Mobbing - lelki terror a munkahelyen

Szeretnék ebben a témában indítani itt egy topikot. Úgy gondolom sok munkavállalót érint ez a probléma. Jelenleg Magyarországon nincs olyan törvény, amely ezt speciálisan szankcionálná. A pszichikai terror vétsége még nem büntetendő cselekmény, annak ellenére, hogy komoly egészségkárosító hatása lehet: stressz faktor, magas vérnyomás,mentális problémák,gyomorfekély stb. Sajnos vannak olyan szakmai vezetők - hadd ne említsek szférát hol...-
ahol a dolgozók motiválására alkalmazzák tudatosan, vagy tudattalanul a pszichikai terror eszközét. Kérdem én: milyen jogon? Úgy vélem szükség lenne törvényi szabályozásra, amely megtiltaná a dolgozók pszichikai terrorizálását, a vezetők részéről.
Mit gondoltok erről?

http://mobbingstop.blogspot.com

Sziasztok!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden olyan közszolgának, aki napi 8-10 órában kitermelte az idei évi jutalmat a főnökének! Talán egyszer mi is látunk év végén pénzjutalmat. Az állami szférában miért nem egyforma a jutalmazás minden területen? Máshol jutalmak, ruhapénz...stb. egyes területeken meg csak az elvárás. Ez vezetőfüggő? Kérjék már be központilag, hogy melyik osztályon mennyi jutalmat kaptak a dolgozók illetve melyik területen mennyit. Mikor fogják már ellenőrizni, hogy mennyi időt lehet a monitor előtt dolgozni? 6 óra lenne a munkatörvénykönyv szerint az ideális, de mi 8-10 órából jó ha wc-re ki merünk menni. A munkahelyi terrorról meg annyit, hogy nagyon jól tudják egy egy területen ki az a személy, aki már nem egy embert egészségileg teljesen tönkretett, de nem tesz senki soha semmit, mert kell egy ostorral rendelkező ember, aki kiveri a statisztikát a népből. Egy statisztikai kukabúvárok vagyunk csak. Most, hogy vége a szentestének és lefeküdt a család csak a plafont nézem és azon elmélkedem vajon meddig megy ez így még, meddig bírom még ezt, hogy legyen fizetés. HA újra kezdhetném nem a közszférára tenném fel az életem. Úgy érzem hiába képeztem maga, hiába a gyakorlaton és robot lettem. Megalkudni meg nehéz, de hát enni meg kell valamiből. Azt hiszem itt be is fejeztem, mert igazán nem lehet szavakba önteni ami cikázik a fejemben, de gondolom minden "dolgozó" érti. Akik meg nem dolgoznak legalább üljenek csendben az irodájukban és ne hergeljék hülyeséggel a melóst. Jó pihenést sorstársak!

Sziasztok! Magam is áldozat vagyok.Nekem 10 év allat ez 3 dik fönököm.Első 2 rendesek voltak.Tulaj ugy döndött étterembe felvesz új embert.Próbanapon semmit sem beszélt.Fönökék meg úgy döndöttek régit leváltják.Újjat helyezik fönöknek.Onnantól tanúk előtt.meg 4 szemközt aláz meg napi szinten.Amikor szóvá teszem,válasz neked ez bántás.Például tegnap oda hivott ,kérdezte hüttőben lévő jelzés mit jelent,válaszoltam alapanyagokat olyan magasságba szabad pakolni.Kiálltam magamért mondta ennyire hülyének nem kell néznije.Azt felelte igy csoportositja ki milyen agyigondolkodású 1.2.3 csoportba rangsorolást kap.Tanúk előtt is meg alázott.Ha védem magam.Morgok.Oké dolgozni megyünk munkahelyünkre.Hatalmamal nem élek ennyire vissza.
X

Jómagam is átéltem hasonlót, alapvetően ostoba, valamint kevésbé iskolázott főnöm volt, esetemben mindez a próbaidő lejárta előtt derült ki. Így alig egy hónap elteltével felmondtam. Függetlenül attól, hogy mindezt kulturáltan tettem, elkezdett becsmérelni először visszafogottan, majd meglehetősen durván, ezt követően megkért, hogy gondoljam át. Hát részemről nincs mit közöltem vele, ennek ellenére még másnap is felhívot ez ügyben. Persze eszem ágában sem volt foglalkozni vele. Azóta sikerült elhelyezkednem és nár nem problémamentes, de megfelel számomra. Így én is csak aszt tudom javasolni, amennyiben lehetőségünk van a váltásra ne kínozzuk magunkat.

Nem lepődtem meg a témán, hiszen évek óta elszenvedője vagyok. Van egy kérdésem.
-Hogyan lehet vezető az, aki nem képes a beosztottjaival EMBERKÉNT bánni, egy nevelési intézményben?
Valóban, a folyamatos megalázás, megszégyenítés /mindez a gyerekek előtt/, lerontja a pedagógus hitelét, tönkre teszi a tekintélyét.
Úgy lehet nevelni gyerekeket, ha folyamatos a kommunikáció a felmerülő problémákról. Ha a vezető kolléga hetekig nem beszél a társával akkor hol van a " gyermek mindenek felett álló érdeke"?
Így nem lehet dolgozni és élni!!!

Ha egy birósági tárgyaláson pl. az üzletkötő a jogos munkavállalói érdekeit meri védeni, a biróság nem pártatlanul áll a dolgokhoz. Már a munkáltatói fölény jelen van a tárgyaláson végig, ha rossz birót/vagy birónőt fog ki a munkavállaló. A munkáltatói hatalom miatt a részrehajlás nyomon követhető. Ezért nincs már bátorsága kiállni a magyar üzletkötőknek, ha biztosítónál dolgozik, a biróságokon a jogaiknak a megvédése érdekében. Aki mégis megmeri tenni, azt úgy ellehetetlenítik, hogy többé a munka törvénykönyvét már, csak emlékbe fogja eltenni. Mert nem érvényesül a perben a paragrafusok betartatásának szabályai.A jogorvoslat így elmarad. Marad a részrehajlás a munkáltató javára. De akkor miért is merik magukat biróknak nevezni az olyan birák, akik nem valók oda! Mert úgy elferdítik a dolgokat, hogy már felismerhetetlenné válik, hogy egyáltalán mi alapján is hoztak ítéletet. Félelmetes, hogy mennyire kiszolgáltatott helyzetbe hozzák a jogos indokokkal, birósághoz forduló üzletkötők helyzetét. Mivel a saját munkáltató nem védi a saját dolgozóikat semmilyen jogi védelemmel, csak a főnökséget. De máshol, más munkahelyeken pedig hirdeti a munkavállalói jogvédelem biztosítását. Micsoda ellentmondás. Aki a saját üzletkötőivel szóba se áll, ha a problémákat közli, az ne hirdesse magát, mint munkavállalói jogokat jogvédő biztosító!
Reméljük felismerik magukat, azok, akikről írnak az üzletkötők. Jó lenne már egy kis frissités a biróságokon. Az arra alkalmatlan, részrehajló, és egyáltalán nem pártatlan birók leváltása örökre!

Igen ez valóságos dolog, törvénybe kellene hozni, hogy ezt ne tovább!
Megszégyenítik, kihasználják, hajtják mint a lovakat az üzletkötőket. Ez főleg a biztosítóknál van jelenség. Ha nem tetszik fel is út le is út. A főnökség meg jól jár, de az üzletkötő még évekig lelki sérülésekkel szenved, ha végül feladja, vagy elküldik.Sőt még attól is kell tartania, hogy több évig utána nyúl a biztosító, ha nem fizet az ügyfél. De Ő már egy fillért sem kap azért, mert ott hagyott több tíz milliós állományt. Ha jogsérelem éri, akkor meg a biróság is szemet huny a munkáltató jogsértő munkaszerződései, egyéb juttatások nem megadása elött.
Ez a jogsértés minden napos, csak senkit sem érdekel, mert a pénz az úr ebben az országban, nem a jogrend és igazságszolgáltatás.Munkáltató működésére hivatkozással, elbocsájtják a becsületesen dolgozó üzletkötőket. Nem csoda, hogy itt annak ellenére mindíg van felvétel. Vajon miért nagy a fluktuáció? Hát pont a kizsákmányoló üzletpolitika miatt.

A biztosítóknál szokás ez a pszicho terror. Mindent bevet a biztosító az eredményessége növelésére. Ezt tiltani kellene, nem megengedni. Az állandó jutalékkulcsok változtatgatása, nem kifizetése, mindenféle belső szabályzatra hivatkozással. Leellenőrizhetetlen manipulálása a béreknek. Igen a sztár üzletkötőnek mindent oda tesznek, cimanyagban duskálhat. De aki csak becsületesen akar megélni, dolgozni, azoknak keserves utat kell végig járniuk. Ha fel mer szólalni, mert érzi, hogy ez már nem normális, akkor előbb- utóbb mennie kell. A biróságokon is szemet hunynak a Mt nem betartatása már nem divat náluk sem. Ha biztosítós perekről van szó. Érdekes módon mindíg a munkavállaló jogai sérülnek ott is. Meg kellene nézni, hogy ezek a birók miért hunynak szemet a jogsértő biztosítók elött.
Hány embert tesznek még tönkre a rossz birói döntések. A nem kellő szakmai tapasztalatuk miatt. Mert át sem látják a biztosítók bérfizetési rendszerét. Nem hogy bölcs döntéseket hoznának. Kiket neveznek biróknak ki? Az Ő szakmai multjukat, felkészültségüket senki sem birálja felül. Bármit megtehetnek úgy, hogy még le sem ellenőrzi Őket senki hivatalból. Ugyanúgy, mint a biztosítók munkaszerződéseinek jogszerüségét sem.

Sajnos én is ezt tapasztalom évek óta, ki vagyunk szolgáltatva megalázó bérért. Sajnos az egészség rovására megy. S ha a család sem érti meg az a vég. A munkáltató pedig nem foglalkozik evvel. Jön másik helyetted ha nem bírod tovább.
http://player.hu/biznisz/pszichoterror-a-munkahelyen/

Sajnos jómagam is átéltem hasonlókat, olyan munkatársak miatt akik inadekvát viselkedést tanúsítottak, valamint furkálódtak, meglehetősen nehéz volt velük dolgozni, mivel sajnos nem bírtak megfelelő szakmai kompetenciával sem. Jómagam is próbáltam szóvá tenni miszerint szeretnék egy másik csapatba kerülni és végre értelmesen dolgozni, nem pedig összecsapva lesz ami lesz alapon. Korábban egy cégnél sem volt ez divat, mivel mindenki céltudatos volt és értett ahhoz amit csinál és nem azért jött el az ember mert borzalmasak voltak a körülmények. Sajnos jómagam is megbántam eszt a váltást és egy idő után úgy éreztem, hogy valami velem nincs rendben, majd
eljöttem és most újfent normális emberek vesznek körül megfelelő szakmai háttérrel és kellő intelligenciával így most jobb:)

A munkahelyi, kollégák által nem megfelelő viselkedési módban szeretném tanácsotokat kérni. Közalkalmazott vagyok, van egy kolléganőm, aki új a "csapatban". Előző helyéről azért rakták hozzánk, mert kitelt a becsülete az arrogáns viselkedése miatt. Dühkitörései vannak, csapkod, szitkozódik, főleg ha dolgoznia kell. Közvetlen főnökömnek jeleztem, ilyen légkörben nem lehet dolgozni, kérem beszéljen vele. Ez 2 hónapja volt. A beszélgetés eredménye az lett, hogy semmilyen szinten nem kommunikálok vele, még a munka elvégzésében sem. Tudom a dolgomat, ha valamit nem értek annak is utánajárok kérdezés nélkül. DE ő semmit sem változtatott a viselkedésén, sőt megjegyzéseket tesz félhangosan rám, telefonbeszélgetéseimbe beleszól, folyamatosan "szúrkál". Én kifogástalanul végzem a munkámat, ő mindenben segítségre szorul. Kérlek benneketeket adjatok tanácsot, mert nekem nem kielégítő az a válasz amit folyamatosan mondanak, hogy ne foglalkozzam vele...

Kedves Emma, kaptál a kérdésedre, illetve kérésedre hasznos választ, tanácsot? Nálam a helyzet szinte hajszálpontosan ugyanilyen. Az egyik kolléganőm rettenetesen pikkel rám. Állandóan ostoba megjegyzéseket tesz. Gyomorideggel megyek reggelente a munkahelyemre. Válaszodat előre is köszönöm!

Emma Times!Azt gondolom nem jó megoldás,ha ,,nem foglalkozol" vele.Én a helyedben látványosan jól érezném magam,jókat nevetnék,miközben levegőnek nézem.Illetve: próbáld átgondolni milyen frappáns mondatokkal-visszaszólásokkal küldhetnéd őt a padlóra.
Van,akivel nem érdemes vitába szállni,mert annyira nem méltó rá,de az,ha csak őrlöd magad és odabent fortyogsz biztos nem vezet jóra.És a főnököt ebből hagyd ki mindenképp.Sok sikert!

Köszönöm szépen a hozzászólást! Pontosan ezt teszem, levegőnek nézem! Mostanra úgy gondolom, leginkább az a problémája, hogy nincs beleavatva a személyes beszélgetésekbe, titkokba.

Sziasztok
Én évekig dolgoztam egy állami cégnél. A volt munkahelyen minden új dolgozó csicskáztatása volt az alap. Ennek ellenére megtanultam mindent, próbáltam beilleszkedni. Egy idő után új dolgozó került az említett munkahelyre de a főnök és a csontig nyaló kutyái még mindig engem csicskáztattak mint egy kezdőt. Persze voltak olyan kollégák akik elfogadtak munkatársnak tekintettek. Ezért is maradtam, vártam hátha javul a helyzet, de sajnos nem így történt. Ezt szóvá is tettem. De rájöttem, hogy nincs értelme maradni mert ahol nem becsülik a dolgozó embert onnan menni kell és fejlődni! Ez után felmondtam. Egyet megtanultam minden főnök visszaél a hatalmával, csak nem mindegy, hogy valaki folyamatosan ezt teszi vagy néha értékeli is az ember munkáját.........

Mobbing... én is ennek az áldozata voltam, amit a mai napig nem tudtam feldolgozni. Ma már külföldön élek életvitelszerűen, de olyan mély nyomokat hagyott bennem, hogy nem is tudom, hogy valaha sikerül-e elfelejtenem. Folyamatos megalázás, megszégyenítés, lejáratás, letaposás. Aztán felmondtam, de ez nem volt elég. Az új munkahelyemre önbizalomhiányosan ugyan, de úgy mentem, hogy tiszta lappal újból. Persze ez se volt elég, utánamnyúltak, és már első nap, még az ebédemet se fogyasztottam el, -tudtam,
hogy a volt főnököm keze van benne. Annyi emberismeretem nekem is volt már, hogy leszűrjem a dolgokat, így tisztában voltam vele, hogy nem lesz itt maradásom. Így is lett. Azóta külföldön dolgozom, elfogadták a nyelvtudásomat, a munkámat, csak pozitív visszajelzéseket kapok. Időnként elgondolkodok, hogy miért van az, hogy idegenben elfogadják az embert, de a saját hazájában.... Jól élek, megfizetnek, megbecsülnek, érzékelem, hogy abszolút számítanak rám - jóra fordult minden. De ami akkor ott Magyarországon történt nem tudom elfelejteni. Nem szívesen megyek haza, a magyarokat hatalmas nagy ívben kikerülöm. Teljesen elzárkóztam a honfitársaimtól. Tudom, nem jó, nem szép megtagadni az embernek a származását, de félek tőletek kedves magyarok.

Szia! Sajna mar en is ott tartok hogy félek a magyaroktól. De még nem adom fel hátha fordul a kocka. Azokat becsuli a főnököm akik nem dolgoznak vagy rosszul. Sajnos az én "főnököm" akire nem tudok felnézni sőtt fonoknek se nézem egyre inkabb lejárattja magat.Nem becsülik a munkankat.Felelötlenek , terrorba tartanak. Keresem hova fordulhatnék már ha valaki foglalkozik ilyen üggyel hogy a munkahelyen a munkadt megalazzak jogaiba korlatozzak.

Ezzel egyetértek.

Hidd el Kedves X.Y., nem minden magyar ilyen! Vannak jó főnökök is, csak nagyon ritka! Sajnálom ami Veled történt, velem is történt ilyen, és én is csak külföldön tudtam érvényesülni, ahol EMBERSZÁMBA vettek! Ilyen a magyar fajta, de hidd el, vannak normálisak (javarészük külföldön él :) )

Durva általánosítás ez,hogy a magyaroktól kellene félned.ez nem hovatartozás kérdése.de szerintem te se gondoltad komolyan.

magyar a magyarra külföldön halmozottan veszélyes, otthon csak átlagos !

Közalkalmazott vagyok, 15 éve ugyanabban a munkakörben dolgozom, önállóan végzem a munkámat. Ennyi idő után szinte napra pontosan tudom, mi fog következni. Sok ellenőrzést végigéltem már, előző főnökeimtől, belső ellenőröktől, hivataloktól. Soha semmiben nem találtak hibát, és erre nagyon büszke vagyok.
Néhány hónapja lett új főnököm, aki viszont minden egyes munkafolyamatba beleköt. Hirtelen semmi sem jó, amit csinálok. Minden hibás - szerinte. Hozzá kell tennem, soha nem volt még vezető, azt sem tudja pontosan, hogy neki mit kell csinálni, de az én munkámat sem tudja. Így elég nehéz lehet...
Időnként behív az irodájába és olyan dolgokat kér rajtam számon, ami nem az én feladatkörömbe tartozik. Ami viszont a munkámhoz szükséges lenne, azokról nem tájékoztat, a kollégáktól kell megtudnom utólag... Minden egyes ilyen irodába behívás egyre durvább. Egyre hevesebben, egyre hangosabban próbál megfélemlíteni. Nem is tudom, mit akar pontosan. Úgy érzem, mindent meg akar tenni azért, hogy felmondjak. A héten már kollégák előtt ordított rám... Mit lehet ez ellen tenni?

Nos nem tudom mennyire jártad körbe a témát, a mobbinggal kapcsolatban. Megoldásként: lenyugodva, higgadtan, megkérni az új főnököt, hogy mit javasol, hogyan kell csinálni? "Nem baj ha nem jó" (ésszerű határokon belül, és úgy hogy nyoma legyen annak, hogy ő javaslata alapján csinálod úgy ahogy Pl: E-mailen kéred a tanácsát...) ha így teszel, "úgy érzi, elismerted" aztán ha az ellenőrzésen mégsem felel meg a végeredmény...elő lehet venni az írásos "bizonyítékot" A főnök tanácsára, utasítására jártál el úgy....őt fogják érte elő venni. Nézz utána létezik "ellenszer" megfelelően kell viselkedni az ilyen emberekkel, főnökökkel.

Az ilyen "főköknek" csinált emberrel nem lehet normálisan beszélni, ez az állatfaj úgysem ismeri el, hogy ő maga is tévedhet, esetleg rosszul mérte fel a helyzetet, nem a beosztásához, vezetőhöz, emberhez elvárható módon járt el. Habár egyszeri kirohanás még tévedésnek minősíthető, a többi már nem véletlen! Az a legszomorúbb, hogy tudatosan csinálja, sorozatosan megszégyeníti a beosztottját, s ezt élvezettel, "vérszomjasan" csinálja! Uralkodik, gyakran közpénzen. Nem is értem, hogyan kaphat hatalmat és tarthat meg egy vezetői állást, aki nem tud emberekkel bánni. Azt hiszem, egy diplomás egyéntől ez alapvetően elvárható lenne. Az még szomorúbb, ha a szakmai hozzáértése is csapnivaló.... De ennek az embernek is van főnöke! Nem igaz, hogy nem veszi észre a helyzetet! Ezek az emberek nem vezetőnek valók!!! Ne hagyjuk! De mi a megoldás?

Ismerős az eset, mintha saját történetemet olvasnám.... Én is pont ugyanebben a cipőben járok. Szörnyű, már a felmondáson gondolkozom, folyamatosan keresem az új lehetőségeket.

Nekem is ilyen gondolataim vannak, de mivel nagyon nehéz lenne új,megfelelő állást találnom, csak álom marad a felmondás lehetősége. Az itt olvasott ötletek, tippek jól hangzanak, de sajnos minden eset más és főleg a benne szereplő emberek, főnökök, kollégák is más-más módon kommunikálnak, nem beszélve a különböző szituációkról, így ezek a tippek nem biztos, hogy bejönnek, ill. segítenek. Mikor én szóvá teszem a gondokat, az "érzékenységi kártyát" húzzák elő: "...te ezt rosszul érzed, nincs nekünk veled semmi bajunk, sőt szeretünk, de neked semmi nem jó, te vagy a feszültség keltő. és mi nem akarunk ilyen feszült légkörben dolgozni, úgyhogy ne vádaskodj, ne legyél ennyire szerencsétlen nyuszi, bla-bla-bla" A főnökök meg benne vannak nyakig, hiába mondja a szabály, hogy mobbing esetén"szólj a felettesnek!" - akkor még árulkodó, inkorrekt kolléga leszel, minek kellett ilyen nagy feneket keríteni ennek a semmiségnek, a főnök meg elkönyvel besúgónak, DE tenni, NEM tesz semmit, sőt szvsz. tovább romlik a helyzeted! Mi a megoldás? én évek alatt jöttem rá ,hogy NINCS :( mivel egy maffia szerű szövetkezet ellen a tisztességes emberfia nem tud védekezni, sem védelmet találni! Engem is a csicskáztatás ért utol, ezt minden új emberrel megteszik, legyen az akár hány éves. Pedig az új belépő lehet, hogy már 25-30 évet is ledolgozott máshol, milyen jogon bánnak egyesek így a kollégáikkal? és minél jobban dolgozol, minél becsületesebb vagy, annál inkább rád szállnak - értem én, az erkölcs és lelkiismeret már nem divat, nagyon sajnálatos ez az egész...!

Kedves Szepike!

"Úgy érzem, mindent meg akar tenni azért, hogy felmondjak." A leírtak alapján úgy gondolom, hogy ilyesmiről lehet szó. Számos olyan esetet hallottam már, hogy a munkáltató kihasználva fölérendelt pozícióját különböző módszerekkel (sértegetés, zaklatás, stb.) próbálja elérni, hogy a munkavállaló felmondjon neki. Nem csak, hogy kötelessége minden olyan tényről, adatról, információról tájékoztatni Önt, amely a kötelezettségek szempontjából lényegesek, de olyan magatartást sem tanúsíthat, amely az Ön jogait, jogos érdekeit sértené.
Ha az Ön helyében lennék (természetesen ez csak javaslat, az ön döntése, hogy mit tesz az ügy érdekében) a cég munkaügyi tanácsadójához, belső ellenőréhez fordulnék vagy amennyiben szakszervezeti tag lennék, akkor az ő véleményüket, segítségüket kérném ki.
Remélem mihamarabb rendeződik a helyzet!

A bírói gyakorlatban oda kellene figyelni a munkavállalók jogos panaszaira, amikor felperesként védeni probálják az igazukat, abban a tekintetben, hogy a multi cégek mennyire kizsákmányolják a dolgozóikat. Főleg az üzletkötői szférában tapasztalható ez meg. A biztosítóknál gyakorlat, hogy nem fizetnek megfelelő jutalékokat az üzletkötőknek az elvégzett munkáért. Mindenféle költségtérítés nélkül elvárják, hogy ingyen dolgozzanak. Több száz üzletkötő panaszát halljuk ezekről a dolgokról. Mégsem tesznek hivatalból ez ellen semmit sem. A bíróságoknak nagy szerepük van ebben, hogy oda figyeljenek ezekre a munka törvénykönyvével ellentétes foglalkoztatásokra. Nincs garancia a munkabérek normális elfogadható szinten tartására. Csak szük réteg jár jól a biztosítási üzletkötőknél. A többsége csak vegetál a fizetéséből, amit legtöbb esetben még a minimálbért sem éri el, ha nincs támogatása a szakmában, főnöki segítséggel. Mivel a biztosítási piac beszükült Magyarországon, ezért még az etikátlan magatartást is bevetik, ha nem megy az üzletkötés egyes üzletkötők. Ezért nagy a fluktuáció, mert nem ellenőrzik hivatalból a fizetések alapjait a biztosítóknál! Ezért kiszolgáltatott helyzetbe vannak az üzletkötők, akik becsületesen probálnak megélni ezen a piacon. A munkaügyi perekben is jól látható, hogy a jutalékkifizetések, ezért a munkáért nem megfelelően működnek. Ellenőrzés kellene ezen a területen a munkaszerződések tekintetében végre, hogy a munkáltatói visszaélések a bérezések megállapítása, módosítása terén, ne legyen éveken keresztül tapasztalható.
Sok munkaügyi per ezzel elkerülhető lenne!
ügyvéd

Nagyon sok biztosítós állítja, hogy a munkahelyi pszichó terror létező fogalom. Ezzel tartják sakkba az üzletkötőket! Miért van akkora népvándorlás ebben a szakmában! Ezért!
Mert kihasználják az üzletkötőket, állandóan változtatják a munkabéreket. Ezzel állandó feszültséget okoznak az üzletkötőknek, a megélhetésüket illetően! Ideje lenne már erre felfigyelni, a munkavszerződések tartalmát végre leellenőrizni!A munkavállalókat ettől megvédeni, a bíróságoknak ezt büntetni, észrevenni, a munkaügyi perekben!
Üdv.:
biztosítós szakmában dolgozók

Nekem sikerült úgy megundorodnom a beígért sikerek megélése helyett, hogy ma konkrétan hánytam tőle. Követhetetlen, értelmezhetetlen szabályzatok, indokolatlan felmagasztalások és lehúzások, aki gazdag és igazán jó kapcsolati tőkéje van, az labdába rúg, a többi mehet a süllyesztőbe. Ha mégis meggondolja magát, és úgy érzi, hogy az ő erkölcsi érzékével még kezdeni tud valamit ebben a szakmában, akkor kopogtatok: rossz helyen tetszik járni! Kezdőknek ajánlom: mielőtt még leül az ügyféllel szemben, nézzen szembe magával a tükörben és hangosan hitesse el magával először, hogy nem hazudik. Az a baj, hogy hiába a fejtől bűzlik a hal, elsőként a legalsóbb réteget ellenőrzik a végletekig, hogy ki sem lát az adminisztrációból, na, igen, őket büntetik, jutalékot visszaírnak, ami jár, azt sem fizetik ki. Elhihetitek, én már közel három éve milliókat kerestem, csak még nem találtam.

Bár magyarnak születtem, de bármerre járok a világban ezt letagadom. Elérte ez a nemzet, hogy mindenütt utálják a magyart. Nem a becsületes embert, hanem egyszerűen a magyart. Milyen a magyar? Egoista, önimádó, másokat gátlástalanul önös érdekből eltipró, hazug, tolvaj, irigy, rossz szándékú, kárörvendő, és sorolhatnám napestig ezeket a "jó"tulajdonságokat amik jellemeznek titeket magyarok. Tisztelet annak a cca. 20%-nak, aki próbál becsületesen élni. Az a rossz hírem van számukra, hogy egyre fogyatkoznak, Egyre többen állnak át a másik oldalra, mert nem kifizetődő ma Magyarországon becsületesnek lenni.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!