Kormánytisztviselő határozott idejű kinevezés lejárta

Kormánytisztviselő vagyok. Munkáltatói ráhatásra a 2003-ban kötött, határozatlan idejű kinevezésemet 2010. szeptember 01-től 2011. szeptember 01-ig tartó időre de legfeljebb egy kolléga távollétének idejére (GYED+GYES), határozott idejűvé változtatták. Kinevezésem lejárt, a foglalkoztató tudtával tovább dolgozom, ugyanazon pozícióban. Szóban elhangzott, hogy tovább foglalkoztatnak, de "majd megbeszéljük", hogy hosszabbításra vagy véglegesítésre kerül-e sor. Azóta 4 munkanap eltelt, ezalatt (a többi kollégával együtt), új munkaköri leírást írtunk alá (szervezeti egység átalakulása miatt). A 2011. január 01-től szóló kormánytisztviselői kinevezésemben a 2003-as dátum szerepel, mint jogviszony kezdete. Abban sem a határozott, sem a határozatlan megnevezés nem szerepel. 2010. szeptemberében jubileumi értesítést kaptam, melyben szintén a 2003-as év szerepel jogviszony kezdeteként. Vállalati lakáshitelem van, melyben 12 évet írtam alá munkáltatómmal. Abban azt rögzítették, hogy ha én mondok le, egy összegben vagyok köteles visszafizetni a hitelt. Nem kívánok lemondani jogviszonyomról, munkámat tisztességesen, becsületesen ellátom, a jövőben is itt kívánok dolgozni. Kérdésem az, hogy az MT 79 § (6), mely azt mondja ki: "A határozott idejű munkaviszony határozatlan idejűvé alakul, ha a munkavállaló az időtartam lejártát követően legalább egy munkanapot, közvetlen vezetője tudtával tovább dolgozik", vonatkozik-e a kormánytisztviselőkre?
Tudtommal az MT az irányadó a KTV-ban foglaltakra is, ha az külön nem köti ki, hogy adott esetben eltér az MT rendelkezésétől. De az eltérés nem érintheti hátrányosan a munkavállalót. Kérdésem, így van ez? Mit tehetek, lehet már nincs is biztosítási jogviszonyom? Köszönöm a választ!

Kedves Kitty!
Amit írtál, az megfelel az eddigi joggyakorlatnak. Ennek megfelelően, akár határozatlan idejűnek is lehet tekinteni a jogviszonyodat.
A kérdés azonban az: Szerepel-e a kinevezés módosításon az a kifejezés, ".... hogy X.Y. fizetésnélküli szab. vagy GYED, GYES idejére szól..." a határozott idő? Esetleg csak a dátum van rajta?
Egyáltalán visszament-e már a GYES-ről a a személy, akit helyettesítettél?

Ezek döntő dolgok annak megítélésében, hogy érvényesülhet-e az, amit az utolsó soraidban írtál.
Sok sikert kívánok: Judit

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!