Munkanélküli járadék és ápolási díj beleszámít-e a munkaviszony kiszámításába?

Átsorolás előtt állok, és nem tudom, hogy az ápolási díj (4 év), és munkanélküli járadék (rendesen vonták a járulékokat), munkanélküli központ által szervezet tanfolyam (keresetpótló juttatás, járulékvonás, munkaviszonynak számít van ráírva) szolgálati idő megállapításánál, besoroláshoz beszámíthatók-e?
Remélem, sikerült érthetően fogalmaznom. :)
Vagy, mindezek majd csak a nyugdíjba számítanak bele???

Üdvözlöm! Sajnos végbél rákom volt öt órás életmentő műtéten estem át!Végleges testi fogyatékos lettem, beadtam a papírjaimat a rokkantsági ellátásra de elutasítottak mert nincs meg a szolgálati idő és pedig a bizottság 71 %ra leszazalékolt! De azt nem kérdezték ugyan miért nincs meg a szolgálati időm! Nekem hármasikreim vannak már harminckét évesek mai napig velem élnek, ők is levannak százalékolva enyhe értelmi fogyatékosként, miattuk sem tudtam dolgozni! Minden ellátástól megvonnak amit igazságtalannnak tartok ebben az esetben! Sajnos az egyik iker lányommal is baj lett húgyhólyag daganatja van! Élettársam van de sajnos muatta sem kaphatok ellátást! Ebben az esetben mulyen segítséget kaphatnék esetleg saját néven valami ellátást!? Válaszát előre is köszönöm és segítségét is!

Üdv:Szeretném kérdezni hogy a redszeres szociális járadék bele számít e a szolgálati időbe?Köszönöm

Rokkantsági ellátásban részesülök, és ebben az évben elérem az öregségi nyugdíjra a jogosultságot a jelenlegi ellátás 48000ft! 2004-n 27év 278 nap szolgálati időm volt! Azóta volt több 4 órás munkaviszonyom! Változhat e a nyugdíj összege jó irányba? A rokkantsági ellátás beszámít e a szolgálati időbe!

Üdvözlet!

Érdeklődni szeretnék hogy a regisztrált munkanélküli státusz ideje beleszámít a nyugdíjamba?

Köszönettel :
Zsolt

dassdad

Kiemelt ápolási mellett is lehet 4 órás munkát vállalni?

Kiemelt ápolási mellett is lehet 4 órát dolgozni?! Üdvözlet!

Igen lehet 4 órás munka.

Kérdésem. Mit jelent ez?! 28év 244 na nyugdijjogosultság elbirálásáhou figyelembe vehető szolgálati idővel, 27 év 361 nap nők kedvezményes öregségi nyugdijára jogositó idővel,ezen belül 15 év 111 nap kereső tevékenységgel járó biztositási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idővel rendelkezik.

A nők kedvezményes nyugdíjjogosultságához jogosultsági idővel kell rendelkezni, ami nem egyezik az öregségi nyugdíjhoz szükséges szolgálati idővel. Röviden, minden jogosultsági idő szolgálati idő, de nem minden szolgálati idő jogosultsági idő. Vagy megegyezik egymással a két időszak vagy a jogosultsági idő kevesebb, mint a szolgálati idő.
Jogosultsági időt két nagy csoportra bontanám: 1. munkaviszony vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett jogosultsági idő 2. gyerekvállalással szerzett jogosultsági idő
40 év jogosultsági időn belül pedig legalább 32 év keresőtevékenység (munkaviszony) szükséges a kedvezményes nyugdíj igényléséhez.
Remélem tudtam segíteni.

Úgy tudom akkor számít bele ha gyermeket ápoltál. Az idős szülő ápolása nem

Az lenne a kérdésem. Hogy hány évet kell a nyugdijjhoz dolgoznom ha van 5 gyermekem, ebből egy iker pár,és voltam gyessen,gyetten, hivatásos anyasságin is.

Csak a lényeget nem írtad le. Hány évet dolgoztál ténylegesen, és hány évet voltál GYES, GYET, GYED-en?

Az 1095 napba beszámít-e az az idő, amikor valaki aktív korúak egészségkárosodási, gyerekfelügyeleti támogatását kapta? Korábban ezt megváltozott munkaképességű személy ellátása néven szerepelt. Köszönöm a válaszát.

Amit írtál az régebben a rendszeres szociális segély volt, és se akkor se most nem számít semmilyen jogviszonyba/munkaviszonyba bele. Szimpla segély, semmilyen járulékot nem vonnak belőle ami megalapozna bármilyen jogviszonyt.

Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni, hogy leszázalékolás esetén az ápolási díjon lévő időszak beleszámít-e a bizrosítási időbe?

Megkaptam a 40 % rokkantságit lenne állásom,de mivel ápolásin vagyok nem tudnak bevonni az Europai Uniós Projectbe -amivel a munkáltató kapna támogatást utánam-mert azt mondták hogy az ápolási munkaviszonynak számít,holott én is úgy tudtam hogy nem. Akkor hogy van ez most?

1993. évi III. törvény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról:
44.§ (3) Az ápolási díj folyósításának időtartama szolgálati időre jogosít.

Tehát nem munkaviszony, hanem szolgalai idő, a kettő között különbség van annyi, hogy így az ápolási díjon lévő időszak növeli a munkaévek számát és a nyugdíjalapot de nem mint munkaviszony.
Amúgy pedig ápolási mellett keresőtevékenységet folytatni csak úgy lehet, ha a munkaideje - az otthon történő munkavégzés kivételével - a napi 4 órát nem haladja mmeg.

Közfoglalkoztatott voltam 4 évig. Ügyfélszolgálatosként egy egyesületnél. Megbecsültek, jól éreztem magam és szerettem csinálni. Úgy alakult, hogy 2016 júliusától ápolásira kellett mennem édesanyámmal. Viszont, szerettem volna 4 órában tovább dolgozni közfogisként ugyan ott. A közfogis munkáltatóm is belement volna. Viszont a munkaügyi(kormányhivatal) nem engedte a 4 órás közfogis jogviszonyt az ápolási mellett. Nem indokolta meg, hogy miért nem lehet. A dolog érdekessége, hogy a kormányablakban ill. a szociális irodán viszont azt a tájékoztatást kaptam, hogy lehet ápolási mellett 4 órás közfogit végezni. A munkaügyi központ, viszont nem engedi(indoklás nélkül). Mi hát az igazság ebben a témában?

Jelenleg 38 s fél évet ismert el a nyugdíj intézet szolgálati időnek.
2013 december 01-től 2016. február 29-ig közmunkás vagyok. Ez az idő milyen szolgálati időnek vehető figyelemben adó, tb járulékot -és nyugdíjat vonnak le a béremből.
Sajnos a tavalyi évben az egészségem romlott. Mi ilyenkor a lehetőségem?
1955-ben születem.
Kérem a segítségüket.

Szeretnem kerdezni, hogy a ülföldön eltöltött 24 oras munkat hogy szamoljak be a nyugdijba?? 24 ora munka az 3 munkanap??

Megszeretném kérdezni, hogy ápolási díjon voltam . Most közalkalmazottként dolgozok, és nem számítják bele a szabadságba azokat az éveket amelyeken ápolásin voltam. Ez így törvényes-e ? Úgy tudom az ápolási díj, munkaviszonynak számít. Köszönöm a választ.

Az ápolási idő szolgálati időnek számít majd, de a közalkalmazotti besorolásnál nem vehető figyelembe.

ÜDV-ÉRDEKLŐDŐM HOGY A ROKKANTSÁGI IDŐ MEGÁLLAPITÁSÁHOZ AZ 1095 NAPBA BELESZÁMITJÁK-E AZ ÁLLÁS KERESÉSI JÁRADÉKOT-8 ÓRÁS KŐZMUNKÁT, ÉS 8 ÓRÁBAN BEISKOLÁZOTT széchenyi terves iskolát--őnkormányzat iskolázott be.Tehát volt 875 napom 2013 dec2-2014máj. 28-ig iskola,majd 2014 ápr.1 hónap 8-órás kőzmunka,utána jun01-okt31 8 órás kőzmunka, és végül nov 3-dec 9-ig álláskeresési ellátás.őn szerint megvannak a napjaim-kőszőnőm-TARJÁNINÉ

Elvileg pont meg van a 1095 napod tutitra
875+
30 nap közmunka ápr
30 nap közmunka jún
31 nap közmunka júl
31 nap közmunka aug
30 nap közmunka sze
31 nap közmunka okt
37 nap álláskeresési

2014. Június 30. fejeztem be a szakközépiskolát nappali rendszerben. 2014. július 15-től augusztus 15-ig az önkormányzatnál diákmunkásként dolgoztam.augusztus 16-tól az KLIK Mezőcsáti Tankerületénél közcélú foglalkoztatottként takarítóként dolgoztam. 2015.02.27-én szerződésem lejárt. Hétfőn kell jelentkeznem a Munkaügyi Központba regisztráltatni magam. Szeretném tudni milyen lehetőségeim vannak és milyen járadékra, vagy segélyre vagyok jogosult.
Köszönöm a választ.

Közmunka és álláskeresési járadék igen, suli ha kaptál mellette valami keresetpótló juttatást amiból TB alá tartozik.

Naszóval: A munkanélküli járadék, az ápolási díj, és a passzív GYES nem számít munkaviszonynak, kizárólag a nyugdíjhoz szolgálat idő (merthogy vonnak járulékot belőlük).
GYES-hez még: munkaviszonynak a besoroláshoz kizárólag akkor veszik figyelembe, ha alatta volt munkaviszony, vagyis igénybe vételéhez fizetés nélküli szabadságot is igénybevett a szülő (mert az ugye nem kérdés, ha valaki GYES mellett dolgozott, az eleve számít a besorolásnál)

Olvassátok el a Startlap.hu,vagy Népszabadság Online oldalakat!!! Megtudhatjátok,mennyi is a 40 év valójában!

ez még tervezett
"Részletes indokolás
1. §-hoz
A törvényjavaslat szabályozza a hosszú munkaviszonnyal rendelkező nők kedvezményes nyugdíjba vonulását. A kedvezményes konstrukció alapja a nők munkaviszonyban (továbbá közalkalmazotti, közszolgálati, kormánytisztviselői jogviszonyban stb.), egyéni vagy társas vállalkozóként, illetve más kereső tevékenységgel eltöltött hosszú életpályája, és a nők kettős, családi és munkahelyi szerepvállalásának elismerése érdekében a gyermekneveléssel összefüggő időszakok (terhességi gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás ideje) beszámítása. Az a nő, aki az említett kereső tevékenységgel és a gyermekneveléssel összesen legalább 40 év jogosultsági időt szerzett, az életkorától függetlenül nyugdíjba vonulhat. Annak érdekében, hogy a munkában töltött idő meghatározó jellege ne csökkenjen, a kedvezmény igénybevételének további feltétele a minimum 32 év kereső tevékenységgel szerzett jogosultsági idő. A szabályozás más szolgálati időt, mint pl. a tanulmányi időt, a munkanélküli ellátást és a megállapodás alapján fizetett nyugdíjjárulékot a kedvezményre való jogosultság szempontjából nem veszi figyelembe. A nyugdíj igénybevételekor az általános szabályoknak megfelelően meg kell szüntetni a biztosítással járó jogviszonyt.
A kedvezményre jogosultak nyugdíjának összegét az általános szabályok szerint kell kiszámítani, vagyis a nyugdíjszámítás során már minden szolgálati időt figyelembe kell venni. A kedvezmény a nyugdíj csökkentése nélkül jár, a feltételnek eleget tevő jogosultak a hatályos nyugdíj-megállapítási szabályok szerinti teljes összegű öregségi nyugdíjat kapnak. A módosítás további kedvezményt jelent az érintett nők számára, a jelenlegi előrehozott, csökkentett összegű előrehozott nyugdíjkonstrukciók továbbra is igénybe vehető"

itt található az iromány történetisége: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=1745

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!