Igazságtalan felmondás?

Sziasztok! Talán tudna nekem valaki segíteni?
Tavaly január óta,egy iskolában dolgozom gyermekfelügyelőként. A státuszom szerint helyettesítek egy pedagógust, aki most egy gyeden lévő dolgozót helyettesít. A gyeden lévő dolgozó vissza jön és a gyes mellett szeretne dolgozni. Így a kolléganőmet vissza minősítik gyermekfelügyelővé, annak ellenére, hogy a státusz megtartása miatt el kezdte ön erőből a gyp főiskolát. Mivel őt vissza helyezik az eredeti státuszába, így nekem sajnos fel mondanak.
Kérdésem, tud e valaki olyan indokot ebben az esetben, ami meg akadályozná a felmondásomat.

Előre is köszönöm !
Lili

szvsz ilyenkor sajnos menni kell, de mi van a szerződésedben? milyen időre szólt? határozott, vagy határozatlan?

Lili
A szerződésem határozott idejű, egy megjegyzés alapján. Így szól: Dolgozónk xy -né határozott időre történő kinevezése idejére kerül az intézmény állományába.
A határozott idő itt addig él, amíg az ő státuszába vissza nem jön GYES-ről a dolgozó. A régi státusza, ahol most én vagyok, határozatlan idejű.
Aki pedig visszajön, az GYES mellett szeretne dolgozni.

Köszönöm a választ!!

szerintem nem lehetsz határozott idejű szerződéssel határozatlan státuszon. félreérted.
szerintem azt a munkakört töltöd be, amit a határozatlan idejű töltött be korábban, de te ezt határozott időre szóló szerződéssel teszed.

Lili
Hát pedig ez a helyzet. Mert a kolléganőm státusza határozatlan idejű, ahol most én helyettesítek egy határozott idejű szerződéssel. Valószinüleg ezt azért találták ki éppen így, hogy ha vissza jön a másik kolléganő a gyesről, akkor bármikor vissza tudják helyezni a régi státuszába.
Talán érdemes volna jogászhoz fordulnom?

megpróbálhatod, ha van rá pénzed, de ne remélj sokat.

Lili
Tájékozódtam egy jogásznál és sajnos ő is azt mondta, felesleges pénzkidobás lenne a fellebbezés, mert a munkáltató valószínűleg jogszerűen jár el. Tehát bele kell nyugodnom a felmondásba. Őszintén sajnálom, mert ezt a szakmát felnőtt fejjel, elhivatottságból és nem jobb híján választottam. Azt gondoltam nekem már örökre az lesz a hivatásom, hogy sérült, segítségre szoruló gyerekeknek vagy felnőtteknek segítsek. Tegnap készítettem videofelvételt a ? gyerekeimről? és az én szeretett kolléganőimről, munka közben. Arra gondoltam, talán soha sem fogok már hasonló munkakörben dolgozni, legalább legyen emlékem. Most a munkanélküliség vár rám sajnos, de mivel nem hiszek a véletlenekben, bízom benne, hogy nem hiába történik ez most velem, tehát ha szükséges, akkor váltani kell. Talán át tudom magam képezni a munkaügyi hivatalon keresztül, szerencsére könnyen alkalmazkodom az új helyzetekhez. Mindenkinek, aki hasonló cipőben jár, kívánok szerencsés újrakezdést és kitartást az új célokhoz. Köszönöm a reagálásokat!
Lili

Lili, ne add fel, szerintem a te szakmádban szükség vanszakképzett és elhivatott munkaerőre. Fogsz találni állást, remélem, és kívánom neked.

Lili

Köszönöm a biztatást, szükségem is lesz rá mostanában !!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!