korkedvezményes nyugdíj

Jogszabály szerint megillet a korkedvezményes nyugdíj, de munkáltatóm nem tudja(nem akarja)felvállalni a két teljesévi nyugdíj befizetését egy összegben, mi lehet a megoldás?
Üdv.
kallos

Tiszteletem.Kérdésem,1956 05 04-én születtem,törvény szerint novemberben töltöm be a hatályos nyugdíjkorhatárt,márciusban megszünt a cég ahol dolgoztam,van-e lehetőség előnyugdíjba menni.Köszönöm válaszát.

Szeretném megtudni elmehetek e elő nyugdíjba és hàny évnek kell lennie és ha nincs meg az év akkor mi a teendő ! Kérem szíves vàlaszukat . Tisztelettel : Nagy kllàra i

Ha márciusban szünt meg a cég akkor gondolom fizettek felmentési időt és végkielégítést, ha nem jelentkezzen a munkaügyi központba. Ha nem is sok pénzt kap de a szolgálati időbe bele számít, ami minden kerek év után 2% kal növeli a nyugdíjat. Hétfőn már mehet is regisztrálni a munkáltatótol kapott papírokkal együtt.

Az édesapám 1954.05.02-án született.Kora miatt sehol nem kívánják alkalmazni(már lassan 3-éve)Kérem szíveskedjenek tájékoztatni,hogy mik a lehetőségei.Azért én kérem a tájékoztatást,mert az édesapám nagyon szégyenli hogy nincs munkája,illetve nem alkalmazzák.Köszönöm,.,.,.,Alexandra

Alexandrának, akinek Ratkó gyerek az édesapja

Szomorú de én is Ratkó gyerek vagyok, és hát a férjem is.
Megértem és nagyon tisztelem Önt, hogy aggódik az édesapjáért.
Sajnos nem a mi korosztályunkról szól a világ, sem a munkavilága, sem a nyugdíj világa.
Nyugdíjkorhatárunkat 3 alkalommal tolták ki az utóbbi 10 évben, s ki tudja még mi lesz (mi '54-esek ugye 63 ill. 63,5 éves korunkban mehetünk el nyugdíjba a ma éppen még érvényes utolsó módosított szabályok szerint), de mi lesz még 2016-ig...?
Sajnálom és együtt érzek magával és sok sorstársammal, családjaikkal(is), mert ugye mi vár gyermekeinkre is, hisz a sok Ratkósnak sok a gyermeke is. Egyetlen generáció sem volt olyan népes a II. vh. után, mert, köszönhetően a Ratkó Anna miniszterségének anyáinkkanak MEG KELLETT SZÜLNI minket, s most meg azt szeretnék, ha szép lassan a temetők felé elindulnánk, költségmentesen bekaparnánk magunkat, így nyugdíjat sem kell majd fizetni.
Munkahely? Oda a mai 35-45-ösöket még várták, ill. azok már elfoglalták, a 20- 30-35 évesek is kimaradnak nemhogy az 50-60 évesek.
A 40 éves munkaviszonyt sem tudják elérni a nők, mert pl. kivették a szakmunkás és főiskolai éveket is így aztán, legfeljebb 8 oszt.ált. iskolai végzettséggel lehet ezt elérni, meg azzal sem , mert, ha nem alkalmazzák az embertr, akkor nem gyűlik a szolgálati idő. Arról nem is szólva, hogy minimálbér alatt pedig csak részidők gyűlnek...

Kedves Alexandra!
Tisztelem, hogy szólt az édesapjáért!
Bárcsak a társadalom is mellénk állna végre,mellénk, akik '53 '54 '55 '56-ban születtünk, akiket elrendeltek születni, most elrendelnek a mielőbbi távozásra mindenhonnan, még az életünből is!

SZOMORÚ UGYE?

1952.07.-hóban születtem. 40 éves munkaviszonnyal rendelkezem.Korkedvezménnyel vagy korengedménnyel mehetek nyugdíjba és mikor? kössz.6tbcdfr

T. Zsan!
Ha Ön férfi, akkor 60 éves korában előrehozott nyugdíjba mehet.
Ha hölgy, akkor már az idén júliusban élhet ezzel a lehetőséggel. Mindkettő teljes összegű nyugdíjra jogosítja.

Édesapám 53 éves. 4 éve leszázalékolták, rákos betegséggel. Szerencsésen meggyógyult, most levették a %-át. Kemény 27000 ft-ot kap. 38 év munkaviszony után. Szeretném tudni, hogyan mehetne előnyugdíjba, vagy máshová, hogy ez az összeg kicsit több legyen. Vagy ha a rák nem vitte el, akkor haljon éhen? Szörnyű, mi van itt Magyarországon!!!!!!! Előre is köszönöm a választ.

1953 aprilis 3-án születtem.közel már 42 év munkaviszonyom van jelenleg is dolgozom.Azt szeretném megtudni mivel özvegy vagyok férjem 1945 julius 27-én született,de sajnos 2oo5 március 1-én meghalt.Választhatom e az ő nyugdiját,mert ugy tudtam ilyen lehetöség is van?
előre is köszönöm a fáradozásukat

42 év szolgálati idővel (2010 december 10-én lesz meg),1954 szeptemberében születtem ,4év korkedvezménnyel,csökkentett összegű öregségi nyugdíjba mikor mehetek el? Kérem aki pontosan tudja segítsen! Előre is köszönöm!

nyugdíj korhatár: 63év183nap
korkedvezményem : 4év
csökkentett összegű kedvezmény : 3év (-8,4 százalék levonás): 56év 183nap
Nem tudom jól számoltam ?

Anyukám 1952.októberében született. Jelenleg 37 év szolgálati idővel rendelkezik, de nincs munkahelye és már a munkanélküli is lejárt régen. Nem tudjuk mit lehetne csinálni, mert nem tud már elhelyezkedni sehova, a családunkat eléggé megviseli ez a helyzet. Nyugdíjba meg még nem mehet jó ideig. Valaki valamilyen megoldást nem tud, hogy hogyan lehetne elintézni hogy nyugdíjba mehesen?

Üdvözlöm!
Kattintson - vagy másolja be -az alábbi sort, OTT VÁLASZT KAP!
Szerintem (én is 52-es vagyok) az 59. születésnapjától mehet nyugdíjba, csökkentett összeggel, mert nincs meg a 40 év szolg. idő.
Lehet ÉVEKET VÁSÁROLNI IS!! Telefonáljanak a Fiúmei úti nyugdíjközpontba.

http://www.onyf.hu/?module=institutes&action=institute&iid=81

Nyugdíjügy
Telefon: 06-1-323-6700 - 6715-ig

Georgina

Üdvözlöm!
Kattintson - vagy másolja be -az alábbi sort, OTT VÁLASZT KAP!
Szerintem (én is 52-es vagyok) az 59. születésnapjától mehet nyugdíjba, csökkentett összeggel, mert nincs meg a 40 év szolg. idő.
Lehet ÉVEKET VÁSÁROLNI IS!! Telefonáljanak a Fiúmei úti nyugdíjközpontba.

http://www.onyf.hu/?module=institutes&action=institute&iid=81

Nyugdíjügy
Telefon: 06-1-323-6700 - 6715-ig

Georgina

Van-e valamilyen lehetőség arra, hogy egy 1953-ban született férfi 38 év szolgálati idővel 2011-ben nyugdíjba mehessen?

Édesanyám 1954-ben született és idén lett 40 éves folyamatos munkaviszonya. Több évet dolgozott folyamatos és 3 műszakban.
Mikor van lehetősége korkedvezményes nyugdíjba menni?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdv.
Varga Krisztián

52 éves leszek december 2-án, két éve munkanélküli, szebben mondva álláskereső vagyok. Egy kockás spirál füzetben precizen vezettem, hogy hány munkahelyre jelentkeztem eddig (200-nál tartok). Fanatikusan keresem a munkát! Diplomás munkavállalóként vezető beosztásból " A munka nem szégyen címszó" alatt ma már szívesen vállalok takarító munkát, bár ehhez nincs meg a higiéniai asszisztensi végzettségem. Gondolkodom rajta, hogy a 100. papírt beszerezzem-e! Többször is letagadtam a koromból 12, 15 évet Önéletrajzban is. Felvettek egy környezetvédelmi céghez - azt mondták, hogy 50 jelentklező közül választottak ki. Azt hittem, hogy egy környezetvédelmi cégnél valóban környezetvédő, intelligens emberek dolgoznak. A cég neve: T*****, (törölve, Szerk.). A céget két, még nálam is idősebb nő uralja, füstölnek, mint a gyár kémény, és röpködnek a b.meg-ek, a ku..va élet, stb. Ami még ennél is borzasztóbb volt számomra, hogy ez a két műveletlen hölgyemény - amikor az első munkanapomon elmondtam, hogy valójában hány éves is vagyok, azonnal utilapot kötött a talpamra. Ez nem diszkrimináció? A végzettségem, megjelenésem, stb. alapján felvettek 50 ember közül! De amikor az első munkanapomon őszintén elmondtam, hogy azért voltam kénytelen letagadni a koromból, mert a 100. elutasítás után egyértelművé vált, hogy 50 év felett az Istennek se vesznek fel sehová akkor sem ha okos, szép, intelligens, stb. vagyok.
Közalkalmazott voltam korábban. Ha valaki tud rajtam segíteni, kérem tegye meg!!

Kérem nézze meg ezt az oldalt hátha segithetek www.quatro.fw.hu

István

egyértelmű diszkrimináció

esélyegyenlőségi hivatal

szerintem amíg másik állást keresel, szabadidőben szívasd meg őket

vegul is mit ir a 181/1996?
en mar hat eve vagyok munkanelkuli, s nagyon-nagyon varom azt, hogy bedolgozott 37 evemmel elmehessek nyugdijba. most 58 eves vagyok, meddig kell meg az allastalanok kenyeret ennem?
Tamas

Mind a korkedvezményes, mind a korengedményes nyugdíj a nyugdíjkorhatár betöltése előtti nyugdíjba vonulási lehetőség, de ezen kívül semmi közük egymáshoz.

A szervezet fokozott igénybevételével járó, továbbá az egészségre különösen ártalmas munkát végzők korkedvezményre jogosultak. A korkedvezmény azt jelenti, hogy az érintett személyre a születési éve szerinti előírt nyugdíjkorhatár a megszerzett korkedvezményes idővel csökken.

Ettől eltérően a korengedményes nyugdíjazási lehetőség egy foglalkoztatás-politikai célú intézmény, amelynek költsége a foglalkoztatót terheli. A megfelelő hosszú szolgálati idő birtokában az öregségi nyugdíjkorhatárnál legfeljebb öt évvel fiatalabb munkavállaló és a munkáltatója megállapodhat abban, hogy a munkáltató az előrehozott öregségi nyugdíjkorhatárig egy összegben befizeti a nyugdíj összegét, és ennek terhére folyósítják a korengedményes nyugdíjat a munkavállalónak.

A szövegkörnyezetből az derül ki, hogy a kérdés a korengedményes nyugdíjra vonatkozik. Ebben a kérdésében egyoldalúan egyik fél sem dönthet, kivéve, ha erre vonatkozóan kollektív szerződés rendelkezik. Ez utóbbi esetben az ott szabályozott feltételek az irányadóak. Amennyiben a munkáltató nem tudja, vagy nem akarja vállalni a korengedményes nyugdíj terheit, erre nem is lehet kötelezni.

A korengedményes nyugdíjazás szabályait 181/1996. (XII. 6.) kormányrendelet szabályozza.

2011.július 20.án leszek 59 éves,40év 198 nap szolgálati idővel elmehetek-e nyugdíjba,csökkentés nélkül?

Tudomásom szerint, a korkedvezményes nyudíjazás szabályait, a 168/1997. (X. 6.) Korm. rendelet 1. számú melléklete tartalmaza, ott tudja megnézni.
Üdv. Néri

Tisztelt dr. Nyári János!
Igen köszönöm szíves válaszát. Valóban egy egyezség látszódna körvonalazódni a munkáltató és a munkavállaló részéről, olymódon, hogy a munkáltató nem kívánja a 2 évre jutó nyugdíjat befizetni, szóban válllalna ígéretet mintegy másfélév fizetésére, ugyanakkor elvárja,hogy a munkavállaló több betegállományt vegyen igénybe 2009-ben és akkor a korengedményes nyugdíjbavonulást 2010-től vállaná a munkáltató.(munkavállaló 2009-ben lesz 57 éves és túl a 38 év munkaviszonyon).
Elbizonytalanodtam, mert a mai napon a nyugdíjfolyósító azt a felvilágosítást adta, hogy a korengedményes nyugdíj lehetősége állítólag már megszűnt,ill."nőknek nem is volt, férfiak számára is megszűnik a jövő évtől".
Tehát mi lehet az a valóságos állítás,törvény , miszerint a dolgozó nem kerül hátrányos helyzetbe???. Elfogad egy gentleman agrrementet a munkáltatótól és utána -egyazon munkáltatónál eltöltött 38 év, kitntetés - kiderül, hogy megvalósíthatatlan eme nyugdíjbavonulási lehetőség?
Üdvözlettel
Kallós

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!