nők nyugdíjazása

Üdvözlet Mindenkinek!

1975.augusztus 15-én kezdtem dolgozni, pedagógusként.Folyamatos a munkaviszonyom,szeretnék elmenni nyugdíjba a 40 év lehetőségével.
Kérdésem a következő:elmehetek -e csökkentett összegű nyugdíjba ,a 2012/13-as tanévben már nem szeretnék dolgozni.Kérhetem-e a felmentésemet,jár-e nekem a felmondási idő 2 hónap, illetve a 6 hónap felmentési idő, valamint a részarányos szabadságom.Megkapom-e a 40 éves jubileumi pénzt, ha ezek lehetségesek?Válaszukat köszönöm.

2011.12.18-tól betöltött 59 évesen 42 év munkaviszonnyal mentem előrehozott öregségi nyugdíjba.Megtartottam az egyéni vállalkozásom,mert a cég tartozik még nekem ,kérdésem mit kell nekem fizetnem a vállalkozás után? Mindenki mást mond sőt fizet,6390-től az 57 ezer Ft ig. Sok bevételem nincs,mit lehet csinálni,hogy ne kelljen a teljes járulékot megfizetni.
Válaszukat köszönöm

Szerintem 2012.jan.1-től nem minősülsz nyugdíjasnak,/majd 62 évesen/ ezért a vállalkozásodban, minden hónapban a minimálbér után meg kell fizetned a járulékokat.1258-as nyomtatványon elektronikusan be kell vallani, az ki is számolja neked. Adót csak akkor, ha ki is veszed vállalkozói kivétként.
Az egészségügyi szolgáltatási járulékot 6390 forintot biztos,hogy nem kell fizetned.
Én a helyedben ezt könyvelőre bíznám, mert nem egyszerű dolgok ezek és a NAV nem viccel.

Kérlek Írd Meg Hogy Van e Gyereked

Kedves Csudit!
Ha 75-ben kezdtél dolgozni, akkor kb.37 év munkaviszonyod lehet, így valószínű, hogy a nök 40 éves munkaviszony utáni nyugdíhazásával nem mehetsz el. Ha 53-ban születtél, s a főiskolai tanulmányokkal együtt van meg a 40 év, (ez szolgálati idő) akkor idén elmehetsz korhatár előtti ellátásra a születésnapodtól, melynek összege megegyezik a jelenleg adható nyugdíj összegével, de nem nyugdíjnak számít már 2012-januárjától. Ha későbbi születésű vagy, akkor ez sem lehetséges idén...

1955-ben születtem. 1969-ben kezdtem dolgozni, ami azt jelenti, hogy 43 év munkaviszonyom lenne, de sajnos a munkanélküli ellátást kivették, hol ott abból járulékot fizettünk ami összesen 2 év. Ez nem az én hibám. A másik pedig, hogy 3 évig rokkant voltam, de már dolgozom, mert szerencsére abból a betegségből meggyógyultam.
Szeretném megkérdezni, hogy mikor mehetnék el öregségi nyugdíjba?

Köszönettel: Ilona

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!