Nők 40 éve a nyugdíjhoz, és a szakmunkásképzés

Lehet, hogy ez már egy majdhogy nem lerágott csont,de azt szeretném megtudni,hogy ha valaki szakmunkás iskolába járt a képzési időből semennyi időt nem számítanak be munkaviszonyba?
A szakmunkás tanulók annak idején - 35-40 éve - nyaranta csak 1 hónap szabadságot kaptak,mert a többi időt munkával kellett tölteniük szakmai gyakorlat címén.Ezeket az időket sem számítják be munkaviszonyba a "nők 40 éves munkaviszonyához"? Ráadásúl annak idején mi még szombatonként is dolgoztunk, és hetente mindössze 2 napot mentünk iskolába.

Miko mehetek nyugdijba 1964 ápr 15 sz .2017 de 30 -ig 31 év 373 nap biztositott szolgálati idöm van -3 gyemekem 1982,1986,1992- ben születtek.

Én ekkor születtem,css nekem 2gyermekem van

A szakmunkás iskolát beleszámolják a nők 40 év után járó nyugdíjába?

Kérdés : Szakmunkás képzés és 2 gyermek beszámít a 40 éves korkedvezményes nyugdíjazásba ? Válaszukat várom : Gasztonyi Gabriella

A 40 éves szolgálati időbe beszámít:
"A jogosultsági idő a Tny. 18. § (2b)-(2d) bekezdése alapján számítandó. Ennek lényege, hogy a jogosultsági időbe a ténylegesen keresőtevékenységgel járó jogviszonyban töltött idő (munkaviszony, közalkalmazotti, vagy közszolgálati, szolgálati, stb. jogviszony, prémiumévek programban töltött idő függetlenül attól, hogy az érintettet a munkáltató munkavégzésre kötelezte-e, az alkalmi munkavállalói könyvvel történt foglalkoztatás, a mezőgazdasági termelőszövetkezeti tagság időtartama, szakképzés alatt kötelező nyári gyakorlat, nyári munkavégzés időtartama), valamint – legfeljebb 8 év időtartammal – a terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban és a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel megállapított ápolási díjban eltöltött idővel szerzett szolgálati idő számít be. Az így megállapított jogosultsági idő 5 gyermek felnevelése után évvel, ill. minden további gyermek esetén további egy-egy évvel, de összesen legfeljebb hét évvel csökken. E tekintetben a saját háztartásban nevelt gyermekek vehetők figyelembe. A törvény szerint saját háztartásban nevelt gyermeknek azt a vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermeket kell tekinteni, aki a jogosulttal életvitelszerűen együtt élt és annak gondozásából rendszeres jelleggel legfeljebb csak napközbeni időszakra került ki, és aki után családi pótlék volt igényelhető."

Tehát csak a nyári kötelező szakmai gyakorlat ideje számít be, ha fellelhető bizonyíték van arra, hogy nyugdíjjárulékot fizettek utána.Afenti törvény szerint.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!