munkanélküli járadék visszafizetése

2014.dec.30-án jelentkeztem munkanélküli járadékért. 2015.febr.18-án elkezdtem dolgozni teljes állásban, de fizetést és kinevezést csak május végén kaptam. Febr. 19-én megírtam az Ügyintézőnek e-mailben, hogy dolgozom, erre azonnal leállították az ellátásomat. Kértem, hogy folyósítsák tovább, mert egy fillérem sincs, nem tudok miből megélni. Azt válaszolták, hogy ha megírom, hogy nem dolgozom és nem járok dolgozni, akkor tovább folyósítják. Természetesen megírtam. Ezek után ápr. 22-i keltezéssel kaptam egy határozatot, mely szerint 02.18-03.13. között jogalap nélkül vettem fel az Álláskeresési Járadékot, és vissza kell fizetnem. Viszont a munkaügyi központ igazgatója különös méltánylást érdemlő esetben, ha kérvényezem, elengedheti a visszafizetést. Kérvényeztem, nem engedte el. Kínkeservesen visszafizettem.
Két napja találtam egy rendeletet, mely szerint "hogy ha a munkanélküli az álláskeresési járadék folyósításának ideje alatt teljes vagy legalább napi négyórás határozatlan időtartamú munkaviszonyt létesít, és munkaviszonya folyamatosan fennáll, kérelmére a járadékfolyósítási időből még fennmaradó időtartamra járó juttatás összegének 80%-át egy összegben ki kell fizetni.“
Kérdésem: Reklamálhatok-e 3 és fél év után, hogy kitoltak velem, nem értesítettek az aktuális szabályokról, és emiatt komoly anyagi kárt szenvedtem?
(Az e-mailek és a Határozat a birtokomban vannak, ezek alapján -gondolom- vissza tudják keresni az egész esetet.)
Előre is köszönök minden hozzáértő választ!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!