Koztisztviseloi fizetes

Sziasztok!
Az alabbi kerdessel fordulok Hozzatok.

Tobb lehetoseg kozul is valaszthatok es ezek kozott van egy ajanlat az Apehtol is. Bevallom - bar eddig meg nem gondolkodtam ezen - egyre szimpatikusabb szamomra a koztisztviseloi palya. Jelenleg ugy allok hogy 6 eve dolgozom (nem kozszfera), felsofoku diploma, ket nyelvvizsga (C tipusu felso es kozepso). Az eddigi infom az Apehtol az, hogy az elozo munkaeveimet es a nyelvvizsgakat is beszamitjak. Nagyon erdekelne hogy ezen informaciok birtokaban milyen berezesre szamithatok. Nezegettem ezt a forumot es a hozzaszolasak kozott voltak hasonlo kerdesek (es valaszok is) de nem igazan megy nekem a szorzok kisilabizalasa. Ha valaki tud, kerem segitsen, hogy kb. mire szamithatok, mennyit kaphatok. Elore is koszonom szepen!

Kedves Fórumozók!
A tanári pályát elhagyva leszek köztisztviselő. Az érdekelne engem, hogy a bér megállapításánál sose különböztették meg a főiskolai és az egyetemi diplomát egymástól?
Köszönöm. C.

Kedves C.
A köztisztviselőknél soha nem különböztették meg a főiskolai és egyetemi diplomát. Azért így nehéz válaszolni, mert nem írtad, hogy melyik területre mész dolgozni. Most nagyok a változások. Az életpályamodellt elfogadták és a kormányhivataloknál elindul júl. 1-től. Jól meg kell gondolni, hogy érdemes-e elhagyni a pályát. Ez sem könnyebb, sőt. Kormányablakban dolgozom, heti nyitvatartás 49 óra. Este is kell dolgozni több napon keresztül. Nem éppen családbarát. A telj. értékelés, amit a vezető végez, az szubjektív. Valamikor én is voltam pedagógus, de tönkrement a hangom. Ja és tanulni kell, ha meg szeretnél maradni a pályán. Anno elvégeztem az Államigazgatási Főiskolát, ami most alap.
Üdv.

Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyen járok e, de a következő a problémám.
Bérszámfejtő vagyok, dolgoztam is közszférában, több, mint egy évet. Felsőfokú szakképesítésem van, továbbá egy főiskolám, de az nem szakirányú. Az előző munkahelyemen bele számították a főiskolát is, így magasabb bérezést kaptam.
A kérdésem az lenne, hogy megteheti-e a munkáltató azt, hogy csak középfokú besorolási szintet kapok kevesebb bérezéssel annak ellenére, hogy van főiskolám?
Köszönöm!

Szia!

megkérdezhetem, hogy figyelembe vették-e végül a főiskolai diplomádat?
Hasonló helyzetben vagyok mint te, bérszámfejtési terület, középfokú végzettséggel, de egyéb területen rendelkezem főiskolai oklevéllel! Köszi előre is a választ!

Szia!

Megteheti, sőt, helyesen cselekedett sajnos. Képesítési előírásokról szóló 29/2012. korm. rendelet szabályozza az adott feladatkörhöz kapcsolódó végzettséget. Csak akkor sorolhat át, ha a korm. rendeletnek megfelelő végzettséged van az adott munkakörben.

Sziasztok! Én 14 éve dolgozom a közigazgatásban, polgármesteri hivatalban középfokú végzettséggel, Több mint harminc éves munkavisszonnyal rendelkezem. Létezik, hogy még mindig btto 134.000,- az alapbérem? 1983 óta van munkaviszonyom. 1983-2000-ig nem a közigazgatásban dolgoztam.
Jelenlegi bérem btto 134.500,- plusz bérkompenzáció avval együtt lett btto 149.000-ft.
Alapilletmény 112.085,- illetmény kiegészítés +20% 22417Ft. Igy lett a havi illetményem: 134.500.

Igen! Vagy talán sokallod? Kevesebből is meg lehet élni a Fidesz szerint!

Soknak nem sok, csak már harminchárom éves munkaviszonnyal lehetne több is. Azért kérdeztem, hogy lehet esetleg már magasabb kategóriában kellene besorolva lennem, mivel nem vagyok humános, a mi humánusunk szerint jó így, más pedig csodálkozott, hogy még nem ugrottam magasabb kategóriába.
Btto 150000-re.

Soknak nem sok, csak már harminchárom éves munkaviszonnyal lehetne több is. Azért kérdeztem, hogy lehet esetleg már magasabb kategóriában kellene besorolva lennem, mivel nem vagyok humános, a mi humánusunk szerint jó így, más pedig csodálkozott, hogy még nem ugrottam magasabb kategóriába.
Btto 150000-re.

Sziasztok!

Bérrel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy aki középfokú végzettséggel rendelkezik, és van neki egy középfokú angol nyelvvizsgája, annak hogyan számítják ki a bruttó bérét? Ezzel arra célzok, hogy a pótlékot a minimálbérre történő kiegészítés után kell rátenni, vagy még a kiegészítés előtt?
Tehát:
1.) 38650*2,3= 88.895 kiegészítve 114.000,-Ft-ra + nyelvi pótlék= bruttó alapbér
2.) vagy 38650*2,3= 88.895 + nyelvi pótlék= bruttó alapbér
Melyik a helyes verzió?

Illetve, ha ez nem nyelvi pótlék, hanem mondjuk eltérítés lenne, akkor melyik verzióval kellene számolni. Tehát az x%-os eltérítés a 114.000,-Ft-ra jönne rá, vagy a 88.895,-Ft-ra?

Arra szeretnék választ kapni, hogy van-e lehetőség bármilyen jogcímen eltéríteni törvényesen egy köztisztviselő bérét. Arra gondolok, hogy akinek eddig pl. 2,85-ös szorzója volt, azt ha felszorozzuk a megadott 38.650 Ft-tal, akkor 110.152,- Ft lesz csak a bére 2017. januárjában. Ezt ugye fel kell emelni 161.000 Ft-ra. De! Ugyanennyit kap az utcáról bejövő, és újonnan munkába álló köztisztviselő is, valamint a munkatörvénykönyves dolgozó is. Nincs semmiféle lehetőség vagy akarat arra, hogy ezt a nevetséges vagy éppen siralmas helyzetet némi plusz jövedelemmel, valamilyen pótlékkal, keresetkiegészítéssel meg lehessen növelni? Természetesen szabályosan, mert főnökeink szerint nincs rá semmilyen lehetőség, amit elég nehéz elhinni, elfogadni meg pláne! Ha valaki tud rá megoldást, akkor köszönettel venném az ötleteket! Köszönöm!

A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 133. § (3) bekezdése: A hivatali szerv vezetője - a (4) bekezdésben foglaltak kivételével - át nem ruházható hatáskörében, a megállapított személyi juttatások előirányzatán belül a tárgyévet megelőző év minősítése, ennek hiányában teljesítményértékelése alapján - ide nem értve, ha a kormánytisztviselő végleges áthelyezésére kerül sor - a tárgyévre vonatkozóan a kormánytisztviselő besorolása szerinti fizetési fokozathoz tartozó alapilletményét - a hivatali szervezet vezetője esetében a kinevezésre jogosult - december 31-éig terjedő időszakra legfeljebb 50%-kal megemelheti, vagy legfeljebb 20%-kal csökkentett mértékben állapíthatja meg. Az eltérítésről a hivatali szervezet vezetője minden év február 28-áig dönt. Az így megállapított eltérítés mértéke - a (6) bekezdésben foglaltakon túl - a tárgyévben egy alkalommal a megállapítástól számított hat hónapot követően a teljesítményértékelés alapján módosítható, azzal a feltétellel, hogy a kormánytisztviselő korábban már megállapított alapilletménye legfeljebb 20%-kal csökkenthető.
Erre még rá lehet számolni az illetménykiegészítést (a végzettség után 10-20-30-40%).

Tehát 2,85-ös szorzóval az alapilletményed maximum 165.228 Ft lehetne, és ehhez még hozzászámolandó a végzettséged után járó 10-20-30 vagy 40% illetménykiegészítés. Ha csak a legkisebb illetménykiegészítéssel számolunk (10%), akkor is alaphangon 181.800 Ft-ra fel lehetne húzni a béred.

Magyarország központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény 59.§ (6) bekezdése szerint a helyi önkormányzat képviselő-testülete rendeletben a 2017. évben - az önkormányzat saját forrásai terhére - a képviselő-testület hivatalánál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben foglaltaktól eltérően - az (1) bekezdésben meghatározottnál magasabb összegben állapíthatja meg az illetményalapot. A magasabb illetményalap szerint megállapított havi illetmény nem haladhatja meg a Központi Statisztikai Hivatal által hivatalosan közzétett, a tárgyévet megelőző évre vonatkozó nemzetgazdasági havi átlagos bruttó kereset tízszeresét. Személyi illetmény esetén e bekezdés szabályai akként alkalmazandók, hogy pótlék ez esetben sem fizethető.

Szia!
Sajnos nem tudok válaszolni, de pont ez érdekelne engem is, hátha valaki azóta tudja a választ, és válaszol.
Előre is köszi

Sziasztok!

Azért lehet a közszférában is kormánytisztviselőként úgy keresni, hogy kielégítően megéljen az ember. Én 1,5 év munkaviszonnyal, 2 diplomával, felsőfokú "C" típusú angol nyelvvizsgával 208.000 forint bruttót keresek mindennel együtt, ez kb 136.500 forint nettó, erre jön évi 200.000 cafeteria és ingyen BKV. Rengeteget túlórázom, hogy jövőre kapjak 30% eltérítést, ez valószínűleg össze is jön majd :) Sok sikert mindenkinek!

Sziasztok!
Hát a kormánytisztviselők biztosan megérdemlik! Én egy vidéki kisváros köztisztviselője vagyok, idén nyáron 31. év folyamatos munkaviszonyom lesz meg, középfokú végzettséggel bruttó 123.300,- Ft, nettó 98.700,- Ft nettó bérem van. Évi nettó 152.742 Ft cafeteria jár, ezen kívül semmi. Szintén rengeteget túlórázom, az eltérítés minden halvány reménye nélkül is, ugyanis az nálunk ismeretlen fogalom, csak papíron létezik.

Én is köztisztviselőként dolgozom egy vidéki Önkormányzatnál. Már 19 éve dolgozom. Nettó bérem 70.740 Ft. Ezen kívül semmit nem kapunk. Rengeteg a túlóra, haza is viszem sokszor a munkát, hogy készen legyek. Elég felelősségteljes munkám van. Könyvelések, beszámolók készítése, pénztárosi munkák, stb...
Ebből kell fizetnem a lakáshitelem, meg eltartanom 2 gyerekem. Feleségem gyeden van, de minimumot kap csak. Még életben vagyunk. Ki kell tartani valahogy.
Nem adjuk fel.

Szia Kedves Érdeklődő!

Én 26 éves vagyok és 1,5 éve dolgozom ügykezelőként egy városi Polgármesteri Hivatalban bruttó 108 000 Ft a fizetésem, ez nettóban 72 166 Ft.
A végzettségem felsőfokú, van egy alapfokú és egy középfokú nyelvvizsgám. Ezeket mind nem veszik figyelembe.

Talán majd lesz jobb is...

Én azt tanácsolom, hogy ne ügykezelői állást keress.

Olvastam a hozzászólásokat.... véleményem szerint a köztisztviselői szférába csupán "kihalásos" alapon lehet bejutni... Persze közalkalmazottként lehet dolgozni egy kis "fizetésnek" nevezett segélyért....

Üdv Mindenkinek!

S.o.s.

Jelenleg kiírt pályázattal kapcsolatban érdelődöm, milyen fizetésre számíthatok
köztisztviselőként.
5 év szakmai gyakorlattal, de nem közszolgálati jogviszonyban. ( előélet gyakorlatilag 0). Egyetemi végzettség, szakvizsga, egy középfokú nyelvvizsga van.

A fizetésen kívül milyen egyéb juttatásra számíthatok?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget.

Az 5 évet be fogják számítani akkor is, ha nem közszolgálati jogviszony. A nyelvvizsgára adhatnak kb. bruttó 11.000 forintot + esetleg kaphatsz étkezési utalványt, vagy buszbérletet. Attól is függ, hogy hova mész (pl. központi szerv, vagy önkormányzat).

Üdvözlök mindenkit!

Sajnos nem vagyok HR-es, így elég bonyolult számomra a bértáblából kiszámolni, hogy mire számíthatok.

Köztisztviselői hely, középfokú végzettséget számítják be, pályakezdőként, középfokú C megvan angolból.

Mekkora fizetésem lehet?

Köszönöm a választ előre is!

22 éves jogi asszisztens lány vagyok..irodában dolgoztam eddig bár dokumentálva sajnos nincs.
jogi asszisztens végzettséggel felsőfokú okj-s vizsga számítógép kezelő és szoftver üzemeltető okj-s és valutapénztárosi bizonyítvánnyal angol nyelvvizsgával mennyi esélyem van elhelyezkedni és hol célszerű keresgélni ..

Sziasztok!
Éppen munkahelyet váltok. Közalkalmazottból köztisztviselő leszek. Sajnos gondban vagyok a leendő fizetésem kiszámítását illetően, ezért kérném a segítségeteket.
Két egyetemi szakirányos diplomával rendelkezem, francia felsőfokú C és angol középfokú C típusú nyelvvizsgáim vannak. A szakmai tapasztalatom az alábbiak szerint alakul:
Franciaországi munkatapasztalat:
2000. 10.03-2001.06.30.
2002.10.01.-2003.06.30.
2005.11.21.-2006.04.13.
Magyarországi munkatapasztalat:
2006.06.01.-2007.12.31.
2008.01.15- (kozalkalmazott)
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!

Az első és egyébként hiteles forrásnak tekintendő, aki erre választ ad, az a leendő munkáltatód, talán érdemes lenne tőle megkérdezni...

Vagy úgy mondtál igen, hogy nem tudod mire mondtál igent?

Szia!

A munkaltato is gondban van a szamitasnal, mert eleg nehezen nyelik be a tobb, mint 2 eves kulfoldi munkat...Kozalkalmazottkent el sem fogadtak. Koztisztviselokent pedig szinten nem mindegy, hogy melyik kategoriaba kerulok.

Kerdesedre valaszolva, nem mondtam igent a nulla infora. Hogy is fogadtam volna el az allast, ha nem tudom hogy mennyiert?! Ma viszont megvolt az egyeztetes, mely eredmenyesnek mondhato, ugyhogy irany az uj munkahely :-).

6 éves munkaviszonnyal (közszolgálati jogviszonnyal) rendelkező elsőfokú végzettségű köztisztviselő illetményének a kiszámolása a következő:
Besorolása: Tanácsos II. - 3.7 szorzó
Illetményalap 2008-ban - 38.650 Ft
Felsőfokú C nyelvvizsga felsőfokú esetében az illetményalap 50%-a - jelen esetben - 19.325 Ft
középfokú C típusú nyelvvizsga esetében az illetményalap 30%-a - jelen esetben - 11.595 Ft.

Tehát: 38.650 x 3.7 = 143.005 + 19.325 + 11.595 = 173.925 Ft

E felett felsőfokú végzettségű köztisztviselőkre vonatkozó illetménykiegészítést is kaphatnak, ami a már kiszámolt (nem az alap-) illetménnyel szorzandó.

Köszönöm még egyszer! Lenne még egy kérdésem. Van a köztisztviselői alap- és szakvizsga. Nekem még nincs meg egyik sem, mert, ahogy írtam, eddig közalkalmazott voltam. Kérdésem, hogy anélkül is beszámítják-e a korábbi hat évet, vagy csak miután letettem a vizsgákat. Előre is köszönöm!

Bocsánat, még egy kérdés! A tizenharmadik havit a pótlékok nélküli alapilletményből számolják a köztisztviselőknél is, mint a közalkalmazottaknál?

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!