Megteheti-e a fenntartó?

23 éves pedagógus munkaviszony / felsőtagozatos napközis státusz/ után 2007 augusztusában elbocsájtottak. Indok, helyi pedagógusok megtartása a cél...Én 30km-ről ingáztam.
Helyemre, 7-8.o. napközis csoporba tanítói végzettségű kolléga került.
Lehet ez?

Azt gondolnánk ma ilyen nem lehet, de van...
Kérdés, ez szerepel a felmentésedben valóban, vagy más, mikor telt le felmentési időd? Leépítés sem állná meg a helyét, hiszen betöltötték az állást.

Mit lépsz? Munkaügyi per? Határidőn belül vagy még?
Ma már ez is pénzbe kerül, s ha nyersz, visszahelyezhetnek az állásodba, vissza tudnál menni oda? Nem ismerem a részleteket, s sajnos a kalapba az is belefér, veszítesz, s fizeted a munkáltatód ügyvédi költségét is.

Felháborító, ez a véleményem. Egy üres állás meghirdetésekor szabad a döntés, sőt a kiírásban is hirdetheti előnyben a helyben lakók, de kinevezettként ez nem felmentési indok.
Ha pereskedni nem akarsz, fordulhatsz az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz.

"Ha elsőre nem sikerül, akkor próbáld lelkesebben"
Üdv: Gizus

Kedves Gizus!
Meglehetősen összetörve, nem éltem a fellebezési jogommal, /jan. 31-én telt le a felmentési időm/ - mert nem tudnék visszamenni oda. A hivatalos indoklás természetesen az, hogy az intézménynél létszámcsökkentést kell végrehajtani a Kjt 30. § (1) b) pontja alapján, s e miatt továbbfoglalkoztatásra nincs lehetőség. Az új igazgató a részmunkidő megszüntetését tűzte ki célul, / mert volt ilyen/ azon az áron, hogy nem megfelelő képesítéssel tölt be álláshelyeket. Hogy miért pont énrám esett a választás, erre súgta az igazgatóhelyettes, hogy nem helyi vagyok. Az én épületemben annyi tanuló jelentkezett napközis ellátásra, hogy még egy + csoport indulhatott el. Nem hogy a saját csoportomat nem vihettem tovább, az újat sem kaptam meg. Hozzáteszem többször jutalmazott sikeres pedagógus voltam.
Nagyon nehéz ezen túljutni...

Megértelek, s csupán azt tudom írni, azért próbálj túlépni, ne rágdmagad. Más értelemben pedig soha nem fogsz túljutni, ez benned marad, ám addig el kell jutni, hogy ne hátra, előre nézz!

Sajnálom, ha korábban összefutunk azt mondtam volna per! Visszaállították volna jogviszonyod, erre azt mondtad volna, a kialakult hangulatban nem akarsz már oda visszamenni( szépen meg lehet indokolni), s az idő neked dolgozott volna, az ítélet megszületéséig véleményem szerint kifizetették volna a béred, s a jogviszod csak akkor szűnt volna meg.
Azért írtam le mindezt, mert tanulság lehet Neked is, másnak is.
Tudom a bajban mindig egyedül maradunk, egyedül kel elviselni vagy végigharcolni, s ez sem könnyű.

Kívánom mielőbb tudj a fájdalomtól megszabadulni, s bízom benne megtalálod a helyed.A lényeged ne feledd: értékes vagy, kiszúrtak veled, máskor ne hagyd, ennyi a tanulsága, s ideje előre menni.
A felháborító, hogy az ilyen jogtalan intézkedések ellen senki nem lép fel. Hatalmas büntetés róható ki rájuk- úgy hiszem.

"Ha elsőre nem sikerül, akkor próbáld lelkesebben"
Üdv: Gizus

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!