Ügykezelők!

Szeretnék az ügykezelők jogviszonyáról, bérezésükről szakember segitségét kérni, hogy a köztisztviselői törvény miért különbözteti meg az ügykezelőket ? Egyáltalán tudják, hogy az ügykezelők milyen munkát végeznek ? Természetesen a kérdeseket annak kellene megválaszolni aki ezt meghozta. Nevetséges, hogy egy polgármesteri hivatalban egy középfoku végzettséggel rendelkező köztisztveselőnek magasabb/besorolási szorzója mint az ugyanolyan végzettséggel csak ügykezelőnek nevezett köztisztveselőnek. Ha minimum középfoku végzettséget irnak elő a köztisztviselőknek miért nem egyforma a szorzó az ügykezelőknek .?

Szerintetek jo választás? : Makó,közszolgálati ügykezelő és ez irányban tovább tanulni? Pályaválasztás elött állok és ezt javasolták,tudom hogy ismeretlen emberek irnak majd hozzászólást,de azért kiváncsi vagyok!És szerintetek jo dolog e hogy egy osztalytarsammal mennek oda ( o is erdeklodik a sulival kapcs.)

Elmondanám nektek, hogy ugyan ügyintézői besorolásom van, de a besorolásom szerinti bérem nem éri el a mindenkori bérminimumot ezért 122.000 ft-ra kiegészítik. 27 éve szociális ügyekkel foglalkozom, és a döntéshozatal és ügyfelezés mellett postázok, iktatok, tértivevényezek stb.

Hát igen. Lenézik az ügykezelőket, pedig sok helyen tapasztaltam, hogy nélkülük megáll az élet! És fuss ide, fuss oda, csináld meg helyettem....stb. Ja és a bér is: speciel én bruttó 89 000 Ft-ot keresek. A mellém felvett közhasznú bruttó 89 500 Ft-ot. És én nézzem át a munkáit, amit az ügyintézők kiadnak neki, mert én vagyok a felelős az elintézett dolgokért. Nem viszek haza nettó 70-et, de mindenki helyett és mellett dolgozzak. A másik meg röhög rajtam.

Segítséget kérnék (és egy kis biztatást)! Ha minden igaz, januártól közalkalmazottből kormányzati ügykezelő leszek (már most úgy látom, hogy sajnos!) Közalkalmazott bérbesorolásomhoz (D11) 30 és fél évem van elismerve. Egy új info szerint a kormányzati ügyekezelő (tényleg, ez most kormánytisztivelői státusz vagy mt alá tartozó?) bérbesorolásomhoz a gyest, gyedet nem fogják beszámítani, illetve a munkavégzés nélküli szolgálati ? vagy munkaviszony? hat hónapot meghaladó időszakát csak hat hónappal ismerek el. Tényleg így van?

"változás"!
Ha valóban ügykezelő leszel, köztisztviselőként, akkor nagyon megjártad, mert az ügykezelők csak 10 évenként lépnek sorosan. A közalkalmazotti törvényben sincs ilyen, ott még az alapfokú végzettségűeknek is 14 fizetési fokozat van, ellenben nekünk 6. Még mindíg csak cselédnek tartanak bennünket.

Sajnos most már biztos, hogy ügykezelő leszek, csak még azt nem tudom, mennyi szolgálati(?) viszonyom lesz elismerve. És sajnos nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy csak tízévente léphetünk kategóriát. És azt is látom, hogy megalázóan kevés a fizetés. És azzal is tisztában vagyok, hogy még a szabadságom is kevesebb lesz. Idén 31 napon volt, jövőre talán 28. És azt is tudom, hogy "és"-sel nem kezdünk mondatot, de ez most így jött ki belőlem ... Nagyon el vagyok keseredve, egyáltalán nem értem, hogy köztisztviselőként, illetve kormánytisztviselőként miért van ez a megalázó megkülönböztetés. Ettől még a közalkalmazotti státusz is sokkal jobb (volt, sajnos). Amikor felvettek, csak ügykezelői státusz volt, azért tettek oda, de ügyintézői feladatokat is ellátok. Most csak azt nézik, "ügykezelő", és kész. Pedig állítólag a munkaköri leírást is figyelembe veszik, de nem ezt tapasztaljuk. Szóval, nagy az elkeseredés ...

Nem akarlak elkeseríteni, de sok jóra nem számíthatsz, 30 év szolgálati jogviszonyíg teljesen mindegy, hogy mennyi szolgálati időd van, az 1-4 fizetési fokozatig teljesen megegyezik a minimálbérrel. Utána már csak 2 fizetési fokozat van.

nem vigaszként, de a közalkalmazotti bértáblába a nem diplomás bérnél hasonló igazságtalanságok vannak. Egy csomó kategória megegyezik a minimálbérrel, mert az nőtt, a bérek meg befagyasztva.

Ehhez képest a pedagógusoknak 200-300 ezres béreket ígérnek.

Nem tőlük sajnálom, csak aránytalannak tartom.

A szakszervezet ez ellen miért nem lép fel? Az átkosban sem volt olyan, hogy egy 30 éves munkaviszonnyal rendelkező ugyanannyit keressen, mint egy kezdő?

Kedves ügykezelő!
Én a napokban írtam az MKKSZ főtitkárának az ügykezelők problémájáról. Nem tudom, hogy lesz e foganatja. Szerintem nem érdekel senkit. Helyi szinten Én ígéretet kaptam a szakszervezettől, hogy írnak a nevünkben, hátha egy hivatalos levéllel jobban fognak foglalkozni, de ez eddig nem történt meg. Én is nagyon el vagyok keseredve. Szerintem míg egy országgyűlési képviselő nem indítványozza, addig ne számítsunk semmire. Akkor talán foglalkoznának az ügyünkkel. Csak azt nem értem, miért kezelnek úgy, minket, mintha semmi szakképesítésünk nem lenne?

37 éve dolgozom, szégyen, hogy 78 eFt-ot viszek haza! Valóban az ügykezelőkkel senki sem foglalkozik? Vagy esetleg fel kellene magunkra hívni a figyelmet? Úgy gondolom, ugyan olyan lelkiismerettel és becsülettel ellátjuk a munkakörünket, mint az ügyintézők. Szerencsétlenségünkre olyan helyzetben vagyunk, hogy a munkáltató döntheti el, ad-e többet a minimumnál. Ő viszont azzal érvel, hogy nincs rá keret. Ezzel el is vagyunk intézve :(

Én is 20 éve dolgozom és minimálbérem, pont ugyanezt a választ kaptam, hogy nincs rá keret. A mi munkánkat semmibe veszik, pedig rengeteget dolgozunk. Undorító ez a világ. Én nagyon szeretem a munkámat, és mégsem vagyok megbecsülve.

"A benyújtott NAV tervezet bértáblája álláspontunk szerint több hibát tartalmaz, nem egyértelmű a közalkalmazottak és fizikai dolgozók besorolása, és előfordul olyan eset is, amikor a kollégákat nem lehet besorolni, mert nincs rá szorzószám.
Az is hiba, hogy sok esetben az előmenetel megreked, mert a tábla nem elég széles. Egyeztetés nélkül kivették a pótlékokat is, ez pedig majd az újonnan rendszerbe lépő kollégákat érinti hátrányosan.
Az évre az érdekeltségi jutalom (mozgó bér) kifizetését nem tervezik, és a NAV törvény elfogadása is a jövő hét elején várható, ami az önálló Vám- és Pénzügyőrség megszűnését jelenti.
A fentiek értelmében 2010. október 26-án (kedden) 18.00-tól a Nemzetgazdasági Minisztérium elé fáklyás demonstrációt hirdetünk, tiltakozva a jövedelmek ez évi példa nélküli csökkenése ellen, illetve a NAV törvény bértáblájának hiányosságai miatt.
A rendezvény helye: Nemzetgazdasági Minisztérium (Budapest, V. kerület, Honvéd u. 13-15.)
A rendezvény ideje: 2010. október 26. (kedd) 18:00 óra
A rendezvény tervezett napirendje:
· 17.30 – 18.00 – gyülekezés a demonstráció helyszínén (Budapest, V. kerület, Honvéd u. 13-15.)
· 18.00 – 19.00 – demonstráció kezdete, himnusz, demonstrálók köszöntése, beszédek elhangzása
· 19.00 – 19.15 – demonstráció vége, a helyszín elhagyása.
Kérem, hogy a demonstráción megjelenni szándékozók létszámát (név nélkül) visszajelezni szíveskedjetek október 25. 16 óráig!
Kérem, aki VPFSz logós, zöld széldzsekivel rendelkezik, a demonstrációra hozza magával.
Felhívom mindenki figyelmét, hogy a demonstráción civil ruhában történik a részvétel, ezért egyenruhában senki ne jelenjen meg.
A tüntetéshez fáklyát a helyszínen biztosítunk.
Kérlek benneteket, hogy a demonstráción megjelenni és a tagságot mozgósítani szíveskedjetek! Különösen számítunk a fővárosban dolgozó szakszervezeti tagjaink, illetve a nem szakszervezeti tag kollégák megjelenésére is.
Tisztelettel: Holecz Gábor elnök"

Szerintem itt arról van szó, hogy januáról összevonják az Apehet és a Vám és Pénzügyőrséget Nemzeti Adó és Vámhivatal néven. Ez lesz a NAV. De a szervezeti forma tulajdonképpen mellékes, mert ők is az új közalkalmazotti + köztisztviselői ill. kormánytisztviselői és egyéb bértábla ellen szeretnének szót emelni. Azt ugyan nem tudom, hogy ez érinti-e az ügykezelők bérezését, de aki ügykezelőként közalkalmazotti besorolásban volt eddig, azét a jövőre nézve biztosan. Történetesen ne számítsanak jó pár évig bárminemű emelésre. Gondolom erről lehet szó...

Köszönöm a választ! Ezek szerint 27 éves munkaviszonnyal elégedjünk meg a minimálbérrel. Ezen azért csodálkozom, mert az állam ugyanazt csinálja, amit a multik, minimálbérért alkalmaz és még tapsoljunk is neki. Csak azt tartom furcsának, hogy a médiából csak azt halljuk, hogy az átlag feletti keresetüek mennyivel fognak többet keresni. Van úgy, hogy + két minimálbérrel (140.000. Ft).És mi örüljünk, hogy 200.- Ft-tal többet keresünk. Ez még mindig az idei évhez képest - 4.800.- ft. De senki nem fog rosszul járni. Kérdem én mit csinál a szakszervezet?

Én sem értem mit csinál a szakszervezet? Hova tudunk mi ügykezlők fordulni? A magas keresetünk az új adókulcs szerint megint csökkeni fog. Szép lassan elfogy a fizetésünk.

Nem akarok senkit elkeseríteni, de a 2012. évi bérünk még szebb lesz, alig haladja meg a nettó 60 ezer Ft-ot! (100 ezer Ft bruttónál, amit "kiérdemeltünk" közel 30 év alatt!) Lassan mi fizetünk, hogy dolgozhatunk! A sok segélyen élő "háziasszony" meg röhög rajtunk!

2008-ban 79.000.- Ft volt a nettóm, most 73.000.- Ft.

Nem tudom mi az a NAV, légy szíves tájékoztass!

Nem hiszem, hogy szándékosan, de félreértettél. Igenis, nálunk ezzer megy a meló és ha hiszed, ha nem a felső körökben is - látom, tapasztalom. Amikor jönnek hozzánk iratot leadni, számot kérni ott ragadnak 5-10 percere és megkérdezik mi újság velünk és viszont. Mivel sokan vannak/vagyunk ez sokszor 5-10 perc - én így értettem, hogy "folyton dugig van az irodánk". Ezt semmiképp nem ítélném károsnak, az lenne a szégyen, ha csak úgy elmennénk egymás mellett nap mint nap.

Sziasztok!
Én is ügykezelőként dolgozom (Szegeden)csupán vendéglátós középiskolai végzettséggel és azt hiszem én vagyok az ellenpéldája mindannyiotoknak. Egy annyira rendes vezetői gárdát fogtam ki, hogy mindenféle kiskapukon keresztül elintézték a netto 97e ft-os fizetést. (Nem kizárt, hogy épp ez lesz a vesztem jan 1-ével). Szóval határozott időre (2 évre) vettek fel úgy, hogy papíron egy magyasabb beosztású és fizetésű hölgyet helyettesítek. Így ennek a hölgynek a béréhez tudták igazítani az enyémet... sőt, még magasabb bért is tudtak volna adni, csak azért nem tették, hogy ne legyen annyira kirívó.
Szomorúan olvason azt is, ahogy sokan a bánásmódról és a lenézésről írtok. Itt ennek csíráját sem tapasztaljuk, pedig vagyonk egy páran ügykezelők. Az irodánk folyton dugig van magasabb beosztású kollégákkal, akik dumálni jönnek... sokszor úgy kell őket "kirugdosni", mert annyi munkánk van, nem érünk rá velük foglalkozni, de természetesen jól esik, hogy odafigyelnek ránk és egyenrangú félként kezelnek.
Csak azért írtam le mindezt, hogy ellenpéldát is lássatok. Sokszor a vezetők is tudnak tenni értetek, csak kérdés, hogy akarnak-e. Nekem szerencsém volt...
Kívánom mindenkinek, hogy jobbra forduljon a sorsa!

"Az irodánk folyton dugig van magasabb beosztású kollégákkal, akik dumálni jönnek... sokszor úgy kell őket "kirugdosni", mert annyi munkánk van"

Ebből látszik, hogy nagyon ráérnek ott a hivatalban. Majd elküldöm mail-en az új testületi többségnek ezt a szép hozzászólást, így talán nyernek tippet a lefejezésekhez.

Tisztelt 15:43-as!
Lám, már száma is van! Lehet jelenteni.
Őszintén remélem, hogy beírását poénnak szánta. Közlöm, hogy annak nagyon rossz.
Így, október 23-ához közeledve, munkakörömből adódóan is sokat foglalkozom a forradalom kirobbanása előtti történésekkel, emberi megnyilvánulásokkal. Nemcsak a felelős pozícióban lévőkével, hanem az ún. kisemberek hatalomhoz való viszonyulásával is. Az Ön fenyegetése meglehetősen "hajaz" jónéhány, akkoriban feltörekvő ember módszerére. Akkor is voltak olyanok, akik úgy "nyerték a tippet," hogy mások jelentettek.
Szép új világ!
Remélem, azért névvel küldi az emilkét!

Látod, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy egy jószándékú beírás mennyi kellemetlenséget okozhat ha teljesen azonosíthatóvá teszed magad.

* Szeged
* vendéglátós középiskolai végzettség
* határozott időre (2 évre) vettek fel
* ügykezelő

Mindentől független felháborít, hogy vannak szavak, amiket a Közigazgatással együtt lehet használni:

* mindenféle kiskapukon
* papíron egy magasabb beosztású és fizetésű hölgyet helyettesítek
* sőt, még magasabb bért is tudtak volna adni, csak azért nem tették, hogy ne legyen annyira kirívó.

Mindegy, hogy ügyfél vagy dolgozó az érintett, tényleg itt volt már az ideje, hogy új korszak kezdődjön.

Kedves vendég!
Most aztán már végképp nem értem!
A címlap bejegyzésére 155 hozzászólás érkezett. Ennek a 90%-a sajnos, arról szól, hogy mennyire semmibe veszik az ügykezelőket stb. stb. Igazán méltánytalan, hogy a bérezésük hihetetlenül gyenge, ugyanakkor mindannyian tudjuk - akik megfordultunk a hivatalokban -, hogy a szakterületükön /de egyéb téren is/ önállóan, felelősen intézik az ügyeket. Sokszor tapasztalom, hogy csak aláírásra visznek egy levelet a felettesükhöz. /A félreértés elkerülése érdekében hozzáteszem, hogy ezzel nem azt kívántam mondani, hogy a felettesnek nincs tennivalója./
Aztán jön egy ügykezelő, aki örül a bruttó 90-egynéhányezres fizetésének, s üdítő kivételként számol be arról, hogy náluk emberi a munkahelyi légkör. Nem érzi magát -csupán - iratgyártó gépnek.
S kit fenyegetnek meg a honlapon? Hát, pont ezt az embert és a munkatársait!
Én ezt valóban - az általad várt -új korszak kezdeteként értékelem.
Viszont szeretném, ha elmagyaráznád: Most panaszkodni szabad csak? Vagy az a nem mindegy, hogy milyen színű településen él, akinek van némi öröme a munkájában?
Légy szíves, világosíts fel!
Köszönöm szépen.

Örömmel olvastalak (ahogyan a munkájában örömet lelő vendéget is végre)!
Egyetértek veled!
Üdvözlettel: bagoly

Ébredjetek már fel, most hogy jobban áttanulmányoztam a köztisztviselők bértábláját a következő megállapításra jutottam.
az ügykezelők 20 éves munkaviszonyig nem kapnak semmilyen béremelést, mivel a bértábla szerinti összeg nem éri el a minimálbért. Ugyanez a helyzet a középfokú ügyintézők bérénél is, ez viszont 6 év.
ez az arány évről évre rosszabb lesz, ha nem történik semmi. Szerintetek hová fordulhatunk?

Véleményem szerint sehová nem tudunk fordulni. A vezetőket ez egyáltalán nem érdekli, mindenki a saját gesztenyéjét kapargatja (lásd: közigazgatási alap- és szakvizsgák, ahol egy nap alatt megkeresnek egy egész havi bruttó fizetésünket, mmunkaidőben meg hivatali gépkocsival). Mi meg tudjuk be azzal, hogy van munkahelyünk. Ki venné a bátorságot, hogy "pampogni" kezdjen! Most?

Sajnos ez a valóság! 90 % akit nem becsülnek meg. Az a ritka, ahol értékelik a munkát is. Csak az a baj, hogy a kollegáknál is ez az arány, ami már szomorú!

Megmondom őszintén, titkon azért reménykedtem abban, hogy a Ktv. módosításában több figyelmet szentelnek az ügykezelőknek. Ehhez képest pár sorral elintéztek bennünket, ott ragadtunk, ahol eddig is voltunk, csórók maradtunk! Ráadásul minden héten elmondják nekünk, hogy új időszámítás kezdődött, ezért vigyázzunk, mert a másodperc töredéke alatt kirúghatnak bennünket, hogy a lábunk se éri a földet.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!