A közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartások

Fórum: 

Csaknem megismétlődött az olaszliszkai tragédia

2014. október 7.

Folyamatos a rendőri jelenlét Felsőzsolcán, ahol elsodort egy gyermeket egy autó, a könnyebben megsérült fiú hozzátartozói ezután megtámadták a kocsiban ülőket, és megrongálták a járművet – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Felsőzsolcán hétfőn délután támadtak rá két férfira, miután autójukkal elsodortak egy kétéves kisfiút. A kisgyerek hozzátartozói – miután a balesetet észlelték – betörték az autó jobb első ablaküvegét, és a kocsi utasát, egy 23 éves férfit, megpróbálták kihúzni a járműből. Az autó 22 éves vezetője a támadás miatt elhajtott a helyszínről a néhány utcával arrébb található lakására.

A balesetben elsodort kisfiút a mentők kórházba vitték, ahol a horzsolásos sérüléseket szenvedett gyermeket ellátták, majd hazaengedték. Az anyagi kárral és könnyebb sérülésekkel járó eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Felsőzsolcán az eset óta folyamatosan rendőrök járőröznek.

Origo
MTI

Nem értem,vajon miért nem veszi észre senki,hogy a Bors címlapján fekvő lány,akinek "ketté van törve a térdcsontja" egy karcolás nélkül behajlított lábbal fekszik,a másik lábán pedig az egész térde karcolás nélkül látszik??? A videón pedig mikor mindenki eltávozik a lány a két lábán sétálgat??? Mire jó egy embert ennyire lejáratni??? Remélem nem lesz egy nyugodt éjszakája sem annak aki ezt az egészet kreálta!!! Valóban olyan lett a világ,ha kirakok egy birkát és aláírom hogy kutya,mindenki elhiszi???

"Nővérem, hogy ne kelljen lelépnünk az autók közé az útra, megkérte őket, legyetek szíves, álljatok arrébb, fejezzétek be a csókolózást, és folytassátok akkor, amikor már elmentünk!"

Előállították Lariont, a belvárosi verekedőt

2014. február 18.

Mint tegnap megírtuk (=Pesti Srácok - Olv.), súlyosan megvertek egy fiatal párt vasárnap éjszaka Budapesten.

Az állítólagos ütlegelők között felmerült Turóczi Larion, egy veszprémi fiú neve is, aki tagadja a vádakat, kizártnak tartja a történteket, nevével, arcával vállalva beszélt a Naplónak az esetről.

A Tolvajkergetők fészbukcsoportjának legfrissebb bejegyzése szerint Turóczi Lariont bilincsben vezették el a rendőrök otthonából. A hír szerint a VII. kerületi rendőrkapitányságra szállítják. A rendőrség megerősítette, hogy a Veszprém őrizetbe vették a T.L. monogramú támadót.

PestiSrácok.hu


Nyílt utcán verték össze Erikát

2014. február 18.

Minden ok nélkül támadt meg egy hatfős társaság egy fiatal lányt és egy fiút a hétvégén a belvárosban. Az esetről egy szemtanú videofelvételt is készített. A megtámadott Erika súlyos sérüléseket szenvedett, a Borsnak a kórházi ágyán nyilatkozott.

Kórházi ágyán fekve sem érti Erika, mit ártott annak a hatfős társaságnak, akik látszólag minden ok nélkül megtámadták őt és egy barátját vasárnap éjszaka a Dob utca és a Holló utca sarkán.


Erika térde elrepedt, agyrázkódást kapott, teste tele van zúzódásokkal

– Egy koncert után egy másik szórakozóhelyre tartottunk a Klauzál utcába. Egyszer csak hátulról megfogta a hajamat egy nő, majd lerántott a földre. Nem nagyon emlékszem, mi történt ezután, de szemtanúk szerint kirúgták a lábamat, majd a földön rugdostak, a fejemet pedig beleverték a betonba. Elrepedt a térdem, agyrázkódást kaptam, a fejemen és a testemen is zúzódások vannak – mutat sérüléseire Erika, akit ezután a vele lévő barátja segítette fel. Őt a társaság egy másik tagja kezdte el ököllel ütni. Neki teljesen feldagadt az arccsontja, az állát pedig össze kellett varrni.

Sokkot kaptam, így nem vettem észre, milyen súlyosan megsérült a lábam. Csak azt kérdeztem, hogy „miért”, mert nem tudtam felfogni az egészet. Később a rendôröktől is csak ezt tudtam kérdezni – mondja.

Az esetről egy szemtanú videofelvételt is készített. A felvételt alig pár óra alatt közel harmincezren tekintették meg, és a Tolvajkergetők nevű facebookos csoport már tudni is véli néhány elkövető kilétét.

A rendőrség az ügyben garázdaság miatt indított eljárást. Úgy tudjuk, az említett videót a zsaruk is megkapták.

BorsOnline.hu
Hunyadi Áron


Nem ütne meg lányt, mégis fenyegetik

2014. február 18.

Súlyosan megvertek egy fiatal párt vasárnap éjszaka Budapesten. Az állítólagos ütlegelők között felmerült Turóczi Larion, egy veszprémi fiú neve is, aki tagadja a vádakat, kizártnak tartja a történteket, nevével, arcával vállalva beszélt a Naplónak az esetről.

Vasárnap éjjel egy és két óra között hatan sétáltunk, köztük barátnőm, nővérem a főváros hetedik kerületében a Dob utcában, amikor egy ismeretlen párba botlottunk, akik a járdán előttünk álltak – idézi az esetet. Elmondja: nővérem, hogy ne kelljen lelépnünk az autók közé az útra, megkérte őket, legyetek szíves, álljatok arrébb, fejezzétek be a csókolózást, és folytassátok akkor, amikor már elmentünk! Erre a lány gúnyosan megjegyezte: nahát, akkor folytassuk, és a felszólításra azt mondta, hogy a ... anyád!

- Ezután a mögöttem sétáló barátnőmmel összeugrott a lány, mire megfordultam, már verekedtek a földön. Azt nem tudom, hogy ki ment neki a másiknak - nyilatkozta a Naplónak a veszprémi Turóczi Larion, aki tagadja, hogy ő verte volna össze a fiatal párt, ahogyan internetes közösségi oldalakon állítják. A lánnyal lévő fiú közbe akart lépni, amit abból láttam, hogy elindult feléjük. Féltem, hogy bántani fogja a barátnőmet, és ezért nem engedtem, hogy beleavatkozzon, visszahúztam a kezénél fogva. Ezután a két lányt a nővérem párja szétszedte úgy, hogy a barátnőmet elhúzta a másiktól. A srác agresszív mozdulatokkal elindult a nővérem után, és kiabált neki valamit, de hogy mit, nem emlékszem. Akkor a nővérem párja a másik srácot a kerítésnek lökte, és azt kiáltotta neki: te bántani akarsz egy lányt? Erre én is odamentem, és én is ezt tettem, én is nekilöktem a kerítésnek a fiút, és ekkor már ordítottam rájuk, hogy menjenek el!

Ezután Larion szerint a srác az arcába vigyorgott, az ismeretlen lány kiabált, hogy tisztázzuk le, ne menjetek el! A nővérem barátja azt mondta, nem látod, nem lehet tisztázni, menjetek el, mi is megyünk! Közben mi elindultunk. Az ismeretlen lány utánunk kiabáltott, hogy ne menjünk el, tisztázzuk le a történteket, mert ő nem így lett nevelve. Nővérem erre megjegyezte: úgy lettél nevelve, hogy megtépsz egy 150 centis lányt? Erre büszke lehetsz! - utalt a nővérem az erőviszonyokra. Ezután elmentünk. Ekkor a lányon sem a srácon nem volt sérülés, ezt video is igazolja - meséli a történetet Larion, aminek ezzel még nincs vége, mert a veszprémi fiú másnap közösségi portálon üzenetet kapott a video linkjével, melynek leírásában őket cigányoknak nevezik, és azt állítják, hogy neki az a hobbija, hogy éjszakánként lányokat ver, és további trágárságokat is mondanak rólunk. Több tucat fenyegető üzenet érkezett percek alatt. A közösségi oldal egyik hírportálján is megosztották a videót, ahol már több ezer ember fenyegette őket. Larion és barátnője személyes adatait is közzétették, ismeretlenek azzal fenyegették őket, hogy rájuk gyújtják a házat.

A kérdésre, hogy akkor szerinte mitől keletkezett ilyen súlyos sérülése a lánynak, és a fiúnak azt válaszolja, nem tudja. Újra elismételi, mindenki láthatja a lökdösődés végkifejletét igazoló videón, hogy a lánynak nem tört el a lába, hiszen a két lábán áll és a fiúnak sincs semmi baja.

- Engem a családommal együtt lejárattak az alaptalan váddal, szidják az édesapámat is, aki három éve meghalt. Jó tanuló voltam mindig, lányt életemben nem ütöttem meg, és nem is tennék ilyet. Ehhez képest valamelyik tévécsatorna kábítószeres bandának nevezett minket. A rendőrségen feljelentést tettem a fenyegetések miatt, és a személyes jogaim megsértéséért, az alaptalan vádakért.

A kérdésre, az a lány, akivel találkoztak éjszaka, azonos-e azzal, akinek eltört a lába és a tévében nyilatkozik, azt válaszolta: nem vagyok benne biztos.

- A vádakat, akik jól ismernek, köztük a családom, a barátaim, a tanáraim nem hiszik el - állítja Larion.

Aggódom édesanyámért, az egész családomért, ezért úgy döntöttem, hazajövök Pestről Veszprémbe. Soha nem gondoltam volna, hogy alaptalan vádak miatt egyik percről a másikra ilyen helyzetbe kerülhet az ember, egy egész család. Bízom abban, hogy kiderül az igazság – nyilatkozta Larion.

veol.hu
Kovács Erika

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!