diploma elfogadtatása

Kaphatok-e diplomás bért, ki dönt erről, én tudok-e tenni valamit annak érdekében, hogy kaphassam?

2 éve szereztem diplomát. A cégnél, ahol dolgozom nem feltétel, a személyügyes szerint nincs is rá szükség és "nem is szakmai végzettség" a szociális munkás, pedig minden ott tanult tárgynak hasznát veszem a munkám során.
(konkrétan büntetőjogot is tanultunk a többbi idevágó tárgy mellett, szakdolgozatom témája: családon belüli erőszak volt.)

(Jelenleg 41 évesen 72.000,-ft netto fizetésem van. 6 éve rendőrségen dolgozom előadó munkakörben, közalkalmazottként. A hivatásos állománynál elfogadják ugyanezt a diplomát.)

Csatlakozom a kérdés feltevőjéhez, sőt az én helyzetem még cifrább.
Konkrétan: közalkalmazott vagyok. Kórházban dolgozom ápolónőként. 3 éve végeztem diplomás ápolói szakon, de mivel a munkaköröm csak az E kategória megszerzését írja elő kötelezően, ezért esélyem sincs, hogy az F kategóiát megkaphassam.
Ill. csak akkor, ha vezető beosztásban dolgoznék ( pl.főnővérként).
Mert: "A közalkalmazott osztályokba történő besorolása kizárólag az adott munkakörre előírt végzettség, illetve szakképesítés, szakképzettség alapján történhet."
Tehát az adott szakmát, melyben dolgozom és melyet 100%-ban használok a munkám során, hiába tanultam ki felsőfokon, csak középfokon díjazzák, ezt írja elő a munkaköröm.
Viszont azon agyalok, hogy a törvény ezen része alkalmazható lenne-e a kérdés feltevőjére, vagy akár rám is ?
"Ha a közalkalmazottnak a munkaköre ellátásához a besorolás alapjául szolgáló iskolai végzettség, illetve szakképesítés, szakképzettség mellett a kinevezésében feltüntetett további szakképesítésre, szakképzettségre is szükség van, és azzal a közalkalmazott rendelkezik, és azt a munkaideje legalább 10%-ában hasznosítja, akkor a garantált illetmény egy további szakképesítés esetén legalább 5%-kal, kettő vagy több további szakképesítés esetén legalább 8%-kal növekszik."

Köztisztviselő vagyok, ügykezelőként dolgozom. Tavaly végeztem igazgatásszervezőként. Engem sem soroltak át mondván, hogy az ügykezelői munkakörhöz nem kell a diploma. Tehát diplomával ügykezelő vagyok ügykezelői fizetésért.

Nem értem, hogy a "D" kategóriába középfokú végzettségűeket soroljuk, akkor miért nem kapják meg a középfokú végzettségű minimálbért, amelynek az összege 86.300Ft 2008.01.01-től. Hogy lehet, hogy ők 79.000Ft-ra vannak besorolva?

a munkakör amit betöltesz az határozza meg, hogy az milyen besorolás.

ha elöl hátul doktor vagy, és elmész mondjuk titkárnőnek, akkor természetesen titkárnői fizetést kapsz.

szerintem, de ez nem jelent semmit.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!