középiskolai tandíj

MIskolcon tanulok egy szakiskolában, ahol tandíjat kell fizetnem a "másodszakmáért", pedig csak egy érettségim és faipari technikusi végzettségem van, most szakmunkás vagyok asztalos szakon!

Első kérdésem az lenne, hogy mi a másodszakma definíciója?

Második kérdés: Miskolcon az iskolák többségében nem kell fizetni tandíjat, ezt mi alapján döntik el az iskolák, és hogy miért nem mérsékelik az amúgy sem kevés összeget(103 000 ft/év)?

Engem pont fordítva érdekel a dolog. A fiam asztalos szakmát szerzett, majd leérettségizett. Tavaly elkezdte a Gépgyártás technológiai technikus szakot. Most szóltak, hogy nem tudnak vele tanulószerződést kötni , mert másodszakmás és fizetnünk kell a gyakorlati képzést biztosító cégnek. Jogos ez? Pont az utolsó éven kell szólni?

Trv. szerint érettségi után csak egy szakmát (legyen az sima, vagy felsőfokú technikum) fizet az állam (amugy ez csak pár éve van így), a fölöttieket (pl. második szakma) már sajat magad kell fizetni. Azonban, lehet olyan is, hogy az iskola kifizeti (vagy támogatást ad) a tandijhoz, ezért lehet ,hogy vhol van, vhol nincs.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!