Szetey: ennyire volt támogatásom

Szetey: ennyire volt támogatásom
2008. január 30.

Az államigazgatási kontraszelekció leküzdése 800 millió forintba kerül ? állítja a Figyelő legfrissebb számában Szetey Gábor. A távozó személyügyi államtitkár elmondása szerint a vezetők kíváncsiak beosztottjaik véleményére, de nem bírják a kritikát. (...)

Mind a kilencszáz minisztériumi vezetőnek részt kellett vennie egy kétnapos tréningen, amely arról szólt, miként lehet coach típusú vezetővé válni, aki nemcsak utasít, de önállóságot is hagy a beosztottainak ? mesélt a Figyelőnek az általa elvégzett munkáról Szetey Gábor, a kormány csütörtökön távozó személyügyi államtitkára.

A képzés része volt a visszajelzés módszertana, ami fontos a teljesítményértékelési rendszer működtetéséhez. Nem tudták, mert itt nem volt szokás, hogyan kell valakinek a szemébe mondani, mit tett rosszul. Hogy nem veled van a baj, de ezt meg ezt nem jól csináltad. Sokan azt mondták, az embereknek sértő, ha a teljesítményüket a ?jó, elvárt? kategóriába sorolják. Éppen azért, hogy könnyebben el tudják fogadni az új rendszert, az egy főre jutó jutalom most nagyobb volt, mint korábban ? indokolta a teljesítményértékelés bevezetésének módszereit a lapnak Szetey.

800 millióból leküzdhető a kontraszelekció

A magánszférából is ?importáltunk?, sok fiatal tehetség jön ide; a baj akkor kezdődik, amikor vezetővé válnak, ugyanis minél magasabbra jut valaki, annál jobban kinyílik a bérolló a versenyszférához képest, és ezért elmennek. Ennek orvoslása érdekében elképesztően fontos a munkaerőpiachoz képest jobban elhelyezett fizetési rendszert működtetni. Ma az én korosztályom gyakorlatilag hiányzik a közigazgatásból ? nyilatkozta az államtitkár.

A megoldás: át kell térni a munkaköralapú javadalmazásra. Ehhez elvégeztük az egyes munkakörök besorolását a felelősség, a tudás, a hatáskör alapján, vagyis mindegyikhez hozzárendeltük az úgynevezett Hay-pontszámot (a versenyszférában elterjedt módszer a munkakörök értékelésére ? a szerk.). Azt akartuk jelezni, hogy a munkaerőpiac egységes, nem különülhet el a közigazgatás és az üzleti szféra.

Ettől a fizetések még nem lesznek egyformák, de legalább a közigazgatásban is a pontszámtól függ a javadalmazás. Ha a piacon azonos Hay-pontszámhoz a legmagasabb fizetést 100 százaléknak, a legalacsonyabbat 0 százaléknak vesszük, akkor ahhoz, hogy 10 százalékon fizethessünk, 800 millió forint pluszpénz kellene. Azt kell eldönteni, maradjon-e a kontraszelekció. A versenyszféra Nyugat-Európában is többet fizet, mint a közszféra, de nem ennyivel ? mondja Szetey.

A vezetők érdeke is a teljesítményértékelés

A 360 fokos értékelés (amikor a dolgozót beosztottjai, felettesei és a vele egy szinten lévők is értékelik) eredményét csak az érintettekkel ismertetik, így ez nem számít bele a teljesítményértékelésbe. Ezt egyébként csak azzal végezték el, aki kérte, és a 900 vezetőből több mint 500-an választották az utóbbit.

Az objektív teljesítményértékelést nagyban segíti, ha az év elején minél konkrétabban meghatározza a vezető a célokat. Úgy gondolom, egy vezető teljesítményének a 80 százaléka azon múlik, jók-e a beosztottai. Ezért minden vezetőnek saját érdeke az objektív értékelés, mert ha nem így tesz, akkor a jó munkatársai elhagyják ? vélekedik Szetey.

A távozó személyügyi államtitkár az interjúban azt mondta: a vezető politikusok közül azok álltak mellette, akiknek volt tapasztalatuk a teljesítményértékelésről és következményeiről; ezzel együtt Szetey állítja: komoly konfliktusai nem alakultak ki.
(...)

FigyelőNet