Közalkalmazotti bérek - talán nem is olyan alacsonyak?

Tisztelt közalkalmazottak! Megnéztem az itt közölt tervezett közalkalmazotti bértáblázatot. Elszomorító.
Elszomorító az is, hogy egy átlag melós - mint én is - ennek a töredékét keressük meg bruttóba, háromműszakos munkarendbe, napi három órás utazás mellett. Nehéz fizikai kétkezi munkát végzek havi bruttó 100.000Ft-ét. Kikapok belőle 68-70.000-Ft-ot jobb esetben. Nincsen étkezési hozzájárulás, karácsonyra egy kis mellékes, 13. havi fizetés, semmi... Ehez mit szólnak!
Szerintem jó lenne, ha egy kicsit visszafognák magukat azok a közalkalmazottak, akik napi max 4 óra munka után fel vannak háborodva, hogy a többit nem akarják kifizetni. Tudom, hogy sokszor munka után is munka van, de ezt a maradék 4 óra alatt bőségesen el lehetne végezni.

Köszönöm, hogy írhattam, s vegyék figyelembe, hogy a közalkalmazottakon kívül másfajta melós is dolgozik, fele annyi bérért.

Az lenne a kérdésem ha valaki közalkalmazott és van szakmunkás bízonyitványa de nem tartozik egyátalán a közalkalmazotti munkályához megkaphatja a 180500ft-ot?

Tisztelettel érdeklődöm, hogy 20 év BM. szolgálati jogviszonyom( Határőrség, Rendőrség) beszámítható-e újonnan létesítendő közalkalmazotti jogviszonyba?

Sziasztok!

Elszomorodva látom ezt a honlapot...Sajnos valóban nem keresnek eleget a takarítók! Én jelenleg egy irodista vagyok, és tudom mi az a kemény munka amit elvégeznek. Édesanyám általános iskolában takarít.Ugyan tanulhatott is volna, mint ahogy az egyik okoska itt írta, de akkor felteszem a nagy kérdést: Ki fog takarítani helyette? Vagy szemétben szeretnénk élni? Kissé tisztelni kellene már ezt a munkakört, mert pont ez az amit nem csinálna meg a legtöbbje. Gondolkodóba ejtett, hogy csak egy-két kerületbe az iskolákba kiteszek olyan álláshirdetéseket, ahol jobban fizetek, és nem kell hozzá max 8 általános. (VAN ilyen,időseknek, és fiataloknak is csak nem tudják hol..) Szóval a végén ki is fogja elvégezni ezt a munkát ha ennyire nem becsülik meg sem emberileg sem pénzügyileg?

Teljesen igazad van Anett,

A közszolgák bére sem sok, legalábbis a végeken biztos nem, az ápolási díjon lévők(a hozzátartozó ápolását vállaló közeli hozzátartozók) igen szerény jövedelmét is kifogásolja. Mardjunk annyiban egyik sem sok. Dolgoztam közszolgaként, úgy hogy közben az egyre romló egészségi állapotú hozzátartozónkat (férjem anyukája) ápoltuk-ápoljuk családi összefogással. Nos az ápolási díj összege nettó havi 26.550.- Ft volt - az egyik családtag nevén futott az ápolási díj, de természetesen az ápolás oroszlán részét mi csináltuk, ami azt jelentette, hogy munka előtt munka után, ha kellett éjjel is rohantunk hozzá... fizetünk egy ápolót is napi 2-3 órában, aki szintén amíg mi dolgozunk úgymond rá néz(na erre el is menet az ápolási díj összege) ... Én úgy érzem közszolgaként is maximálisan igyekeztem becsülettel és jól végezni a dolgomat, nettó 85.000.- Ft-ért... úgy hogy közben a lelkiismeretem(-ünk) is tiszta mivel a betegünket nem adtuk szoc. otthonba... és maximálisan a tőlünk telhetően immáron már 5. éve látjuk el ha kell éjjel, hétvégén a betegünket.. Ma már az ápolási díjat nem kapja a családtag hisz az ő életére is gondolnunk kell.... dolgozik 8 órában... maradt a saját zsebből fizetett ápoló... Nagyon sajnálom az ápolási díjon életben maradni próbáló ápolókat - már aki nem kibúvónak használja, mert bizony van aki csak kibúvónak használja - de így beszélni a közalkalmazottakról , köztisztviselőkről.... úgy, hogy semmit nem tud róluk....

szia igen nagyon sok a 89e ft napi 8 óráért mikor egy átlag magyarnak 150 kellene minimum havonta kérdem én ha te 70et keresel ennyi melóval miért nem váltassz milyen beosztásba vagy? ugyanis betanított munkásnak megfelel de szakmunkásnak min 120 kellene lenni a másik hogy szívesen látlak nálunk egy napra hogy kipróbáld milyen mikor dolgoznál és ordibáló gyerekek vesznek körbe ja nekünk sincs se cafeteria se 13 havi sem semmi havi fix 89

http://nertars.blog.hu/2016/09/19/nerberemeles_az_egeszsegugyi_szakdolgozoknak_909

Vajon miért olyan fontos, hogy csak a közszolga béreket emeljék? Más területen miért nem emelnek?
Pl. az ápolási díjakon? Miért is olyan alacsonyak évek óta az ápolási díjak? Miért nem fontos ez a közszolgáknak? Hol itt az egyenlő bánásmód megvalósulása a bérezésekben? Miért nem fontos ez senkinek sem a közszolgáknál? Csak a saját élethelyzetük? Akkor mitől közszolga az, aki csak a saját bérével törődik? Holott, az Ő esetleges fizetésének a hátterét, pont attól vonják el, akinek a legnagyobb szüksége lenne rá. A köz javára a legtöbbet teszik! Az otthon idős betegeiket ápoló nők! Mert az egészségügyben dolgogó közszolgák ezt a munkát már nem végzik!Ápolási díjjal nem érik be. A nővérek helyett, meg ápoljon, a semmiért a családtag. De az Ő érdekeiket, már a közszolgák nem védik!

Kedves nem pedagógus pályán dolgozók!Egy pedagógus nem napi 4 órát dolgozik, hanem általában 10-12 órát. Van naponta 5-6 tanórája, amelyeket nemcsak meg kell tartani, hanem legalább óránként 1-1 órát fel kell készülnie a tanításra. A dolgozatok kijavítása több órát vesz igénybe. Alsó tagozaton ehhez még hozzájön gyerekenként napi legalább 4- 5 füzet,(munkafüzet vagy egyéb)átnézése. Egy osztály átlagosan 25 fős. Számoljunk csak 4 füzettel gyerekenként. (" Robotgépek vagyunk"ezért 2-3 perc alatt kijavítunk, szövegesen értékelünk,stb. egy füzetet.) 25-ször 4 db = 100 db 100-szor 2 pec = 200 perc 3 óra 20 perc. SZÓVAL 5-6 TANÓRA,+ 5-6 óra felkészülés + minimum 3 óra füzetjavítás = 13-15 óra munkaidő. JA!!!! ÉS HOGY HAZAVIHETEM, ÉS ÉJJEL ALVÁS HELYETT DOLGOZHATOK RAJTA? MERT UGYE CSALÁDOM IS VAN? S ŐK IS FONTOSAK! Nem fél( 4 órás, hanem 12-14órás) munkaidőben, hanem másfélben dolgoznak.Túlórapénzt nem kapnak.

Mélységesen egyet értek azzal, amit leírt. Férjem pedagógus, nem csupán napi 5-6 órát dolgozik, hanem azt lehet mondani, hogy éjjel-nappal. Otthon is folyamatosan dolgozik, dolgozatot javít, állít össze. Sokan azt hiszik, hogy a dolgozatokat, témazárókat csak úgy a sarokból szedik a pedagógusok, vagy letöltik az internetről. Hát kérem szépen, azt is a tanárnak kell összeállítania. Szombat-vasárnap is dolgozik a férjem otthon, mert nem tud mást csinálni. Úgyhogy én átérzem maximálisan a pedagógusok helyzetét.

Szia!

Nagyon nem értek veled egyet! A pedagógusoknak most van elfogadható bérük, de soknak semmiképp nem nevezhető. Egyrészt NEM NAPI 4 órát dolgoznak, másrészt aki irigykedik, menjen, tanuljon, és kaphat ennyit. Mert te a fizetésedért gondolom nem tettél le egy-két diplomát. Engem midig felháborít, mikor tanulatlanok kritizálják a tanult emberek bérét, miközben gőzük sincs, mit jelent tanulni, mennyi idő, energia és pénzbefektetés annak érdekében, hogy ne ott legyen egzisztenciálisan, mint akinek semmi végzettsége. Mondom mindezt úgy, hogy nekem aztán igen alacsony volt a bérem és fizetésem, be is dobtam a törölközőt.

Kedves Fekete Györgyi!
Én egy neves közszolgálati intézetben vagyok informatikus ami országonként csak egy van... Jelenlegi bérem 102e nettó. Ketten vagyunk 300 felhasználóra és 300 sz.gépre. + szerverek és országos rendszer felügyelete. A nagy nem tanulásról annyit, hogy 2 diplomával 80e Ft.-os nettó bér illeti itt a dolgozókat napi 10 óra munkával és hétvégi munkavégzéssel... Ennyit a hozzászólásáról! Ja és még annyit, ha ez az intézet nem lenne, akkor még rosszabb helyzetben lennének az emberek egészségi állapota... (tífusz,kanyaró stb...) Semmi extra juttatás. Bérlet oszt ennyi. Kérem ne szóljon bele olyan ügybe, amibe nem lát bele.
Üdvözlettel: Egy Közalkalmazott

Kedves Egy Közalkalmazott!
Ha te nettó 102 eFt ért dolgozol két diplomával, akkor vagy a diplomáidnak semmi köze az informatikához (népművelő), vagy h....lye vagy a szakmához, mert egy jó informatikus talál munkát 300-400 minimum nettóért

Ezt az Informatikus menjen máshová dolgozni fejezzük be, vagy ha nem akkor a pedagógus is menjen máshová dolgozni és ne sírdogáljon.
Én informatikus vagyok elmentem máshová dolgozni /versenyszféra, fele annyi munka dupla bér/, és visszamentem a régi helyemre látogatóba. Nagyon nagy a baj hiszen informatikust kéne felvenni aki fele annyit keres mint az átlaginformatikus és napi 12 órát gályázik és kapnak népművelőt de az nem tudja ellátni a feladatot. Ugye.

Kedves Egy közalkalmazott!
Nagyon nagy hiány van a jól képzett informatikusokból a versenyszférában is. Ott sokkal jobbak a bérek. Miért nem keres ott állást? Olvasva, ez egy egészségügyi intézmény lehet, ahol most dolgozik. Nem akarok beleszólni, mert nem ismerem a körülményeket. A közszféra nem becsüli meg a munkavállalókat. Igaz, hogy én is ott dolgozom, de sokkal jobb fizetéséért ami most emelkedni fog. Ja, voltam pedagógus, egyetértek a Fekete Gyöngyivel. Mellesleg 3 diplomával rendelkezem.
Üdv. egy kormányablak ügyintéző

Rendszergazda vagyok egyetemen.
54 éves.
Fizetésem:
2008: 151e bruttó
2013: 159e bruttó
2016: 165e bruttó
Ki lehet számolni eddigi egész életemben kerestem kb /mai értéken/ 30 mil Ft-ot.
Ebből kellet volna gyereket nevelni /lakás-rezsi-gyerektaníttatás-nyaralás-ótó...stb/
Ami van: szoba-konyha és nyomor.
Amit kell tenni ezért: Gépterem üzemeltetése szerverekkel, amin Microsoft active directory, és MAC open directory fut, DNS, WINS, DHCP, routolások üzemeltetése. Mentéseket logokat felügyelni. Mindenfajta bővítés esetén megszakérteni, megtervezni, és kivitelezni a feladatot. Hálózat üzemeltetése CISCO layer3-as routerekkel, amelyek VLAN /szegmentált IP/ hálózatra vannak konfigurálva. Teljes szegmentált IP hálózat felügyelete. Alkalmazás szerverek felügyelete.
Na és akkor jönnek a felhasználók: 150 asztali gép. Most állunk át win 10 re, január óta csinálom este 8-ig 10-ig minden nap. 100 laptop. 100 zsebkütyü játék, az a laposizé okos vagyok mert nekem ilyen van doboz. Printerek, scannerek üzemeltetése.
Na akkor jön az oktatás támogatás: Minden projektor üzemeltetése. Minden tanóra előtt össze kell dugni a projektort és a számítógépet a tanteremben, mert a tanárok erre képtelenek. Ha egy tanár meghallja azt hogy menj rá a c diskre, a válasz én nem vagyok rendszergazda nem tudom mi az.
Ami még van: Minden adminisztráció az oktatási hivatal, KLIK, kormányzat...stb felé. /felmérések, adatok szolgáltatása/ Rendszeres kapcsolattartás a NIFI-vel, amely most KIFU lett.
Erre vagyok egyedül.
És akkor a kérdésére a válasz. Bejelentettem hogy megyek.
Reakció: ne menjek mert akkor bezár az oktatási intézmény.
Na ez a mi országunk evvel a gondolkodásmóddal.
Sehova nem fog menni ez az ország így csak visszafelé.

Pedagógusként a 40 éves kedvezménnyel készülök nyugdíjba. A felmentési időmet töltöm még novemberig. Kérdésem: megillet-e a szeptemberi béremelés? Hol nézhetek utána?
Köszönöm , ha válaszol valaki.

Ha szept. 1-én a munkavégrés alól már fel voltál mentve, akkor az előző illetménnyel számolnak. MT.148.§
"148. § (1) A távolléti díjat
az esedékessége időpontjában érvényes alapbér (136. §), pótlékátalány (145. §),
az esedékesség időpontját megelőző utolsó hat hónapra (irányadó időszak) kifizetett
ba) teljesítménybér (150. §),
bb) bérpótlék (151. §)
figyelembevételével kell megállapítani.
(2) Az esedékesség időpontja
a) a távollét kezdő időpontja,
b) a végkielégítés tekintetében"

Itt a lényeg a (2)a)-ban.

Kedves tiger!
Köszönöm.

Üdv! Én napi 12 órában dolgozom, mint betegszállító. Nettó 100000-ért havonta. Lejárom a lábam és se öltözőm, se zuhanyozó, ahol munka után tisztálkodni lehet és még olyan hely sincs, ahol megehetném az ebédemet. Sőt, még cafetériát se kapunk, mert a vezetés lenyulta az egészet. Tiszta ruhában megyek dgozni és izzadtan, büdösen jövök haza minden műszak után. És ezek után legyek kedves minden beteggel aki bekerül hozzánk. Nem kívánok senkinek ilyen munkahelyet.... Erre varjon gombot tisztelt uram...

Az ápolási díj ... (nem regisztrált)
2015 május 30 - 00:19
Az ápolási díjon lévők végzik el az utógondozását a betegnek. Legtöbbször élethosszig tartó betegápolási munkát jelent ez. Ezt kellene honorálni tisztességes bérezéssel. Nem alamizsnával! Nem lesajnálva ezt a munkát, ami minden napos komoly erőfeszítés, lemondás a betegápoló részéről. Mivel a saját életformáját adja fel a betegért! Ezt illene végre már elismerni munkaviszonyként és a díj helyett munkabért fizetni érte tisztességeset. Amiből fenntarthatja magát a betegápoló! Nem az eladódosódását kellene elősegítenie, a betegáplónak!Hanem az otthoni betegápolási díjon lévőket, támogatnia, ha már nincsenek elég források a megfelelő otthoni betegápoló szolgálatok besegítésére. A szakápolási munkákat is a betegápoló családtagok végzik. Mellette munkát nem is tudnak találni. Mivel nincs ingyen, aki leváltsa Őket a betegápolásban, gondozási munkákban. Ez teljes embert kíván, és óriási felelősséget! Ideje lenne ezt a munkát megbecsülni a Magyar Államnak. És ezt anyagilag is megfelelően honorálni!
Gondoljanak már végre az otthonaikban ápolt betegekre is, és a családtagokra is!Amikor a pénzeszközöket megszavazzák a költségvetésükben!
Az ápolási díjon lévők ugyanúgy a közérdekében dolgoznak, mint a kórházakban, szociális intézményekben dolgozók! Csak Ők egyedül küzdenek a beteg életéért, ellátásáért!

Igen. Egyetértek. Főleg azoknak a legnehezebb akik 24 orán keresztul a betegggel kell lennie.Pl orvosi hibábol szuletett fogyatékos, de mindegy milyen. Aki ellátást igényel azt nem lehet magára hagyni. Fiatalok vannak otthon akik ápolnak és mellette nem tudnak plusz munkát vállalni. Mindezt 40 ezer forintért.

Igen. Egyetértek. Főleg azoknak a legnehezebb akik 24 orán keresztul a betegggel kell lennie.Pl orvosi hibábol szuletett fogyatékos, de mindegy milyen. Aki ellátást igényel azt nem lehet magára hagyni. Fiatalok vannak otthon akik ápolnak és mellette nem tudnak plusz munkát vállalni. Mindezt 40 ezer forintért.

Szeretném megtudni ,hogy a közalkalmazotti bértábla mint olyan létezik-e még? Tudomásom szerint a közalkalmazotti bértáblaszerint az is számít ki hány éve van a közszférában hiszen 3 évenként ha jól tudom következő fizetési fokozatba való lépés- nek kellene lennie.
Kérdezem én 20 éves szakmai tapasztalattal,hogy kereshetek ugyanannyit mint a kollegám 1-2 éves tapasztalattal - amikor én tanítom be és még az iskolai végzettsége sem felel meg az elvártaknak. Mivel a munkakör betöltésének min. érettségi a feltétele.Aki egy évvel ezelőtt jött a közszflrába dolgozni ugyebbe a munkakörbe 30.000 ft-al több bruttó bérért lett felvéve mint mi akik 20- de akár 30 éve is végezzük a feladtunkat.Kérdezem én mivel a munkánk igencsak megköveteli a helyismeretet, sok évnyi tapasztalatot, nekünk régieknek a kisujjunkban van gyakorlatilag minden- hogy lehet ekkora bérkülönbség egy újonnan belépett munkavállaló és a mi bérünk között. Hozzáteszem nem rendelkeznek az újak több iskolai végzettséggel sem! Tapasztalattal meg pláne nem:-(
Tudom ma már nem "divat" egy munkahelyen eltölteni ennyi évet sőt ma már az a sikk ha az ember évenként akár tovább áll. Szép kis világot élünk:-(((

Közalkalmazotti bér több kiegészítésből áll Adható rész pl munkáltatói döntés ami kiegészíti a bért minimál bérre.
Sajna nem bérenfelüli juttatás megérdemelt munkavégzés után eredetileg erre lenne
Így ha soronkövetkező bérfokozatba lépek az emelés összegét levonnyák a munkáltatói döntésből így a bér nem emelkedik ez is egy magyarázata hogy miért nem emelkedik

Kérlek segítsetek!2008-óta dolgozom egy idősek otthonában.2013- ban végeztem mint szoc.gondozó ápoló.Azt szeretném megtudni hogy a bértáblában milyen besorolásomnak kellene lennie

Kedves Mindenki!
Borzasztóan felháborítónak tartom, hogy a pedagógusoknak 2013. óta már a harmadik fizetésemelésük is megtörtént és beígérték 2015-re is. Kérdezem én, hogy csak pedagógus közalkalmazottak vannak? Vagyunk még jó néhányan, akik szintén diplomásan közalkalmazottak vagyunk és 8 éve egyetlen fillér béremelést sem kaptunk. A mi diplománk kevesebbet ér, mint másoké? Ugyanannyi pénzbe, fáradtságba, álmatlan éjszakákba került megszereznünk és lassan már annyi a bruttó bérünk, mint egy szakmunkásé. Felháborító, ami ebben az országban zajlik. És még csodálkoznak rajta, hogy a fiatalok elhagyják az országot. Jól teszik!!! Szóval, lehet, hogy csak költői kérdés, de mikor emelik a közalkalmazotti béreket is? Mikor rendezik a bértáblát vajon?

Maximálisan egyetértek Önnel! Egyáltalán létezik még közalkalmazotti bértábla? A 30-40 éve egy helyen dolgozó a munkájához megfelelő iskolai végzettséggel - és ennyi év után kellő tapasztalattal a háta mögött, mitől kap 30 000 ft bruttóval kevesebb bért mint a frissen felvett ugyanolyan képzettséggel rendelkező 20 éves? Ha a közalkalmazotti bértáblában rögzített állítólagos évek is beleszámítanak a bérünkbe? Még meg sem született a nem egy és nem kettő újonnan belépett kollégám amikor én már a közszolgálatában dolgoztam-(

Bér - alig van
Tábla - csak az van

Csak egy kis pontosítás!
A pedagógus illetményemelést a 2011. évi köznevelési tv. határozta meg, 2012. szept.1-től lett volna hatályos. Elhalasztották 2013. januárra, majd 2013. szept.-re. Ráadásul a törvényben lévő emelést sem adták meg teljesen 2013-ban, hanem 5 lépésben valósul meg, 2013. 2014, 2015. 2016. 2017. szeptemberére húzták szét a béremelést, a százalékok a törvényben vannak 2013. aug. óta. A januári béremelések csak a minimálbér emelése miatt vannak, mert függenek tőle. Semmi új nincs benne, csak a médiának hír ez, meg azoknak akiket hergelni akarnak vele. Tehát a januári és a 2015. (2016, 2017.)szept.-i pedagógus illetménynövekedés nem beígért, hanem a jogszabály által előírt illetményváltozás. Még szép, hogy betervezik a költségvetésbe!
Az A, B, C, D, E fizetési osztályok a közalkalmazotti bértáblában ugyan nem nőttek, de mivel ki kell egészíteni a minimálbérre és a garantált bérminimumra, ezért minden év januárjában van illetménynövekedés, és volt is.
2 éve írom, hogy az F fizetési osztályt utolérik az alatta lévő osztályok. Lehet, hogy januárban a garantált bérminimum már magasabb lesz, mint az F első kategóriái, ebben igazad van.
Sajnos a kormány tervei között nem szerepel a közalkalmazotti bértábla módosítása. Még csak a távolabbi tervekben sincs róla szó. Nem tudom mi a cél, de biztos van mögötte valami, amit most még csak nem is sejtünk.
Együtt érzek veled, én már jó előre láttam ezt. Nem tudom milyen lehetőségeid vannak kilépni ebből a süllyesztőből. Köztisztviselőit, kormánytisztviselőit nem ajánlom, mert nagy leépítések várhatók. Marad a civil szféra, vagy átképzés. Ha ügyvitelben dolgozol, akkor a reál tárgyakkal nem lehet gond. Ha 40-45 éven alul vagy, és a nyelvvizsgától sem rettensz meg (lehet, hogy van is) átképezheted magad akár matematika, fizika, kémia tanárrá is. Nagy a hiány belőlük, és még nagyobb lesz, mert a nyugdíjasok nem dolgozhatnak, a pálya pedig öregszik. Komolyan javaslom. Nagyon sokan, akik a rossz anyagi megbecsülés miatt pályaelhagyók voltak, most jönnek vissza a közoktatásba. (Az más kérdés, hogy a megváltozott gyerekekkel szembesülve, meddig maradnak.)

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!