Kihez fordulhatunk?

Kihez fordulhatok, ha 4 órában dolgoztatnak, de 8 órás (vagy még több!!!!) munkát várnak el tőlem? Többszöri kérésemre sem vesznek vissza 8 órába,(fő állású anyaság óta vagyok részmunkaidős, de az már egy éve lejárt) azzal az indokkal, hogy "túl sokat keresnék és ez bérfeszültséget okozna" (diplomás vagyok két nyelvvizsgával), a munkám viszont egyre több a jogszabályi változások miatt, így képtelenség elvégezni. Ezenkívűl olyan munkát is elvárnak tőlem, amihez nincs meg a tudásom, és a nevemet kell hozzá adnom (értékbecslések, végrehajtások). Ti mit tennétek? Van-e olyan érdekképviseletünk (nem a szakszervezet!, ahová a munkáltatóm ellenében fordulhatunk tanácsért, jogorvoslatért?

Sziasztok! Gyermekjólétis családgondozóként GYES-ről 2012-ben mentem vissza dolgozni. 2011. december hónapban szabadságon voltam, akkor a nettóm F4 kategória mellett 101570 Ft volt, 2012 év januárjában is szabin voltam, ekkor a nettóm 91700 Ft-ra csökkent, kompenziációt 4600 Ft-ot kaptam, annak ellenére, hogy 2 gyermekem van, igaz a családi kedvezményt nem én érvényesítettem. 2012. április hónapban már dolgoztam, nem a szabadságomat töltöttem, és ennek ellenére nem emelkedett a nettóm, maradt 91700 Ft. Tehát pont 10000 Ft-tal kevesebb. Az államkincstár nem foglalkozik az üggyel. Hová fordulhatok panasszal. F5 kategóriába léptem át, és ugyanennyi maradt.

Megértelek, hogy máshová szeretnél fordulni.
Ajánlom figyelmedbe a Google használatát: írd be: JOGPONT Hálózat- Segítség a munka világában.
Meg fogja mutatni , hogy hozzád melyik van a legközelebb. Szakképzett munkajogászt ajánl, névvel, címmel, akivel vedd fel a kapcsolatot. Minden kérdésedre választ adnak. Anonim, a munkahelyed nem fog tudni róla.
Sok sikert!

Fontos: a szolgáltatás térítésmentes!!

Hiába beszélünk itt érdekképviseletekről, ombudsmanokról, esetleg a cég felsőbb vezetése, a problémára megoldásán csak és kizárólag a nyilvánosság tud segíteni.
A média, a többiek, akik hasonló cipőben járnak. Ha mindenki leírja, ha cég hírbe kerül, akkor változtatni kénytelen, mert tisztességtelen amit a munkavállalókkal végeznek. Nézzük csak a 2 legnagyobb multi áruházláncot a T és S betűvel kezdődőket. Csak, hogy ne moderáljanak ki. :-)
Az S-nél több ismerősöm dolgozik. Berendelik őket hétvégi munkára, szombatra és vasárnapra is, éjszakára is, s kifizetnek nekik egy szombatot. A blokkoló óránál a kártyájukat lehuzatják mondjuk este 6-kor, s utána tovább dolgoznak lóbaszás fejében. Tehát ugye világos, a vasárnap, az éjszaka, az beesik az üzletláncnak, s dolgozók a munkahelyüket féltve nem mernek fellépni, mert már másnap 100 áll ott helyettük. Na, amíg ez így van, ilyen terrorban lehet tartani a munkavállalókat, s azok nem képesek SZERVEZŐDNI, s EGYÜTTESEN fellépni a munkáltató ellen, addig nem lesz változás. Be kell vállalnia, sok embernek, nagy hírveréssel. Ez a megoldás, sajnos!

Üdvözlöm a fórumozókat!!! Kormánytisztviselő lettem, de a fizumat még nem kaptam meg!! sokan vagyunk így???Januárban még zökkenőmentes volt a kifizetés, de most még a papírjaim sincsenek meg. Illetve egyik nap igen, a másik nap nem. Érdekes dolgok ezek.Nagyon jó bérért dolgozom ám

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!