Mennyit kell eltűrni?

Szeretnék nektek feltenni 3 kérdést, hátha van valakinek használható ötlete.

1. A munkáltató felé jelezni kell ugyebár, ha van másfajta tevékenysége is a közalkalmazottnak, eddig rendben vagyunk. DE! Tényleg be kell jelentenem a civil szervezeti tagságomat, tevékenységemet is?!

2. Ha kötetlen a munkaidőm, akkor szabályos 17 órát dolgozni egyhuzamban? 300 túlórát göngyölítek...

3. Jogom van írásban kérni a feljebbvalóim utasításait? Több esetben is a törvényesség határán mozgunk, ráadásul olyanfajta kézi-vezérlés, cenzúra uralkodik a városunkban, hogy az elképesztő! A polgármester ugyan nem a munkáltatóm, az intézményen keresztül azonban olyan utasításai vannak, hogy az elképesztő... Nem létezhet, hogy egyszer nem nyújtja be valaki a számlát, márpedig én nem fogok "fizetni" más vétkeiért, kiskirálykodásáért!

Nem tudom, jó helyre írom-e a kérdésemet, de nagyon szeretnék rá választ kapni.
Kinek a feladata az óvoda éves költségvetésének az elkészítése? Az óvodavezetőjé vagy az óvodatitkáré? Az egy dolog, hogy az óvodavezető írja alá, az ő felelőssége. És a normatíva? És a statisztika?
Az egy dolog, hogy az óvodatitkár megcsinálja, mert meg kell csinálnia. De akkor teljesen az ő felelőssége is? Minimálbérért? És ha valami hiba van benne, mert nincs egy óra nyugodt, csöndes időszak, hogy megcsinálná hibátlanra, hanem állandóan fel kell ugrálni valakinek valamiért? Mert ugye így nem lehet dolgozni. De hogy meglegyen, és hogy hibátlan legyen, azt elvája a hivatal...
Segítsetek! Már teljesen kivagyok!!!

A kérdések naiv feltevőjeként nem gondolod, hogy kapsz rá ésszerű választ?! Amúgy természetesen van válasz a kérdéseidre, egyrészt a Kormánytisztviselőkről szóló tv, a Ktv. a közalkalmazotti törvény, a Munka törvénykönyve választ a ad a kérdéseidre. Igen, civil tagságodat is be kell jelentened, túlórát nem fizetünk, de a munkáltatód természetesen elrendelheti.... Jogod ugyan van kérni írásban a feljebbvalód utasításait, de szerinted hányan tették ma már meg ezt Magyarországon és mi lett a következménye?!

Azaz ha továbbra is ott szeretnél dolgozni, ahol most, akkor ezeket a kérdéseket nem teszed fel a feljebbvalódnak, hanem tűrsz és dolgozol. Ha szembeszállsz, akkor nyilván, mondvacsinált indokkal elbocsátanak (jobb esetben nem kapsz fegyelmit...) Ha pedig megelégelted a dolgok kimenetelét, akkor előbb-utóbb úgyis másik munkahelyet keresel, a feljebbvalóid pedig ugyanúgy folytatják kisded játékaikat az utánad következő "kisemberekkel".

Kedves sorstarsak!
Muszaj feltennem a kerdest: miert gondoljatok azt hogy a mobbing CSAK A KOZIGAZGATASI SZFERABAN letezik? A versenyszfera inkabb taptalaja - megsem esik errol szo, csak arrol hogy a kozigazgatasban dolgozok mobbingolasa....Az eg szerelmere!

Nem akarlak elkeseríteni, de irodisták meg pedagógusok ezzel nem sokat tudnak kezdeni, nekik életidegen ez a helyzet. Biztos, hogy közalkalmazott vagy?

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!