2008-as közalkalmazotti béremelés és a szakszervezetek

(áthelyezett hozzászólás)
A 2008-tól "várható" béremelés a mellékelt táblázat adatai alapján számos fizetési fokozatban bércsökkentést jelent.
Nagyon kiváncsi lennék arra, melyik pedagógus érdekképviseleti szervezet tett lépéseket pl. az Alk. Birósági felülvizsgálat felé az ügyben, hogy 2007 szeptemberétől - nem úgy, mint a múlt évben - valóságos 10 %-os bércsökkentést valósitott meg a kor-
mányzat a kötelező óraszám 10 %-os megemelésével, hisz - a MTK ide vonatkozó passzusa szerint- e túlmunkához nem rendelt
el arányos pluszbért. Most valóban sérült ezen intézkedéssel az egyenlő munkáért egyenlő bér alapelve.
Csak a döntéshozóknak jár folyamatosan a - szerintük jogos- bérnövelés?

A nyugdíj korhatár megemelésével a 14-es fizetési fokozatból 2014.jan. 1-én kilépek a három éves várakozás után. De, hova??? A Közalkalmazotti bértáblának nincs tovább folytatása! Pedig csak 2015-ben mehetek nyugdíjba - mint 52-es születésű férfi. Aktuális lenne a bértábla kiterjesztése 15 és talán 16 fizetési fokozatra is!
Kérem a T. Képviselőket és az Oktatási tárcát e szives intézkedés megtételére!
Jelige: "a jó munkához idő kell"

Hol is van az az 5%? Január elején megkaptuk az átsorolást aláírtuk ám a fizetésünk maradt a régi.A könyvelésen kérdésünkre hogy hol a béremelés azt a választ adták.A megyén le állították majd áprilisban megkapjuk.Most mondjam én is a boltban és a szolgáltatóknak hogy majd áprilisban fizetek?Az átsorolást az iskola igazgatója aláírta én mint alkalmazott aláírtam,szerintem ez egy érvényes szerződés.Hol itt az igazság hol van a törvényesség?Lépéseket senki nem mer tenni mert mindenki félti a munka helyét.Mi az iskolában a technikai állomány nagyon kiszolgáltatottak vagyunk.Nekünk nem jár védőfelszerelés munkaruha és bakancs is csak két évente az is olyan minőségű hogyha egy félévet kibír már jó.Ezt nevezik úgy hogy nesze semmi fogd meg jól!!!!!

hát igen, és a technikai dolgozok érdekeit ki nézi? Egy iskola nem (csak) tanárokból áll, legalább olyan fontosak a technikai dolgozok is.

Sajna egyiket se nézi a kutya se...:(( Legalább is úgy tűnik... a közalkalmazotti körben annyi a diplomás fizetés, mint máshol a betanított munkásé, a nem diplomásé meg még annyi sincs, mint a szociális segély.

Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a beígért emeléssel, ahogy több helyről hallottam, szinte sehol sem hajtották végre a megállapodást. Írtam a SZEF-nek és a Cigányügyi, bocsánat Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak az ügyben, remélem válaszolnak.

Megírtam leveleimet (email) a Minisztériumnak, a SZEF-nek és a PDSz-nek is, de semmi válasz nem jött. Szóval megint toll a fülünkbe...

Eszembe jutott néhány dolog az érdekvédelemmel kapcsolatban. Én közalkalmazott vagyok és szakszerv. tag is.
Szerintem nemcsak a "puha" szakszervezeti politikával van baj, mi sem álltunk ki magunkért közösen, főleg mi, a közalkalmazottak. Meg is lett az eredménye: bérbefagyasztás, majd 40 ezer munkahely megszűntetése, lejáratásunk a médiában.
Mivel látjuk, hogy a szakszerv. nem működik, mindenki kilép belőle, ha viszont mindenki kilép, még gyengébb lesz...
Szóval ez egy ördögi kör. Talán úgy lehetne kitörni, ha minnél többen belépnénk a szakszervezetekbe és elzavarnánk a korrupt vezetőket. Ha erősek vagyunk, másképp bánnának velünk. (ld. vasutasok, de elég, ha a köztisztviselőkre gondolok).

Ja és a gyakorlatban jó lenne egy konföderáció csak közalkalmazottak számára, mert a SZEF-ben eddig inkább a köztisztviselői érdekek érvényesültek.

Kedves kolléga!

Egy dolgot lasssan meg kellene érteni. Igaz ez természetesen mindenkire, a közvéleményre is. A pedagógus heti munkaideje 40 óra. Ezen belül 2007. szeptemberig 20 órát kellett tanítással eltöltenie, 2007. szeptemberétől 22 órát. Ez nem túlmunka! Maradt a heti 40 óra. Panaszkodunk, hogy a közvélemény azt hiszi, hogy a pedagógus csak 22 órát dolgozik. Mi mást hihetne, hiszen mi magunk emígyen panaszkodunk: "Heti 2 órával többet kell dolgoznunk ugyanannyi bérért." Ha végre elfelejtenénk a tanítással és más ugyanolyan fontos tevékenységgel lekötött munkaidő szétválasztását és végre mi magunk is úgy tekintenénk, hogy a munkaidőnk heti 40 óra, akkor a közvélemény is lassan megszokná ezt.

Egy pedagógus, aki mindig is heti 40 órát dolgozott

Kedves Kollega !
Tavaly, amikor a TIK-et szigorúan vezettük, vált teljesen világossá, hogy a heti 40 órába mi minden nem ''fér '' bele ! A szülői értekezletes, dolgozat javításos heteken volt, hogy 60-ra jött ki a heti munkaórák száma ! Gondoljuk csak el : most tanítunk 22-t hetente. Nem is szégyen, hogy egy-egy órára fel kell készülnünk ! Persze, hogy mit tanítsunk, azt diploma után is illik tudni, de akkor a hogyanra még több óra megy el ! A későbbiekben pedig követni kell bizony a mit tanítsunk változásait is ! Differenciált, egyéni foglalkoztatáshoz feladatlapokat magunk készítünk, ollózunk, keresgélünk.Szemléltetéshez használt egyre modernebb anyagainkat szintén, állandóan karban kell ezeket tartani. A mérés, ellenőrzés feladatlapjainak kidolgozása állandó változásokkal szintén időt vesz igénybe, a javítás, statisztikák készítése, egyéni fejlesztés feladatmeghatározása szintén ! Ahhoz, hogy 22 szaktárgyi órát a héten megtartsak, kell készülnöm másik 22-t, vagy 28-at, talán többet is, ha nagyobb létszámú osztályok dolgozatait, témazáróit kell éppen javítanom ! Már csak a TIK adminisztrációja is időigényes dolog volt !
Úgy gondolom, vannak tantárgyak, amelyek ilyen készülést nem igényelnek - testnevelés pl.- de ott a rengeteg verseny, meccsek, a gyerekek kísérése, tehát az ő életük sem könnyebb ! A 22 óra meg nem is 22 - nálunk heti 2 folyosói ügyelet, egy ebédeltetés '' grátisz'', már 24-nél tartunk, havi 1 fogadó óra vagy szülői értekezlet, ez minimum 2 órás program, értekezlet, továbbképzés, tankönyvbemutató, bemutató óra... Kell sorolni ? Valaha így is volt meghatározva az időkeretünk : 1 tanítási órára 1 ''eszmei '' óra járt. Ez szerint ma 22 kötelező, mellette 22 az '' eszmei'', tehát 44 órás munkahét a pedagógusoké. 7 évente ezen felül 120 órás továbbképzés, nem hiszem, hogy más iskolában erre adnak munkaidő kedvezményt. Ahogy a helyi tanterv átdolgozása, az egyéb adminisztráció már az éjszakákba is belenyúlik. Ahol már van pl. interaktív tábla, és egy órára 5-6 órát készül a tanár, ott hogy fest a 40 órás munkahét ? Ja, és ehhez pl. védő szemüveget is kapunk, vagy majd finanszírozott szürkehályog műtéteken vehetünk részt ? Ilyen tempójú pénzkivonás mellett biztos, hogy majd valamelyik magánbiztosító nagy üzlete lesz, amit persze nem tudunk megfizetni a nincs pénzből !

Elnézést, hogy közbeszólok, de nem bírtam ki hozzászólás nélkül!
Ahogy olvaslak benneteket, mindjárt sírva fakadok, én és még k. a szakmánkba több éve , akár évtizede nem voltunk szabadságon, 24 órás mindennapos munkát végzünk, s hab a tortán, hogy a bérünk 4 éve mozdulatlan. Sajnállak benneteket, hogy ti azon tudtok vitázni. hogy 40 vagy 60 órát dolgoztok hetente.

Én nem vagyok szakszervezeti tag, de megkérdeztem az egyik (hölgy) kollégát, hogy mi nálunk a szakszervet tevékenysége. Esetleg tájékoztatták-e a tagokat a bértárgyalások állásáról, vagy bármi másról. A kolléga azt mondta, hogy tagként az összes tevékenység, amit a szakszervezet részéről tapasztal, hogy nőnapra dezodort, vagy virágot kap tőlük...

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!