Kutatótanár minősítés

Kedves Kollégák!
Szeretnék fórumot teremteni annak a kevés (2015-ben 92-en vagyunk) kollégának, akik a kutatótanári minősítésbe belevágtak.

Kedves Kollégák, most pályázok kutatótanárira, tudna valaki személyes, praktikus infókat adni privátban? Mailcímem: peterillik@freemail.hu Köszönöm!

Megérkezett végre a felkérés a táncra...

Amíg a minisztérium csúszott a munkájával faszoltak. Nem győztek hímezni-hámozni, hogy majd "elegendő időt biztosítunk a kidolgozásra"... Most meg idevágják, hogy okt. 24-ig adjuk be.Ők meg 50 napig értékelhetik. Meg lassan két évet csúsztak, hányszor módosított időponttal... Micsoda szarháziak ezek...
Véleményetek?

Én januárban megyek PED II-be (már minősültem), mert sajnos nem volt meg a 14 évem a kutatóra jelentkezéshez. Minden remény szerint - ha nem változik a feltétel- jövőre adhatom be "kutatóra". Addigra remélem letisztázódik ez a dolog....

A helyzet az, hogy áprilisban Kutatótanárnak jelentkeztünk, nem Ped II-re.
A mostani levelükből pedig az derül ki, hogy 2016 aug. 15-ig kell feltölteni a portfóliót (ped II-eset) + a kutatótanári pályázatot egyszerre. Szóval úgy tűnik a két minősítést egyszerre akarják futtatni.
Tehát nem maradunk le semmiről, csak csúszunk több mint egy évet és a ped II. követelményeit is leverik rajtunk a pályázat mellett.
Például korábban 1 óralátogatás volt kutatótanárira, most egy a pedII miatt egy a kutatótanár miatt, azaz kettő lesz... és így tovább...

Az ide vonatkozó törvényt átolvasva a legrövidebb útnak -ezek után- az tűnik, ha PED.II-ből mégy Kutatóba. A törvény a kutatóhoz nem írja elő, hogy 6 éved kell, hogy meglegyen a PED.II-ben -csak a Mesterhez-. Tehát a PED.II-ben csak 1 évet fogsz eltölteni.
Tudom, hogy most nem ez volt a kérdés csak én már a megoldáson töröm a fejem.

Persze, persze. A fő kérdés azonban az, hogy ez jogilag megtehető?
Mert én tudom lobogtatni az előző levelüket, amelyben nov. 30 -at jelöltek meg feltöltésre...
Amikor mi szerződtünk én tartanám magam az akkori feltételekhez.

Hát nézd, igazából közvetlen nem az OH hibája, mint minden intézmény az csak a felsőbb körökben meghozott paragrafusokat hajtja végre....

Máris kezdeném.
Döbbenettel olvasom a minap az OH levelét, amelyben közölték, hogy most már nem lehet ped I -ből egyenesen kutatótanári minősítést szerezni, hanem először Ped II. -re minősítenek minket. Ráadásul felejtsük el a november 30. feltöltési határidőt, majd csak 2016 aug. 15 -re kell feltöltenünk azt. Mivel még el sem készültek a kutatótanár minősítés szempontjai...

Nos ez az OH hibája nem a miénk! Mi jelentkeztünk ugye áprilisban, majd júniusban hivatalos, iktatószámmal ellátott levélben értesítettek minket, hogy bekerültünk a 2016 évi minősítési tervbe és töltsük fel a portfóliót november 30.-ig.
Most pedig mindenféle jogszabályokra hivatkozva megváltoztatják ezt. Utána néztem és valóban! A 39. paragrafus hirtelen kiegészült néhány ponttal (http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1300326.KOR). Az irat tanulsága szerint szeptember 9.-től hatályosan.

Ez valóban megtehető velünk? A kezünkben van egy iktatószámos, hivatalos levél, amelyben az OH is "szerződő fél", nem változtatgathatja kénye-kedve szerint a feltételeket, szerintem. Bár tisztában vagyok vele, hogy hazánkban súlyos hiányosságai vannak a jogállamiságnak, de ez szerintem felháborítóan jogtalan!
Mi a véleményetek erről?

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!