munkaruha

Jár e munkaruha, munkacipő az óvoda dolgozóinak? Melyik törvény szabályozza ezt a jogosultságot?

Munka Törvénykönyve 51§ /1-2-4 bekezdés/
A munkavégzéshez szükséges feltételeket, az egészséget nem veszélyeztető és a biztonságos munkavégzés követelményeit biztosítani kell, illetve a munkáltató köteles a munkavállalónak azt a költségét megtéríteni amely a munkaviszony teljesítésével indokoltan merül föl.

Kérdésem:a KLIKK-en belül megoldható egy sima áthelyezéssel munkahelyet/intézményt/válltani.

KLIK alá tartozó általános iskolában takarítónő vagyok szeretném megtudni hogy jár-e védőruha vagy munkaruha, hiszen vegyszerekkel dolgozunk. Válaszát előre is köszönöm.

Jelenleg nem tudja senki.

szia kedves lehet hogy nállatok is ugy jár mint nállunk azaz hogy biztosan de miis csak pappiron szoktuk fölvenni..AZTMONDJÁK JÁR DE NEM JUT!!!szólni nemtudunk kinek mert NEM IS MERÜNK MEG KIVEL IS SZÁLJUNK SZEMBE..???SZÉLLEL SZEMBE PISÁLJUNK??!PEDIG AZ IDŐSSEKOTTHONÁBAN IS KELL A MUNKARUHA..PERSZE ELVÁRJÁK HOGY FRISSEN TISZTÁN ÁPOLTAN JELENJÜNK MEG...DE LEHET CSAK AZÉRT VAN EZ MERT NYIREGYHÁZÁN VAGYUNK..S SOK A MUNKANÉLKÜLI..

védőruha vagy munkaruha szabályzatnak kellene lennie a munkahelyeden. Sőt munkavédelmi felelős, felügyelet?? a munkaruha nem kötelezően adandó úgy tudom, de a védőruha igen. főleg azért is mert a munkaruházati juttatás után elég magas az adó úgy tudom. azért kiváncsi lennék ha pld elcsúsznál a mhelyeden és kimenne a bokád mhelyi balesetnek vennék-e vagy rádpirítanának,hogy nem viseltél védőlábbelit ezért te vagy a hibás?:)Szóval szerintem ha munkaruha nem is de védőruha járna.

Egy takarítónak a kliknél jár munkaruha?

Kedves Kollégák!
A különböző óvodai szabályzók módosítása során apró vita keletkezett a óvodapedagógusok között. A vita tárgya: kötelező e a fehér köpeny használata az óvodában? Kötelező e egységesíteni a munkaruhát? Ezt eldönheti e a kollektíva, vagy van erre vonatkozó törvény...s ha van-hol található?
A választ előre is köszönöm!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!