon jó kérdés én is el gondolkoztam rajta. Nagyon nem lenne szép ha ezt elvennék. Akkor ott vagyunk ahol voltunk.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!