0,4 nyugdíjnövelés kinek jár?

2007.április 14-én mentem előre hozott nyugdíjba (38 év igazolt munkaviszony és 57 év betöltése). Továbbra is dolgozom közalkalmazotti jogviszonyba. Találtam egy cikket : aki a járulékot fizet 365 biztosítási nap után után nyugdíjnövelésre jogosít. Az aktuális nyugdíjat a 365 nap alatt elért átlagos havi járulékalap (bruttó bért kell alatta érteni?) 0,4 százalékával lehet - kérelemre - emelni.
Megpróbáltam érdeklődni, interneten megnézni, hogy pontosan hogy kellene értelmezni. A munkahelyemen azt a felvilágosítás kaptam, hogy akik előre hozott nyugdíjba mentek és tovább dolgoznak azokra ez nem vonatkozik.

Próbáltam több helyen is utána nézni, eredmény semmi. Gondoltam az olvasók között van valaki aki tudja a választ és segít nekem valamilyen formában.

Köszönet és üdvözlet
Magdi

Kedves Magdi!
A kollégái szerintem erre gondoltak: Tny. 21. § (2) Aki az öregségi teljes nyugdíjra jogosultsághoz előírt szolgálati idővel rendelkezik, és a - 7. § (1) és (4)-(5) bekezdése szerinti - reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése után a nyugdíj megállapítása nélkül legalább 30 naptári napra szolgálati időt szerez, nyugdíjnövelésben részesül. A nyugdíjnövelés mértéke minden 30 nap után az öregségi nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj 0,5 százaléka.

2007. január 01-től amennyiben nyugdíj mellett munkát vállal, és a bérébő vonnak nyugdijjárulékot, megilleti az évi járulékfizetés alapján a 0,4 százalékos nyugdíjnövelés.

Üdvözlettel: Noémi

Kedves Noémi!

Köszönöm a segítséget.

Ha jól értem: 2008. április 15-ig dolgozom, akkor meg lesz a 365 nap és jár nekem 0,4 nyugdíjnövelés.

Üdvözlettel: Magdi

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!