13.havi illetmény

Ha valaki tudja a választ kérem irjon. 2007. nov.30-al megszünt a köztisztvieslői jogviszonyom. 2007. december 3-án ismét köztisztviselőkén dolgozom, de csak azért 3-tól mert dec. 1-e szombat. A kérdésem az, hogy december hónapra megillet-e a 13. havi illetmény?

Szakdolgozatomhoz kellene valmilyeny aktuális anyag a 13. havi illetményről. Aki ebben érintett,az tudna nekem segíteni?Főleg ezok az alkotmánybírósági határozatok,amelyek erről szólnak.
Előre is köszönöm!

Én is szeretnék kérdezni. 2008 október 31-én megszűnik a közalkalmazotti jogviszonyom. Igaz-e hogy vissza kell fizetni a januártól szeptemberig időarányosan kifizetett 13. havi béremet. Aki tud segítsen , a törvényre hivatkozva. Köszi.

Ahogy olvasom a mai híreket, ez az asztal átmenetileg (véglegesen?) szünetelni fog....

A 14. havi fizetés kifizetésének van valamilyen határideje, vagy erre vonatkozó jogszabálya?

köszönöm

Mi lehet az a 14. havi??? Bár lehet van máshol...

"Ha elsőre nem sikerül, akkor próbáld lelkesebben"
Üdv: Gizus

Elvileg nem, ugyanis a 13. havi illetmény a munkaviszonyhoz (közszolgálati jogviszonyhoz) kapcsolódik. Azaz mivel 2007. nov. 30-al megszűnt a munkavszony, a "végelszámolást" meg kellett csinálni. A 2007. évre járó 13. havit időarányosan kellett kifizetni. (Ktv. 49. § (1) és (5)). Az újabb közszolgálati jogviszony létesítésével újraindul a számolás (nem folytonos a munkaviszony), így tárgyévben már nem lesz legalább 3 havi közszolgálati jogviszony, így decemberre nem jár a 13. havi. (Ktv. 49. § (6) a))

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!