Prémium évek - mennyit fizetnek?

Üdv mindenkinek.Nekem még a kincstárig el sem jutott december óta az anyagom.Nem tőlem függ.Ha valakinek 135 ezer a 70 százaléka a fizetésének, mint nekem ,ugyan kérem tegye már meg, hogy megírja, mennyit kap kézhez.Azt már tudom, hogy januártól még levonnak 4 százalékot, tehát ha a februári összeget írna meg, nagyon megköszönném.Én 97,500 HUF körül saccolom, plussz étkezési havi 2 ezer bón.Köszönettel.

2015. aug-ban lesz meg a 40 év közalkalmazotti időm. Pépen vagyok. A szolgálati időm viszont júli közepén éri el a 40 évet. A pépem ekkor megszűnik, állítólag kötelező kérnem a nyugdíjazásomat,mert a KLIK nem fizet tovább! Így van -e valójában... jár-e a 40 éves jubileumi pénz? S.O.S.!!! Köszi

2015. aug-ban lesz meg a 40 év közalkalmazotti időm. Pépen vagyok. A szolgálati időm viszont júli közepén éri el a 40 évet. A pépem ekkor megszűnik, állítólag kötelező kérnem a nyugdíjazásomat,mert a KLIK nem fizet tovább! Így van -e valójában... jár-e a 40 éves jubileumi pénz? S.O.S.!!! Köszi

Megszüntethető-e a prémium programban való részvétele annak a volt köztisztviselőnek akit, a programba lépést követően, még a programba lépés előtti munkavégzésével összefüggésben utólag "fegyelmivel" sújtottak? Ha igen, milyen jogszabály alapján és ha nem akkor az milyen jogszabály alapján???

Mint munkáltató szeretném kérdezni, hogy a PÉP-ban résztvevőt nem megfelelő munkavégzése miatt el lehet-e bocsátani? Nem együttműködő személy esetén hogyan bűntethető? Köszönettel:XR

Mit értel nem megfelelő munkavégzésnek? A pépt.-ben levő dolgozónak,ha dolgoztatják,nincs munkaköre stb. .Olvasd el a z ide vonatkozó törvényt és talán rájösz magadtól is a válaszra.De ha nem akkor te vagy az, aki nem vagy vezetőnek való emberke. Kérdésem lenne: milyen munkavégzésben egyeztetek meg a dolgozóval? Miért nem tekintettél el a munkavégzésétől? Ha óvodapedagógus, akkor gyermekcsoportban nem foglalkoztathatod, ugye tudod? vagy nem jól irja a könyvtári leltárfüzetet,.Gondolkozz el magadon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A lényeget félreértetted, de kérlek csak akkor kommentálj, ha konkrét válaszod van amit konkrét jogszabályhellyel is alá tudsz támasztani. A hiba amit a köztisztviselő elkövetett még azelőtt volt, hogy bekerült volna a programba, tehát mint köztisztveselő okozta. A vizsgálat vele szemben és így a fegyelmi is csak jóval később, már a programbakerülés után történt.

Mi is lesz a prémium évek programmal 2011-től?

Lesz?
Folytatódik?
Lehet-e belépni még?
Melyek lesznek a feltételek?

S:O:S: Engem is a prémium év érdekel, 41évem lenne, ha nem vennék ki a szakiskolát, és elmehetnék a 40éves nyugdíjjal, ha már törvényben volna. most felajánlották a prémium évet, állítólag ez az év az utólso, hogy igénybe lehet venni.Azt nem kérdezem hogy mi az előnye? inkább azt hogy milyen hátránnyal vehetem igénybe. S mindent amit a prémium évről tudni kell.most az utolsó 3évben dolgozom közalkalmazotti jogviszonyban. Előtte sima cégeknél voltam alkalmazásban.

Hát ha megajánlották a PÉP-et annak csak előnye lehet, mivel azt is jelenti, hogy megszűnik az álláshelyed (ez feltétele a PÉP-es részvételnek).

Az előző átlagbéred 70%-át kapod a nyugdíjig, és ezért max heti 12 órát kell dolgozni, ha a munkaadód igényt tart rá.

Fontos, hogy a PÉP nem nyugdíj, sokkal inkább a munkanélküli ellátás egy humánusabb fajtája.

Ha nincs 25 év szolgálati időd a közszférában nem értem, hogy kínálhatták fel neked a PÉP-t?

Én is kiváncsi lennék rá mi fog történni 2011-től ? Lesz-e egyáltalán lehetőség a későbbi belépésre ? Nagyon jó lenne ha meghosszabbitanák az igénybe vétel lehetőségét sok "RATKÓ"-s gyermeken segitene egy kicsit. Rólunk úgy is lehúzták már nem a hetedik, de a hetvenhetedik bőrt is. Nem kivánt gyermekként születtünk meg, mert muszály volt megszületnünk. Most pedig már mindenkinek az útjába vagyunk , mert elfoglaljuk a munkahelyeket. Szeretnénk még egy kicsit mi is segiteni a gyermekeinknek az unokák nevelésében, de ha ez így megy tovább már nem mi kisérjük az óvodába az unokáinkat, hanem ők minket a TEMETŐBE.

Lesz-e belépési lehetőség 2011-12-13-14- ben a prémium évek programba?
Valaki!
Tessenek már leírni, ha tud valaki valamit erről, készül-e valami, vagy megszüntetik a jelenlegieket is...?
Persze lehet, hogy mi ebből is kimaradunk,mint, ahogy az R. gyerekek minden kedvezményből... De: a járulékaink kellettek,kellenek.
Hát - kedves ÁLLAM!- tessenek minket is szeretni, ha már akarták, hogy szülessünk! :)

Az országgyűlés honlapján megtalálod, Szili Katalin adta be, hogy a pr.évek programot 2 évvel javasolja/kéri meghosszabbítani. Azóta csend van erről, nem tudni mi lesz.

A prémiuméves munkavállalóra is vonatkoznak a törvények. A 2004. évi CXXII. törvény 4. § /5/ bekezdését idézem:
"(5) A programban részt vevő foglalkoztatásra irányuló jogviszonyára a Ktv., a Kjt., illetőleg az Mt. rendelkezéseit - a díjazásra és egyéb juttatásokra, valamint az illetmény- és előmeneteli rendszerre vonatkozó szabályok kivételével - megfelelően alkalmazni kell."
Az eljárás megindítása előtt érdemes megvizsgálni, hogy a programban résztvevő munkavégzésére vonatkozó, törvényben rögzített szabályokat betartotta-e a munkáltató.
Az az igazság, hogy nem egy esetben rendszertelenül, aránytalanul terhelve stb. kap utasítást munkavégzésre az az ember, akinek - gondolom - egyébként is lelki terhet jelent, hogy "kirúgás" helyett kényszerült a foglalkoztatás e formájának elfogadására.

Üdv.
A kérdésem a következő.
Hány évig kell a heti 12 órát ledolgozni annak aki 2010-ben lett prémium éves ?
Előre is köszönöm a választ.

Tudna valaki segíteni?
Köztisztviselő vagyok egy települési Önk.-nál,létszámcsökkentéssel kívánják munviszonyomat megszüntetni.A mukáltatónak kötelessége-e felajánlani a Prémium évek programot?Ha igen akkor az eddigi határozatlan idejű köztisztviselői jogviszonyom,milyenné alakul át marad a köztitv.-i csak 5 éves határozott idejűvé válik? Mi a technikai formája ? Mennyi idő alatt lehet ezt elintézni ,aki még novemberben lépne be lenne -e elég idő rá,vagy ki tudja,hogy a program folytatódik-e 2011-ben? A választ előre is nagyon köszönöm.

Kedves Mónika!
Ha a feltételeknek megfelelsz, a munkáltató köteles felajánlani a prémiumévek programban való részvétel lehetőségét a közszolgálati jogv. felmentéssel történő megszüntetése helyett. Érdemes átolvasni az előző hozzászólásban jelzett számú törvényt, a PÉP-ről.
Az ügyek intézése nem a munkavállaló feladata. /Gondolok itt az állami támogatás megszerzésére, a módosított kinevezés elkészítésére, az ügymenet dokumentálására/ Ajánlott viszont "Szolgálat idő elismerése" iránti kérelmet benyújtani a Nyugdíjintézethez, hogy biztos-e, hogy az érintett 5 éven belül teljes összegű nyugdíjra /lehet előrehozott is/ jogosultságot szerez.
Amit pillanatnyilag tudok a programról:
- 2010-ben van rá utoljára lehetőség, hogy valaki belépjen. /ez nem jelenti azt, hogy nem fogják -esetleg - kitolni ezt az időpontot. Az új kormánytól még semmit nem hallottam erre vonatkozóan./
- Ha a belépés lehetőségének dátuma nem változik, akkor 2015 végéig tart a program, mert addig nyugdíjba kell vonulnia annak, aki PÉP-es lett.
- Az eddigi határozatlan idejű jogviszony határozott idejűvé válik. Úgy jó módosítani, hogy a nyugdíjvonulás lehetővé válásának napján még tartson. Nem érdemes elfogadni azt a munkáltatói javaslatot, hogy csak 1-1 évre szóljon, amit majd hosszabbítgatnak.
- Az előnye mellett sok hátránya is van a programnak. Tanulságos végigolvasni az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat.
Üdvözlettel: Judit

Kedves Judit!
Köszönöm a válaszodat,ha tudnál az előnyeiről és a hátrányiról kopnkrétumokat írni nekem nagyon megköszönném.Sokkal jobb lenne egyhelyen lerva látni ,mert én úgy érzem helyenként változó egy-egy dolog értelmezése pl,13-dik havi,ruhapénz,étk.térítési díj,szabadság,jub.jutalom.stb...Írtad,hogy egy.egy évre való hossszabítás nem előnyös,de lehet kérni hogy én 5 évre kérem a határozott igejű kinevezést. A jelenlegi bruttó bérem 70%-át adják?A heti 12 óra munkavégzést elis engedhetik ki dönti ezt el? Köszi a választ előre is.

Kedves Mónika!
A PÉP -ben való részvétel előnyét én EGY fontos dologban látom: Amennyiben - ennyi idősen - nincs lehetőség valamilyen munkát kapni, elfogadható fizetéssel, akkor egy viszonylagos létbiztonságot ad. Nyugdíjas korodig biztosítva van valamennyi munkabér, emellett munkaviszonynak számít, tehát nő a szolgálati idő is.
Van egy másik előnye is, de az csak azok számára jó, akik belefáradtak a munkába, kevésbé aktívak, jól esik lazítani.
Fizetés: Valóban a bruttó bér 70%-a jár. Ma már az előző év átlagkeresetéből számítják, s nem az előző havi alapbérből. Levonások /majdnem/ ugyanúgy terhelik, mint a teljes fizetést. 13. havit eleinte nem adtak. Sokan bírósághoz fordultak, s megnyerték a pert. Ma már szabályozza a tv. a 13. havit is. Az elszámolt /70%-nyi/ bér 30%-a jár ilyen címen. /Csak most éppen nem kap senki 13. havit, ezért a PÉP-es sem/. Az egyszeri /év eleji/keresetkiegészítésből kizárta a törvény a programban résztvevőt. A bér nyugdíjas korig nem fog emelkedni; legalábbis a tv. mostani szövege szerint. Se háromévente, se semmikor.
Szabadság: Ugyanannyi szabadság jár, mint a belépés előtt. Természetesen nem lehet úgy napokra elosztani, hogy pl. csak heti két nap munkát végzek, akkor csak két nap szabadságot veszek ki. /mondván a többi úgy is szabad/ Ilyenkor is az egész hét számít.
Egyéb juttatás: Mindennek a 30%-a jár, már ha a többiek is kapják /pl. ruhapénz/
Ha menet közben jubileumi jutalomra leszel jogosult, a kapott 70%-nyi összeggel kifizetik. Arra nincs lehetőség /legjobb tudásom szerint/, hogy években el nem ért jogosultságnál, nyugdíjazáskor kifizessék. /Pl. ha megvan legalább a 35 év, a teljes munkaviszonnyal rendelkezők megkapják a negyvenéves jubileumit/
Munkavégzés: A munkahelyi vezető valóban dönthet úgy, hogy nem tart igényt a heti 12 óra munkavégzésre. Évente kétszer jelölhet ki feladatot úgy, hogy közben a szabadságod kiadja.
A legtöbb panaszt ezzel kapcsolatban hallottam. Van úgy, hogy nem hívják dolgozni az érintettet hetekig, aztán le akarják dolgoztatni az elmaradt időt. Hallottam olyanról is, hogy tulajdonképpen az eredeti feladatait végezte tovább a PÉP-es, természetesen nem fért bele a 12 órába, majd belerokkant. Túlórapénz stb. nem adható. Pedagógusok esetében előfordult, hogy nem jelöltek ki feladatot, hanem helyettesként "funkcionáltatták". Vagyis állandóan készenlétben kellett állnia, hogy hátha reggelre megbetegszik egy nevelő, s behívják. Olyanról is olvastam, hogy adott napokon be kellett ülnie az irodába, hátha lesz feladata. A törvényt olvasgatva, az ilyen jellegű feladatellátásról kijelenthető, hogy jogszabályba ütközik.

Összességében az a véleményem: ha valakinek egy max. két éve van a nyugdíjig, jobb, ha a felmentés+ végkielégítés mellett marad. /Bár, a kétmillió feletti különadó ezt a gondolatomat megkérdőjelezheti!/
Egyéb esetben - főleg, ha semmi munkahely nincs kilátásban -, szerencsésebb döntés elfogadni a belépés lehetőségét.
Gondolom, 1953 után születtél. Itt vedd figyelembe a kalkulálásnál, hogy 62 éves korod előtt mindenképpen csökkentett összegű lesz a nyugdíjad, kivétel, ha a nyugdíjtörvény módosul. A nyugdíj összegének kiszámításánál, nem számítják ezt az összeget, csak ha kéred. Állítólag az éveket hozzáadják a többihez, de a kereset részt "0"-val számítják. Magyarul a nyugdíj összege emiatt nem csökken.
Én javaslom, hogy csak akkor írd alá a módosított kinevezést, ha a pillanatnyilag tervezhető nyugdíjas korodig szól a határozott idejű kinevezés. Ezt elsősorban azért mondom, mert ha véletlenül teljes egészében megszűnik az a munkahely ahol dolgozol, akkor megszűnik a PÉP is,a munkahellyel együtt. /Ez egy veszély a dologban/ Viszont ebben az esetben max. egy évnyi munkabért meg kell kapnod, míg egy esetleges rövidebb idejű kinevezésnél előfordulhat, hogy nem kapsz semmit, mert a munkahely megszűnte mondjuk egybeesik a megírt kinevezés határidejének lejártával. Azt is figyelembe kell venni, hogy határozott idejű kinevezés mellett - legalábbis a Kjt. szerint - végkielégítés nem jár. /A köztisztviselőit nem ismerem pontosan/
Most ennyi jutott eszembe! Remélem tudtam segíteni abban, hogy jól dönts!
Üdvözlettel: Judit

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt. Kérlek segíts. Órák óta keresem, hol van leírva, hogy a pp program idején kapott juttatást - csak kérelemre - veszik figyelembe a nyugdíjnál. Szolgálati időként kérés nélkül, de a juttatást csak kérelemre. Én is így tudom - pr.éves vagyok - de most valaki rákérdezett, és NEM TALÁLOM A PASSZUST.

Kedves Melinda!
A keresett jogszabály a társadalombiztosítási nyugellátásokról szóló, 1997. évi LXXXI. törvény 22.§-ában található. Bemásolom:
"2) Az öregségi nyugdíj alapját képező havi átlagkereset meghatározásánál a munkanélküli-járadék, vállalkozói járadék, a nyugdíj előtti munkanélküli-segély, az álláskeresést ösztönző juttatás, a keresetpótló juttatás, a gyermekgondozási segély, nyugdíjjárulék-köteles szociális ellátások (gyermeknevelési támogatás, ápolási díj), a prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról szóló 2004. évi CXXII. törvény (a továbbiakban: Péptv.) 3-4. §-ai és 5. §-a szerinti prémiumévek program, illetőleg különleges foglalkoztatási állomány keretében járó juttatás, a rehabilitációs járadékról szóló 2007. évi LXXXIV. törvény (a továbbiakban: Rjtv.) szerinti rehabilitációs járadék összegét, valamint a felsorolt ellátások folyósításának időtartama alatti biztosítással járó jogviszonyból származó jövedelmet (keresetet) - a kifizetésük (folyósításuk) időpontjától függetlenül - figyelmen kívül kell hagyni. Ha az igénylőre kedvezőbb,

a) a gyermekgondozási segély, a gyermeknevelési támogatás, az ápolási díj, a munkanélküli-járadék, vállalkozói járadék, a nyugdíj előtti munkanélküli-segély, az álláskeresést ösztönző juttatás, a keresetpótló juttatás, a Péptv. 3-4. és 5. §-a szerinti prémiumévek program, illetőleg különleges foglalkoztatási állomány keretében járó juttatás, továbbá az Rjtv. szerinti rehabilitációs járadék összegét,

b) amennyiben az a) pontban meghatározott ellátás folyósításával egyidejűleg biztosítási jogviszonnyal is rendelkezik, az abból származó jövedelem (kereset) és az ellátás együttes összegét

kell keresetként figyelembe venni."
Üdvözlettel: Judit

Nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen.

Minek számít a prémium év rendes munkaviszony vagy jogviszonynak vagy minek nevezzem. 1 év az 1 év vagy nem?

Kedves Judit!
Köszönöm szépen az információkat nagyon hasznos minden amit leírtál a számomra.
Nagyon egyértelműen, közérthetően,lényegretörően leírtál mindent,ami fontos a programba való belépéshez.
Van egy részletkérdésem hozzád.
Előre is köszönök mégegyszer mindent .Nagyon aranyos vagy!
Nekem személy szerint 54-es születésüként 60.5 évesen mehetek előnyugdíjba,ha jól érteémezem ez már eleve csökkentett összegű lenne,ami a rendes nyugdíjkorhatár betöltésékor sem változik mármeg.
Azt szeretném megkérdezni,ha valaki jogviszonya az idei évben alakul át akkor rá nem érvényes ,hogy az előnyugdíj előtt /5/éve van hátra/nekem 4,5év/ jogosult-e a 40 éves jubileumi jutalomra? Vagy ez csak felmentéskor való megszüntetés setében érvényes? Köszi mégegyszer,szia Mónika

Kedves Mónika!
Most semmiképpen nem kaphatod meg a jubileumi jutalmat, hiszen a prémiumévek nem nyugdíj. Speciális munkaviszony, amit nagyon sokan valami előzetes nyugdíjként emlegetnek. A prémiumévek alatt, ha eléred valamelyik dátumot /25;30;35;40 év/ megkapod a jub.jut. összegét. Ha mégsem töltöd be egyiket sem, akkor is jó hírem van! Megnéztem a köztisztviselői törvényt, és láttam, hogy a köztisztviselőknek jár az a bizonyos kedvezmény, amelyben az előző hozzászólásomban bizonytalan voltam. A köztisztviselői tv. 49/E §(5) bekezdését érdemes megnézni, így egyértelművé válik,hogy mire gondolok.
Szia, és sok sikert!

Még meg nem szűnik a határozott idejű jogviszonya, vagyis a nyugdíjbavonulás napjáig.
Ettől - vezetői jóindulat segítségével - el lehet térni, de a tv. semmire sem kötelezi az intézményvezetőt. Ezenkívül a nyugdíjazás előtti felmentési időt lehet kérni, de ennek biztosítása sem kötelező.

54-ben születtem. Múlt év nyarán komoly műtéten estem át, ami után hosszas utókezelés miatt még mindig táppénzen vagyok. Munkahelyemen leépítés miatt felajánlották a belépést a prémium évek programba. Gondolkodom,hogy elfogadom, de vajon minek alapján állapítják meg a juttatásomat? A fizetésem, vagy a táppénz alapján? Előre köszönöm a választ. Zsuzsó

"(4) A programban részt vevő havonta a korábbi illetménye hetven százalékának megfelelő mértékű juttatásban részesül."
Ez pedig nem a táppénz.

Két éve "élvezem" a jubileumi éveket, ami 2011-ig tart. Jelenleg 146 ezer Ft-ból 90 ezer jön a számlára. Van képük jubileumnak nevezni?! A meghirdetett unio által támogatott ingyenes angol nyelvtanfolyamra való jelentkezésemet is emiatt utasították el. Szia Együttérzek veled és a hasonló "cipőben" járó kollégákkal

Kérd az adójóváírást, neked 15100 Ft lesz havonta.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!