Köztisztviselői jogviszony megszüntetése

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni:
Közgazdasági egyetemet végeztem külföldön. 2016 szeptemberében köztisztviselői állást kaptam egy önkormányzatnál. Pár hónappal később visszafokozott a munkáltató, hogy nem tudja elfogadni az egyetemi végzettségemet, amíg azt nem honosíttatom (1 havi fizetés áráért, holott a külföldi egyetem nemzetközileg elismert oklevelet adott).
Tulajdonképpen érettségit ismert el csak, mégis én volt "szakembernek" bejelentve mindenhol. Mikor a pénzügyes kolléganő nyugdíjba ment, az ő munkájából is kaptam, sőt az új ASP rendszerben nekem kellett volna könyvelni is, amit időben szóltam, hogy nem fog menni (túl sok munka volt rám hárítva ~2 ember munkája). A könyvelést továbbra is a nyugdíjba vonult kolléganő vállalta megbízási díjjal, ám ezt nem csinálta meg időben, naprakészen.
2017. december elején sarokba szorítottak, ha nem lesz meg hó végére naprakészen a könyvelés, akkor olyan embert hoz a helyemre, aki megcsinálja és nekem menni kell.
2018. január 2-án még szabadságon voltam, orvostól tartottam haza, gondoltam megbeszélem hogyan tovább... Ekkor közölte a jegyző, hogy jan. 4-vel megszünteti a munkaviszonyom, jó-e nekem a közös megegyezés? Kérdeztem van-e más lehetőség, azt mondta nincs (utólag utána olvasgatva elvileg fel kellet volna ajánlaniuk másik munkakört, ami a "végzettségemnek" megfelel?), így aláírtam a közös megegyezést.
Jogszerűen bocsátott el? Szerintem felmentési idővel kellett volna... Vagy nincs igazam?
Ráadásul mikor bementem aláírni a megszüntetőt (jan.4.), az utódom már ott volt, akit mellesleg már előző évben beiskoláztak... Ez nekem nagyon úgy tűnik, hogy szándékosan így váltak meg tőlem...
Van értelme komolyabban utánajárni, vagy jogszerű volt a jogviszonyom megszüntetése?

Köszönöm!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!