Munkanap áthelyezés

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Munkanap áthelyezéssel kapcsolatos kérdésem lenne.
Konkrétan: Augusztus 21-én betegállományban voltam, ezt a munkanapot helyezték át augusztus 29-re szombatra.Arra szeretnék választ kapni, hogy a fent említett(aug 29)
nap a számomra is munkanap? Vagy mivel az áthelyezett napon betegállományban voltam, így mentesülök a szombati munkanap alól?

Segítséget előre is köszönöm !

A 2019-es áthelyezet munkanapot a cég átviheti-e 2020-ra.
Választ előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Azt szeretném megtudni, hogy egy multi cégnél hogyan működik(normális esetben, törvényesen)egy munkanap áthelyezés. Ugyan is vannak fenntartásaim a munkahelyemen történő munkanap áthelyezésekkel kapcsolatban. PL:a hét bármely napjának(hétfő-péntek)áthelyezése VASÁRNAPRA tetszöleges időpontban bejelentve attól függően, hogy szükség van rá avagy sem, havonta többször. Nem tudom, hogy ez az eljárás jogszerű-e. Kérem mielőbbi válaszát.

Előre is köszönöm.

Erre én is szeretnék választ kapni. Agusztus 21- ig voltam betegállományba. A cég Agusztus 24- én dolgoztatja le az Agyusztus 19-ét. Az nekem is munka nap?

Az ilyen lógós emberektől elszomorodom.

Egyetértek az előttem szólóval!
Bárcsak mindenkinek ez lenne a legnagyobb baja...Jó is lenne.
Hitetlenkedve mosolyogtam a feltett kérdésen. Tényleg szomorú.

Tisztelet Kérdező! Egyáltalán, hogy merül fel kérdésként, hogy munkanapon dolgozni kell-e, ha a munkavállaló(köztisztviselő) munkaképes állapotban van (nem beteg)? 2009. aug. 21. jogszabály (16/2008. (IX. 26.) SZMM rendelet) által elrendelt pihenő nap volt, 2009. aug. 29. pedig munkanap Tehát munkanapon dolgozni kell (vagy szabadságot kérni). A Te logikád alapján ezek szerint, ha valaki úgy van betegállományban (betegszabadság az első 15 nap, táppénz a többi) valaki, hogy közben pihenőnapok, munkaszüneti napok is vannak, akkor a betegállomány után kérheti a betegség miatt fel nem használt szabadnapokat. Nálatok így van? Ha valaki szombaton, vasárnapon, munkaszüneti napon betegállományban van, akkor kap szabadnapokat a betegállomány után? Ugye nem? Tehát a kérdésedben felvetett esetben sem szabadnap aug 29. Vagy ha így van Nálatok, akkor sürgősen tudasd velem is mert akkor megyek oda dolgozni. A mnkáltatódat megkérdezted? Ők milyen választ adtak? Végül is dolgozol ma vagy nem?
Üdvözlettel,
egy Közszolga (BB)

Egyszerüen nemértem , ha én augusztus 17 től 27 ig tàppénzen vagyok , akkór hogy tudom még pluszba ledolgozni a 21 ét ,kérekszépen egy vàlaszt , köszönöm

Bocsánat,teljesen véletlenül cseppentem a főrumra:Lehet,hogy a törvény "válasz 1"-nek ad igazat,de talán nem ferr,hogy míg az "egészségesek" teljes fizetésért pihenőnapoznak,s ugyanazért a pénzért szombaton (29.-én)ledolgoznak ,addig a beteg a pihinapra kap(új tv.szerint)60%-os csökkent díjazást(táppénzt) majd 29.-én 100%-os teljes napot dolgozik érte.Hát...-én ezt dupla büntetésnek érzem!!!!!!!

Az egészségesek teljes fizetésért pihiznek? Még szép! Áthelyezett munkanap.
Te pedig 60 %-ot kapsz érte, ha dolgozol az áthelyezett munkanapon (29-én) Ha nem dolgozol, szabadság és 60 % bér. Hol a probléma?

* 160%-ot kapsz ha dolgozol 29-én (lemaradt az 1-es)

Teljesen igazad van, mert ez a kérdés bennem is felmerült, ha betegállományban vagyok pihenőnapon, azt miért kellene ledolgoznom? Ha pedig arra a napra csökkentett bért(táppénzt) kapok, akkor miért kell nekem dolgoznom, hiszen azt a napot már ledolgoztam azzal, hogy betegállományba voltam, és arra a napra nem kaptam bért.Viszont ha dolgoznom kell akkor én 1 nappal többet dolgoztam abban a hónapban, mint azok akik nem voltak betegek.Gondolom senki nem viccből betegszik meg, ebben a jó világban.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!