Munkaügyi per indítása, közigazgatási per indítása - hol, hogyan?

Ki ne ismerné hová jutott el a magyar közigazgatási bíráskodás? Elsősorban az ügyfelek szempontjából értékelve!

Perben hatósággal, bírósági pereskedés munkahellyel, munkadóval!

Lakosságot, vállalkozásokat érintő jogviták elsődleges jó megoldása az igazságügyi mediáció, hatóságok esetében a hatósági közvetítő megbízása!

Különösen a közigazgatási perek okoztak csalódást az igazságszolgáltatásban az ügyfelek értékelésében!

Túl az egyes bírók ügyszámainak csökkenésén a valódi eredmény a hatóság és ügyfél közötti esélyegyenlőtlenség feloldása, jogi enyhítése lenne!

SZAKÉRTŐK - MUNKAÜGYI PEREK (http://eljarasok.blogspot.com)

A változásokat, eredményeit és tapasztalatait folyamatosan követjük!

Közigazgatási jogvitákkal, munkaügyi jogvitákkal a 06-305-992-842 ügyfélszámon fogadjuk

a személyes bejelentkezőket! peresugyek@index.hu

A pártatlan hozzáállást kellene tanúsítania a bíróknak a munkaügyi perekben! Mert vannak rossz tapasztalatok ezügyben! Néhány bíró visszaél a hatalmával. És nyiltan kimutatja a nem tetszését, ha neki éppen úgy van kedve. Ez nem méltó egy biróhoz sem, hogy indulatoskodjon, vagy személyeskedjen. Jó lenne, ha a birósági tárgyalásokon olan ülnökök ülnének, aki nem csak ott vannak, hanem értő, érző módon vesznek részt a tárgyaláson. Nem gépiesen viselkednének, hanem oda figyelnének a munkavállalói oldalra is! Felkészülten jönnének el a tárgyalásra, nem úgy tennének, mintha először találkoznának, még évek után is, a perügyben felvetett kártéritési igénnyel. Mintha a tárgyalások között el sem olvasták volna a beadványok tartalmát. A munkaügyi bíróságra nem azért mennek a munkavállalók, hogy évekig oda járjanak feleslegesen, az indokolatlan időhúzásuk miatt. Hanem azért, hogy a jogos kárigényüket érvényesíteni tudják, ha már a munkahelyen nem tudták. Pont a munkáltató kizsákmányoló politikája miatt!
Az érintett munkavállalók észrevételei

Javaslatunk, hogy a biztosítási szakmában dolgozóknak a munkaszerződéseit a bíróságon komolyan nézzék át. Ugyanis tapasztalat, hogy a biztosító nem fizeti ki a jutalékokat rendesen. A munkaszerződések tartalmát egyoldalúan módosítják. Ezért vannak, sok munkaügyi perben a jutalékkifizetések körüli viták. Nagyobb ellenőrzést kellene tenni az ilyen esetekben, ahol a bérkifizetések körüli igények vannak a munkavállalói oldalról, panaszok ezügyben. A nagy fluktuáció annak is köszönhető, mivel még a garantált bér felét sem akarják már biztosítani egyes biztosítók az üzletkötőiknek. A munkaügyi perek elkerülhetőek lennének, ha komolyan vennék a munkavállalói oldalról az észrevételeket a fentiek ügyében is. A munkahelyi pszicho terror stressz folyamatos ezeken a munkahelyeken. Amik felderítetlenek maradnak a legtöbb esetben, pont azért, mert kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek az üzletkötők, az állandóan változó, legtöbbször negatív irányba a jutalékok kifizetésének rendszere miatt. A birói gyakorlatba fel kellene készülni az ilyen munkaügyi perekben, a nagyobb szakmai tapasztalat megszerzésére. Hogy átlássák ezt a bonyolulttá tett rendszert, amit az ilyen multi cégek kidoloznak, szinte átláthatatlanul.
ügyvédi vélemények

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!