Köztisztviselő vagyok!

Szeretném megkérdezni, hogy eddig volt egy középfokú TB ügyintézői végzettségem, most vizsgáztam le emelt szintű TB szakelőadói -bó. Illetményszámfejtő vagyok. Besorolásnál jelent-e valamit.

Sziasztok!

S.O.S

Közalkalmazottként dolgoztam ez év augusztusáig, utána áthelyeztek egy másik munkakörbe köztisztviselő lettem.
A végzettségemet tekintve informatikus-könyvtáros vagyok.
A munkáltató nem a főiskolai végzettségem szerint sorolt be, csak az érettségimet vette figyelembe.
próbáltam hivatkozni az informatikus végzettségre, mivel lényegében egész nap adatbázisok között töltöm napjaim. Elutasítottak.
nem igazán zavarna ez a dolog, ha nem tudnám, hogy aki előttem dolgozott itt ebben a munkakörben agrár mérnök volt, és neki figyelembe vették a diplomát.
Hogy is van ez?

Lassan két évvel ezelőtt februárban megtörtént a "nagy seprés" a kormányhivatalok szakigazgatási szerveinél. Az, hogy milyen módon, milyen "kiválasztási elvek alapján történt a dolog már nem is lényeges, de...
Igaz már kintről, de figyelek és látom az újabbnál-újabb arcokat a volt munkahelyemen. Érdekes, hogy nem csak a kormányhivatal szervei közötti mozgásból kerülnek oda emberkék, hanem bizony az ú.n. versenyszférából is.
Meghirdetett pályázatot viszont sehol sem látok! Ez lehetséges?
Illetve hogyan lehetséges három tíz hónap után előzőleg semmilyen közig. tapasztalattal nem rendelkező emberkékből osztályvezető vagy főosztályvezető lesz?
Köszönöm, ha valaki megtisztel válaszával, saját tapasztalatával.

Kedves Mindenki.
9 éve dolgozom a közszférában.Kislányom 2 éves lesz, és úgy gondoltam bölcsibe adom és 6 órában Gyes mellett vissza megyek dolgozni. A felettesem közölte velem, hogy ezt valószínűleg nem fogják engedélyezni (tehát csak 8 órában mehetek vissza)mert ilyen "nem szokott" lenni, meg különben is jogszabály válttozások voltak.Kérdezem én, a ránk vonatkozó jogszabály valóban "nem engedi" a Gyes melleti munkavégzést? Kérem, segítsen valaki, aki jártas a témában.

Kérdezd meg a főnöködet, hogy ezt melyik jogszabályban olvasta. Én is gyes mellett mentem vissza, és 6 órában dolgozom.

Köszi a válaszod. Közben tájékoztattak, hogy majd a fő-fő főnök dönti el, hogy engedik -e. De a vezetőm azt mondta, hogy nem valószínű, mert nálunk nem "szokás" a 6 óra. 4 órát nem utasíthatnák vissza, de abból ki tud megélni? Nem jókedvből mennék vissza dolgozni a 2 éves gyerekem mellől. De mennyi is a gyes összege? Szüljünk sok gyereket és támogassuk az anyukákat!Szép!
Egyenlőre várom a válaszukat, ha meg nem lehet, mehetek 8 órásba.

Köztisztviselőként dolgozok, jelenleg felmentésemet töltöm. Felmentésem indoka: átszervezés miatt munkaköröm feleslegessé vált. Ha feleslegessé vált, akkor a kérdésem a következő: Vehetnek e fel helyettem mást, illetve, irhatnak e ki a helyemre pályázatot, ugyanarra a munkakörre? Várom a választ, aki tudja , írjon.

Kedves Enibat! Sajnos ebben az országban ilyen eset mint a tiéd bármikor előfordulhat, nekem is volt benne részem nem is olyan régen májusban szűnt meg a jogviszonyom felmentéssel azóta sem találtam munkát... és ami a kérdésedre a válasz igen vehetnek fel új dolgozót a helyedre velem is ez történt sajnos :( Igaz nem rögtön a felmentésem után de vettek fel új munkatársat a helyemre.

Igen ezt értem hogy ez így van, de logikusan végiggondolva furcsálom azt, hogy ha a munkakör feleslegessé vált, akkor ha felvesznek valakit, akkor még sem vált feleslegessé. Szerintem neked sem kellett volna ezt hagyni, mert ha végiggondolod, akkor ha felesleges egy munkakör, akkor azt pl. szétosztják a többi munkatárs között és ezzel megszűnik. De ha már felvesznek valaki, akkor már nem felesleges ez a munkakör. Tehát szerintem érdemes utánajárni. Egy próbát megér.

Mi is ilyen cipőben jártunk és sajnos elvesztettük a munkaügyi pert. Ugyanis közalkalmazottként megszüntették a munkaviszonyomat felmentéssel.Helyemre utána felvettek egy másik közalkalmazottat,aki más feladatok mellett az én feladataimat is tovább végezte . Munkaügyi Bírsághoz fordultam,mivel csak személy csere történt mégis elvesztettem a pert. Indokolásban az állt,hogy változott a jogszabály 2008.január.l-től,ami alapján ezt a munkáltató bármikor és bárkivel indokolás nélkül megteheti.

Sajnos az én esetemben nem erről volt szó... mindent megpróbáltam, hogy visszakerüljek az állásomba a "legfelsőbb" vezetőket is megkerestem de sajnos nem tudtam tenni semmit, kellett a hely másnak. Teljesen mindegy, hogy végeztem a munkám milyen végzettségem volt mindez nem érdekelt senkit..akit helyettem vettek fel sem szakirányú végzettsége, sem közig, vizsgája nincs, de a lényeg , hogy az igazgató úrnak jó "ismerőse". Sajnos erről szól most a "nagy közigazgatás"....

Az lenne kérdésem, hogy igaz-e az az információ mi szerint drasztikusan csökkentenék a diplomás köztisztviselők bérét oly módon, hogy elveszik a 30 %-os illetménykiegészítést, valamint a nyelvpótlékot? Alaptalan információ vagy tényleges módosítás várható?

Sajnos igaz már el is fogadták, ahelyett, hogy a kisebb bérrel rendelkezőkét emelték volna fel, a tapasztalattal és több tudással rendelkezőkét csökkentik. Jellemző, az Ogy. képviselők inkább a saját fizetésüket csökkentenék, mert a nagy semmire vesznek fel milliókat. Nekem személy szerint 90.000 Ft-ot vesznek el.

Nem értem aki kisebb bérrel rendelkezik annak kevesebb a tudása és a tapasztalata??
A közigazgatásban ez a probléma,hogy a béreket a végzettség alapján határozzák meg!
Ha valóban a tudás és a teljesítmény számítana akkor nagyon sok embernek pályát kellene módosítania!!! Szomorú,hogy elvesznek 90 000ft-ot!De rengetegen vannak akiknek a havi bérre ezt az összeget el sem éri el!!!!!:(((

Kedves Vendég!
A kormánytisztviselőknél már többnyire megtörtént az ill.kieg. elvétele.
Nézd meg a kormányhivatalok/illetménykiegészítés cím alatt írtakat (menjél vissza több oldalt ahhoz képet kapj a dologról).

2011. januártól csökkent a párom fizetése, a mai napig nem kapott cafetériát, semmiféle étkezési utalványt. Ha az állam nem tud fizetés emelést, juttatásokat adni, akkor kérdezem: Miért tiltja meg, hogy a köztisztviselő vállalkozzon?
A vállalkozói engedélyeket vissza kellett adnia a köztisztviselőknek, sem mosóport, sem kozmetikai termékeket, sem gyógynövény alapú termék árusítással nem foglalkozhatnak, egy reggeli újságkihordást sem vállalhatnak, saját boltja nem lehet, nem vállalhat oktatást stb. Az állam nem engedi azokat dolgozni, akik akarnak. A köztisztviselők a számláikat, rezsijüket, fűtést nem segélyből akarják kifizetni.

Üdv,
egy kérdésem lenne (ha volt már, akkor bocs!): határozott idejű kinevezés megszünetése esetén mi jár a köztisztviselőnek/kormánytisztviselőnek?

köszönöm!

szeretném megkérdezni, hogy jár-e nekem jubileumi jutalom?
1978.júliusban kezdtem el dolgozni, akkor még csak alkalmazotti jogviszonyban.
1985. november 1 óta közalkalmzotti jogviszonyban dolgoztam, majd 2009. január 1-vel áthelyezéssel kerültem köztisztviselői jogviszonyba. (nem volt 1 nap megszakításom sem, folyamatos jogviszonyom van). Nem kaptam sem 25 évest, most a jelenlegi munkahelyemen azt mondjátk, hogy más a közalkalmazotti jogviszony és más a köztisztviselői? Mikor kaphatok jubileumi jutalmat?

Jár a jubileumi jutalom! Egyrészt azért, mert a "közszolgaként" eltöltött évek összeadódnak, másrészt azért, mert az "áthelyezés" azt jelenti, mintha az előző jogviszonyodat is a jelenleginél töltötted volna!
Remélem, sikerül!!
Üdvözlettel: Judit

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. 1985. augusztusa óta közalkalmazotti jogviszonyban voltam megszakítás nélkül 2008. augusztusáig. Attól kezdve áthelyezéssel köztisztviselői jogviszonyba "kerültem" mostanáig. A jogviszonyom végig fennállt, vagy így-vagy úgy. Érdeklődtem, hogy jogosult vagyok-e jubilemi jutalomra, amire nemleges választ kaptam. Most lesz augusztusban ("ha megérem")a 25 éves munkaviszonyom. El kell fogadnom e tényt, mert tényleg nem jár a kifizetés?! Aki tudja a választ, kérem írjon!

Köztisztviselői törvény:
49/E. § (1) A köztisztviselő 25, 30, 35, illetve 40 évi közszolgálati jogviszonyban töltött idő után jubileumi jutalomra jogosult. A jubileumi jutalom az említett közszolgálati jogviszonyban töltött idő betöltésének a napján esedékes.

A 25 évbe a közalkalmazotti, köztisztviselői munkaévek beleszámítanak. Ha ilyen munkaviszonyba eltöltött évek kiadnak 25 évet, akkor jogosult vagy.

Vajon mi okból hagyták ki a közalkalmazotti törvényben a 35 év után járó jubileumi jutalmat? Fura... Valaki tudja a választ?

Fura, hogy kihagyták a 35 évest a közalkalmazottiból, de az milyen fura lesz, hogy a kormánytisztviselőknek ki akarják most hagyni azokat az időket, ami a többi közszférásnál benne van! Miért büntetik azokat, akiknek Ők a munkáltatóik, ki érti ezt? Negatív diszkrimináció... ezt a megosztást...

Üdvözlök Mindenkit!
Két kérdésben szeretném a segítségeteket kérni:
Az első kérdésem, ha valaki önkormányzati képviselő és szeretne a közszférában elhelyezkedni, a versenyvizsgát neki is le kell tennie?
A második kérdésem: A köztisztviselők másodállást úgy végezhetnek, ha a munkáltatójuk engedélyt ad rá. Láttam, hogy oktatás terén működhetnek, azonban ha valaki pl tanszékvezető más megítélés alá esik. Ugyanakkor, ha valaki (esti, levelező) középiskola vezetője, emellett lehet-e köztisztviselő?
Minden választ és segítséget előre is köszönök!
Ági

Üdvözlet!
Az lenne a kérdésem, hogy kinevezett köztisztiviselő lehet-e vállalkozó, kiválthat-e vállalkozói igazolvány, például ha rendezvényszervezés lenne a vállalkozói tevékenysége?

http://munkaugyilevelek.hu/2002/04/osszeferhetetlenseg-a-kozszferaban/
A cikk több, mint 10 éves, de kiindulópontnak jó. A közalkalmazottakra vonatkozó rész pl. ma is ugyanez.

A jogszabály egyértelmű csak értelmezni kell tudni. Bíró, ügyész fegyveres testületek dolgozói, kormánytisztviselők, köztisztviselők, közalkalmazottak nem folytathatnak még engedéllyel sem kereskedelmi-gazdasági-pénzügyi tevékenységet, sem cégnél, sem BT-ben sem egyéni vállalkozóként.Miért? ÖSSZEFÉRHETETLENSÉG. Oktatási-képzési, kultúrális és ezekkel összefüggésbe hozható tevékenységet folytathat mindössze. Miért pl: egy egyéni vállalkozó korlátlan felelősséggel tartozik csakúgy mint egy BT beltagja, ha gáz van akkor az állam nem adhatja elő a "kimentés a csődből" című színdarabot lásd a Malévnál is megunták a folyamatos mentést és mi lett a vége cirka 30.000 munkanélküli és pont. Cégek csődeljárása pedig közismert. Aki vállalkozni szeretne keressen olyan állást ami a MT vagyis a munka törvénykönyve alá esik egyébként a hazai adó fizetők kb. 84%-a vagyis elsöprő többsége így dolgozik és akkor a lőtéri kutya sem szól bele, hogy milyen jövedelem kiegészítésre teszel szert a burger kinges sültkrumpli sütögetés vagy tescos árufeltöltést követően. nem egy ismerősöm sőt rokonom van akik főállásban vállalkozók van akinek még érettségije sincs és mégis köszönik szépen jól vannak a "szabadságot" fel nem adnák az alkalmazotti létért. Mert ahogy az egyikük fogalmazott csakis kizárólag alkalmazottként dolgozni az "kegyelem kenyér" mert bármikor "LAPÁT lehet a JELE" az emberünknek és akkor mihez kezd. Ha semmi sincs hamar megtud ám az egzisztencia zuhanni. Jómagam is amondó vagyok, hogy jobb kényelmesen két lábon állni mint egyen,mert egy lábon nem csak kényelmetlen de hamarabb orra is eshet az ember. MEGOLDÁS! Két betű "MT" szerint kell dolgozni és ennyi. A munkáltatótól kérünk egy munkáltatói igazolást és már mehetünk is a pohiba vagy az ügyvédhez (cég esetén) rendezni a továbbiakat. A tevékenységek megjelölése mellett aztán adhat-vehet csereberélhet az ember amit csak akar és jóval kedvezőbben mint fővállalkozóként. Pl: A KATÁ-ban ha fővállalkozóként dolgozol havi 50.000-t kell becsengetned míg ha legalább 36 órában vagy foglalkoztatva akkor csak 25.000 kell befizetned ami komoly verseny előnyt jelent hónapról hónapra majd éves szinten is. Amit írtam csak alapok . Én sem és más sem a kisújjából tudja ha komolyan érdekel szakemberekkel kell beszélni akik felvilágosítást adnak. Ők napi szinten tisztában kell, hogy legyenek az aktuális jogszabályi háttérrel. Pl: 2014.03.15-től cégeknél a mostani 500.000 ft helyett 3 millióvak kell tudni rendelkezni (törzstőke) stb. Ha nincs kereskedelmi és vállalkozói végzettséged vagy ismeretanyagod akkor a többit hiába is írnám úgysem értenéd. Tanácsolom ásd bele magadat a hatályos adó -járulék és egyéb vállalkozókat érintő FIZETNI valókba és ha még akkor is megmarad a kedved és kellőképpen kitartónak és felkészültnek érzed magad és van némi önerőd is csakis akkor szabad belevágni különben nagy nagy drámák történhetnek. Egyébként tényleg furcsa, hogy a közszolgák közül az országgyűlési képviselőknél akiknek "C" típusú nemzetbiztonságijuk is van ők lehetnek gond nélkül vállalkozók és akár kft. ügyvezető igazgatói is (itt nincs összeférhetetlenség). Igaz ők alsó hangon hazaviszik a nettó 750.000-et + költségtérítés. Bizonyára a jogalkotók mérlegelték, hogy aki legalább annyit vagy többet haza visz az nem tud túl "nagy bajba" kerülni így ők elsők az egyenlők között. Ugyanez már nem mondható el azokról akik csak bruttóban "viszik haza" a 114 vagy akár a 250.000-et.

Le. Nem.

Sziasztok!

Lehet hogy nem jó helyen vagyok.

A kérdés amiben nem látok tisztán az alábbi:
Eljöttem Pép-re 2008.január 1-től. Kaptam információt, valamennyit, hogy ez mit jelent, olvastam a jogszabályt, de ugy látszik nem jól.
Most ott tartok, hogy már bánom a döntésem, mert igazándiból ezt én szerettem volna.
Szeretném megtudni, hogy a pép-es munkaidőnél ami ugye heti 12 óra, mennyi az a szabadság idő amire nem vagyok berendelhető, ugyanis a munkáltatóm igényt tart a munkára, csak már szerintem tulzásba viszi.

Köszönöm ha válaszoltok: Erzsi

"(3) A munkáltató a munkavégzésre nem adhat utasítást naptári évenként legfeljebb két olyan időtartamra vonatkozóan, melyek együttes mértéke a programban részt vevőnek a prémiumévek programba történő belépését közvetlenül megelőző évi rendes szabadságának felel meg. Ha a prémiumévek programban történő részvétel év közben kezdődik, vagy szűnik meg, a programban részt vevő részére ezen idő arányos része jár. A programba való belépés évében, illetve szükség esetén a következő naptári évre áthúzódóan ezt az időtartamot meg kell növelni a 3. § (2) bekezdése szerint megállapított, ki nem adott szabadság napjaival. A munkáltató legkésőbb a programba történő belépését követő tizenöt napon belül, illetőleg minden év január 15-ig felhívja a programban részt vevő figyelmét erre a jogosultságra. A programban részt vevő az igénybevételt megelőzően legalább tizenöt nappal jelzi a munkáltatónak ezen időszakok kezdő időpontját és időtartamát."

Vagyis: a programban történő részvétel időtartama alatt is van olyan időszak, amelyre vonatkozóan a munkáltató munkavégzésre utasítást nem adhat, és ezen időszak hossza azonos a programba történő belépését közvetlenül megelőzően irányadó évi rendes szabadsága mértékével.
Ez a régi rend szerint, ha pl 36 munkanap szabadsága volt, ez valamivel több, mint 1,5 hónapnak felel meg. Amikor a "szabadságát kivenné" pl. július - augusztus hónap között, akkor annyi ideig nem kell bemennie munkahelyére.

Nálam a munkáltatóm megírta, hogy erre az évre járna 36 nap szabadság, de azt kiadottnak tekinti, mert a munkavégzés alól felmentett.

Kedves Lukács Vera!

Nagyon köszönöm a választ, igazán kedves Tőled, hogy ilyen gyors voltál.
Most legalább már ezt is tudom, ugyanis erre nem hivták fel a figyelmemet. A két időszakot olvastam, de nem értettem.
Most már csak az a gondom, hogy a munkára berendelés ugy történik, hogy hétfőn,szerdán, pénteken kell bemennem 50 km-ről, teljesen váratlan időpontokban.
Ha azt még megtennéd, hogy erre is válaszolnál, hogy köteles-e a munkáltató irásban kiadni azt, hogy mikor kell dolgoznom.
Mégyegyszer köszönöm: Üdv. Erzsi

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!