Keresetkiegészítés

Az Államkincstár nem számfejti óvodánk közalkalmazott konyhai dolgozói részére a megállípított kiemelt munkavégzés keresetkiegészítést, mondván, csak az óvodai nevelés szakfeladaton adható ilyen címen keresetkiegészítés. Segítsetek!Rosszul értelmezem a Ktv 118§-ában foglaltakat?

"A kiemelt munkavégzésért járó keresetkiegészítés megállapítható – a közoktatási intézmény bármely alkalmazottja részére – egy alkalomra, illetőleg meghatározott időre. A meghatározott időre szóló keresetkiegészítést havi rendszerességgel kell kifizetni. A havi rendszerességgel fizetett keresetkiegészítés egy nevelési évnél, tanítási évnél hosszabb időre nem szólhat, de több alkalommal is megállapítható. A kiemelt munkavégzésért járó keresetkiegészítés feltételeit – ha jogszabály másként nem rendelkezik – a kollektív szerződésben, ennek hiányában a szervezeti és működési szabályzatban kell meghatározni. "

(A bruttó fizetésem 86.500.-ft (kevesebb mint 89.500.-ft) a szuperbruttósítás után kb.114.000.-ft ( kevesebb mint 140.000.-ft).
A kérdésem pedig az járt volna- e az elmult évben (2009) illetve jár-e a 2010-es évben keresetkiegészítés? Ha igen mennyi?? Úgy tudom 50 év felett kiegészítik a havi bért 89.500ftra.Igaz ez?
55 éves vagyok). 1995 május 15. óta dolgozom egy iskolában közalkamazottként.

Nem értem az Államkincstár kifogását, mert ugyanis aki az óvodában dolgozik mindenki az óvodai nevelés szakfeladaton van. Használtok-e IMI-t? Ha te beküldesz bármilyen munkaügyi nyomtatványt akkor azt neki fel kell dolgoznia, nem pedig felülbírálni. De teljesen igaza van annak aki azt írta, hogy pedagógus létszámra kapja az intézmény, de bárkinek adható.

Csak a pedagógusok létszámának megfelelő keretet kap az intézmény, de a kapott összeg felosztható bármelyik közalkalmazott részére, a szabályokat meg kell állapítani. Ez nem jár senkinek, a munka minősége, a magas teljesítmény értékelhető vele.

Szia!Nálunk dajkák is kapták a kilemelt kereset kiegészítést.

Mindenben igazatok van. Az intézményi étkeztetés más szakfeladat, én a konyhán dolgozóknak is adtam az összegből, mert a törvény értelmében úgy gondolom, nekik is adhatok. Évek óta így kértük a számfejtést, eddig nem is volt gond. Most közölték, hogy az intézményi étkeztetés szakfeladatra ezt nem lehet számfejteni.Köszönöm, hogy megerősítetek, gyébként nevetségesen alacsony összegekről van szó, denem tartottam volna helyesnek, hogy kimaradjanak mindenből, mert az ő munkájukat még pótlékkal sem tudom másként elismerni.Sziasztok Vic

Nálunk mindenki az óvodai nevelés szakfeladaton van, és a költségvetés tervezésénél is oktató nevelő munkát közvetlenül segítő a megnevezésük. Az étkezési szakfeladaton csak az élelmezéssel kapcsolatos számlákat és bevételeket tervezzük. Az alkalmazottak béreit soha.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!