lépj egyet előre és kettőt hátra. Válasz egy "töprengésre"

Kiverte a biztosítékot! (Hozzászólásom ehhez az irományhoz)
Beküldte: Gálik András Időpont: 2010, április 18 - 12:41.
Üdv!
Valami talán történt. Meghirdették a "Lépj egyet előre" programot ápolási díjasok részére, amely program a képző helyeket támogatja, melynek segítségével az ápolási díjban részesülők ingyenesen vehetnek részt különböző képzésekben, melyhez még plusz anyagi támogatást is kapnak.
A gond viszont továbbra is adott. Nem minden ápolási díjas ápol valójában. Az orvosi igazolások sajnos nagy erőfeszítések nélkül is beszerezhetők. Az ellátásnak inkább ezen részén kellene eltöprengeni.
Üdv!
Kedves Gálik András!

Háziorvos, kórházi orvos, nagyon alapos vizsgálatok-súlyos betegség kell ahhoz, hogy valaki eme kegyben részesüljön. Nagyon körültekintően megnézik kinek adják! Nem kívánom senkinek, hogy ebben a helyzetben legyen. Csak az tudja aki benne van. Beteget ápol, fillérekből vegetál.Négy órás munkát ugyan vállalhat, de az egyáltalán nincs, otthon végezhető még úgy sem. Nagyon kíváncsi vagyok honnan szerezte az értesüléseit, amikor ilyeneket írkál. Szívesen elbeszélgetnék Önnel!
üdv.B.Katalin

Az interjú alapján tisztán látható a JÖVŐ! Hajrá nyugdíjasok, munkanélküliek, betegek!!!

"Orbán: kezdődik a takarékosság
Megjelent: 2011.01.13. 08:58
Frissítve: 2011.01.13. 09:25

A kormány csökkentené a nyugdíjakra, a munkanélküli segélyekre és a gyógyszertámogatásokra kifizetett pénzt.

© MTIAz euróövezeten belüli szorosabb integrációt kívánja előmozdítani Orbán Viktor magyar miniszterelnök - írta a The Wall Street Journal európai kiadása. A lap interjút készített a kormányfővel, és az írás bevezetőjében úgy jellemezte őt, hogy "a szokványostól eltérő gazdaságpolitikájáról ismert, vitatott személyiség".

Az interjúismertetés szerint a magyar kormányfő úgy véli, hogy a legszigorúbb költségvetési kiadási szabályokat az euróval fizető országokban kell érvényesíteni. Magyarország nem tartozik ezek közé, és Orbán szerint nem is realisztikus az olyan elképzelés, hogy Magyarország az évtized vége előtt bevezetheti az eurót. Jelenleg "jobb nem belül lenni" - idézte a lap a miniszterelnököt, aki "a legbátrabb nemzetnek" minősítette Észtországot, amiért január 1-jével az euróövezet tagjává vált......

Orbán Viktor a lap szerint közölte, hogy kormánya februárban olyan intézkedéssorozatot jelent be, amely csökkenti a nyugdíjkiadásokat, a munkanélküliek támogatását és a gyógyszerek állami támogatását. Kijelentette, hogy vége a nagyvonalú és hosszan tartó munkanélküliségi juttatásoknak. De - tette hozzá a lap szerint - még nem állnak rendelkezésére olyan becslések, hogy ezek a lépések mennyi pénzt takaríthatnak meg a kormánynak.

A The Wall Street Journal megjegyzése szerint a piacok azt remélik, hogy a februári kezdeményezések bizonyítékot szolgáltatnak majd az állami kiadások szilárd és tartós csökkentésére.

Az amerikai lap szerint Orbán hangsúlyozza, hogy célja a növekedés és a munkahelyteremtés.

"Legitim, hogy Magyarország saját nézeteket valljon, ne csak a költségvetési hiányra gondoljon, hanem a hosszú távú versenyképességre is" - mondta a miniszterelnök. Egyúttal azonban elismerte a piaci nyomás tényét: "A hitelességért folytatott küzdelem állandó" - idézte őt a lap.

A kormányfő a lap szerint kiemelte, hogy az átmeneti adók szolgáltató szektorokat sújtanak, az ország gazdasági stratégiája ugyanakkor azokat a befektetőket támogatja, akik a termelő ágazatokban kívánnak munkahelyeket teremteni.

A WSJ mindehhez hozzátette: a befektetők szkeptikusak, a magyar kötvények biztosítási ára magasba szökött, az ország adósságállománya a világon a kilencedik legkockázatosabb - magasabb a kockázata, mint az iraki adósságé -, a főbb hitelminősítők pedig a magyar kormányadósságot csak egy fokkal tartják jobbnak a bóvli kategóriánál.

Forrás: MTI"

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!